Τρίτη 16 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνα»

Σφαιρόπουλος: «Κλειδί για τη νίκη η άμυνα»

Η καλή άμυνα της ομάδας του στο τελευταίο 5λεπτο, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ήταν και ο λόγος της νίκης του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» ξανά στον τελικό του Final 4 και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αρκείται με τον «μικρό» τελικό.

Η καλή άμυνα της ομάδας του στο τελευταίο 5λεπτο, σύμφωνα με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, ήταν και ο λόγος της νίκης του Ολυμπιακού, όπως δήλωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα, που βρήκε τους «ερυθρόλευκους» ξανά στον τελικό του Final 4 και την ΤΣΣΚΑ Μόσχας να αρκείται με τον «μικρό» τελικό.

Αναλυτικά: «Το γεγονός ότι δεν τα παρατήσαμε ποτέ ήταν το «κλειδί». Η νοοτροπία των παικτών, η προσωπικότητα τους. Έχουμε παίκτες που δεν τα παρατάνε ποτέ, όποια ομάδα και αν έχουν απέναντι τους. Αυτό είναι το μεγαλύτερο όπλο αυτής της ομάδας. Η ΤΣΣΚΑ είχε την καλύτερη επίθεση της φετινής Ευρωλίγκας και ο Ολυμπιακός την κράτησε χαμηλά. Οι παίκτες μας εκτέλεσαν άψογα το πλάνο φυσικά. Είχαμε πει από την αρχή πως το μεγάλο μας “όπλο” είναι η άμυνα. Όσα παιχνίδια φέτος τα έχουμε πάει σε χαμηλό σκορ, τα κερδίσαμε. Αυτό κάναμε και σήμερα, παίξαμε καλή άμυνα στα τελευταία πέντε λεπτά δείξαμε χαρακτήρα. Το αποτέλεσμα δείχνει τι μπορούμε να κάνουμε. Αξίζαμε αυτή τη νίκη».

Όταν του υπενθύμισαν πως οι παίκτες του έκαναν μεγάλη προσπάθεια και τον ρώτησαν αν έχει μείνει κάτι για τον τελικό, ο τεχνικός του Ολυμπιακού απάντησε: «Εξυπακούεται. Έχουμε ένα ακόμη παιχνίδι. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα είμαστε στον τελικό. Έχουμε ένα ακόμα ματς».

Ιτούδης: «Μας πονά πολύ η ήττα»

Από την άλλη πλευρά ο Δημήτρης Ιτούδης εμφανώς απογοητευμένος παραδέχτηκε πως η ήττα αυτή πονάει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Στη συνέχεια κατέστησε σαφές πως ο Ολυμπιακός βρίσκεται δίκαια στον τελικό, ενώ είπε πως θα είναι πολύ δύσκολο για εκείνους να παίξουν στον «μικρό» τελικό, αφού ταξίδεψαν στη Μαδρίτη με βλέψεις κατάκτησης.

Αναλυτικά:

«Προφανώς για μας είναι ένα άσχημο αποτέλεσμα και μια άσχημη ήττα. Αρχίσαμε το ματς ελέγχοντας το ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Ολυμπιακός επέστρεψε και πήρε το προβάδισμα, στο τρίτο δεκάλεπτο ξεφύγαμε και φτάσαμε στο +9. Στο φινάλε μεγάλα σουτ του Σπανούλη και κάποιες άλλες λεπτομέρειες έκριναν το ματς. Αν και τα στατιστικά είναι πολλές φορές ο καλύτερος τρόπος να πεις ψέματα, το ranking ήταν υπέρ μας. Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη, έφτασε στον τελικό δίκαια. Έχουμε έναν ακόμη αγώνα να δώσουμε, αλλά με όλο το σεβασμό στη διοργάνωση θα είναι πολύ δύσκολο και μετά θα στραφούμε στις υποχρεώσεις μας στη VTB League. Δεν θα πω ψέματα, περιμέναμε περισσότερα, να πάμε στον τελικό και να πάρουμε την κούπα. Όμως όλοι μαζί νικάμε κι όλοι μαζί χάνουμε. Ευχαριστώ τον κόσμο μας για το ταξίδι που έκαναν για να μας υποστηρίξουν. Θα συνεχίσουμε τη σκληρή δουλειά για να τους δώσουμε λίγη χαρά στο μέλλον».

Για το κλίμα στα αποδυτήρια: «Οι παίκτες είναι στενοχωρημένοι. Δεν θα σας πω τι είπαμε ακριβώς. Νιώθουμε το μαχαίρι να φτάνει βαθιά, μέχρι το κόκαλο. Όμως αυτή τη στιγμή θα πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα».

Για τον Σπανούλη: «Ο Ολυμπιακός δεν είναι μόνο ο Σπανούλης, αλλά πολλά ξεκινούν και καταλήγουν σε αυτόν. Κάναμε καλή δουλειά στην άμυνα πάνω του, αλλά τα τελευταία του σουτ, αν και σε άμυνα, ήταν εύστοχα. Αυτή είναι η κλάση του».

Για την τελευταία επίθεση: «Είχαμε σχεδιάσει πράγματα για κάθε σενάριο, αλλά καθυστερήσαμε πολύ. Δεν κρίθηκαν όλα στην τελευταία φάση. Θα πρέπει να μιλήσουμε κυρίως για ό,τι έγινε πριν από αυτό. Ήμασταν στο +9, είχαμε το μομέντουμ, αλλά δεν τα παράτησαν. Το ξέραμε αυτό, έβαλαν μεγάλα σουτ και μας νίκησαν. Δεν χαλαρώσαμε θεωρώντας πως το παιχνίδι είχε τελειώσει. Ποτέ δεν παίζουμε με αλαζονεία».

Για τον Τεόντοσιτς: «Ξεκίνησε με κάποια λάθη, όταν ήρθαν άλλοι παίκτες από τον πάγκο πήγε καλά. Όταν επέστρεψε στο δεύτερο μέρος πέτυχε κάποιους πόντους από μακρινά σουτ. Ποτέ δεν κερδίζεις ή χάνεις ένα ματς στο τέλος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

8 Ιουλίου-15 Απριλίου: τόσο διάστημα περίμενε ο Σλούκας…

Η μετακίνηση του Κώστα Σλούκα στον Παναθηναϊκό και η ανακοίνωση στις 8 Ιουλίου ήταν μια στιγμή που έφερε δονήσεις στο ελληνικό και ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 16 Απριλίου 2024