Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σπανούλης: «Με την ψυχή μας καταφέραμε να το γυρίσουμε»

Σπανούλης: «Με την ψυχή μας καταφέραμε να το γυρίσουμε»

Θέμα ψυχής ήταν η μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης. Ο «Kill Bill» εμφανίστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων», αφού κατέστησε σαφές πως ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες.

Θέμα ψυχής ήταν η μεγάλη ανατροπή του Ολυμπιακού, σύμφωνα με όσα είπε ο αρχηγός του Βασίλης Σπανούλης. Ο «Kill Bill» εμφανίστηκε προσγειωμένος στις δηλώσεις του μετά τη μεγάλη νίκη των «ερυθρόλευκων», αφού κατέστησε σαφές πως ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες.

Αναλυτικά:

«Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, η ζωή και ο αθλητισμός έχει χαρές και λύπες. Εμείς στην Ελλάδα θέλουμε μόνο να νικάμε, αλλά πρέπει να μάθουμε και να χάνουμε καμιά φορά. Σήμερα με την ψυχή μας καταφέραμε να το γυρίσουμε και το πάθος μας ήταν εκείνο που μας βοήθησε για να νικήσουμε».

Βαγγέλης Μάντζαρης:
«Το πιστεύαμε μέχρι να ακουστεί η κόρνα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι η εικόνα μας ήταν καλή. Τα μεγάλα ματς και τους τίτλους τους παίρνεις από την άμυνα. Θέλαμε πιο πολύ το ματς και η άμυνα που παίξαμε ήταν εκπληκτική. Δεν το κάνουμε επίτηδες μη νομίζετε. Δεν υπάρχει σχέδιο (σ.σ. γέλια). Θα είναι ένας σπουδαίος τελικός και οι άλλες δύο ομάδες είναι σπουδαίες, εμείς πάμε να νικήσουμε και πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Κώστας Σλούκας: «Η αλήθεια είναι πως δεν άρχισα καλά το παιχνίδι, αλλά ο κόουτς με εμπιστεύτηκε. Μου μίλησε σε ένα τάιμ άουτ, με ηρέμησε και μου ζήτησε να μπω και να αλλάξω τον ρυθμό, αυτό που κάνω συνήθως. Η άμυνα που παίξαμε ήταν το κλειδί, οι αλλαγές που κάναμε βοήθησαν τα μέγιστα. Όταν έφτασε το ματς στην κρίσιμη καμπή, ανέλαβε ο Σπανούλης, κάνοντας αυτό που ξέρει καλύτερα από τον καθένα. Είμαι τυχερός που έχω έναν τέτοιο συμπαίκτη».

Μπρεντ Πέτγουεϊ:
«Προσπαθήσαμε σε κάθε λεπτό του ματς, ακόμη και όταν βρεθήκαμε εννέα πόντους πίσω στο σκορ. Έχουμε μάθει να μην τα παρατάμε. Όταν όμως τα πράγματα ζόρισαν, ήρθε ο Σπανούλης και… μπαμ, μπαμ, μπαμ, έβαλε τρία στη σειρά και αυτό ήταν!» τόνισε ο Αμερικανός πάουερ φόργουορντ, με τον Μάντζαρη να προσθέτει:«Με την άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο δείξαμε καρδιά και κάναμε την ανατροπή. Δεν σταματήσαμε να το πιστεύουμε. Ποτέ δεν το κάνουμε. Για τον τελικό; Τίποτα, πάμε να το πάρουμε».

Οθέλο Χάντερ:
«Είναι ανεπανάληπτη επιτυχία. Είναι ο καλύτερος παίκτης που έχει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ελέγξαμε τα ριμπάουντ, ήμασταν καλοί στην άμυνα και δεν φοβηθήκαμε σε κανένα σημείο του παιχνιδιού».

Δημήτρης Αγραβάνης: «Αξίζουν σε όλα τα παιδιά συγχαρητήρια. Δώσαμε τα πάντα στο παρκέ, δώσαμε όση ενέργεια είχαμε και δεν είχαμε. Στο πρώτο μέρος ο Βασίλης δεν τα έβαζε, αλλά στο δεύτερο έβαλε τρομερά καλάθια όταν έπρεπε. Οποιοσδήποτε άλλος παίκτης στην θέση του θα τα ‘χε παρατήσει, αυτός όμως όχι. Ήμουν σίγουρος πως θα το γυρίζαμε το ματς, όταν ο Βασίλης έβαλε το πρώτο απ’ τη γωνία και μείωσε την διαφορά».

Για την Κυριακή: «Δεν έχουμε τελειώσει ακόμα, έχουμε ένα ματς ακόμα. Ο κόσμος μας να περιμένει από εμάς πως θα δώσουμε τα πάντα. Να είναι σίγουρος πως θα παλέψουμε για 40 λεπτά για να πάρουμε την κούπα».

Ιωάννης Παπαπέτρου: «Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Ο Βασίλης το έχει κάνει πολλές φορές αυτό. Είναι ο ηγέτης μας, είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, δώσαμε όλοι και τη ψυχή μας και αυτό είναι το μυστικό του Ολυμπιακού».

Οι σκέψεις των παικτών όταν έχαναν με 9 πόντους: «Η σκέψη μας ήταν να το γυρίσουμε. Όσο βάζαμε καλάθια η πίεση ήταν πάνω τους, έβλεπες ότι δεν μπορούσαν να αντεπεξέλθουν. Είμαστε περήφανοι για την ομάδα μας, έχουμε άλλο ένα ματς, θα χαρούμε λίγο αυτή τη νίκη και μετά συγκεντρωμένοι στον τελικό».

Όταν πίεσε ο Ολυμπιακός: «Όταν ο Ολυμπιακός έβγαζε αυτή την ψυχή και έπαιζε αυτή την άμυνα, βάζαμε την πίεση στη ΤΣΣΚΑ. Ξέρουν τι σημαίνει ο Ολυμπιακός, το έχουν ξαναζήσει και φάνηκε όταν τους πιέσαμε».

Για την εμφάνιση του: «Αυτό είναι δευτερεύον. Πρώτα η ομάδα, ξεκίνησα εγώ καλά, άλλοι συνέχισαν. Είμαστε περήφανοι».

Για τον Σπανούλη: «Τα λόγια είναι περιττά, είναι ο ηγέτης μας».

Για τον τελικό: «Θα ήθελα την Φενέρ, από εκεί και πέρα όποιος περάσει στον τελικό θα είμαστε έτοιμο να τον αντιμετωπίσουμε και όπως έχουμε πει είμαστε εδώ για να το πάρουμε».

Απογοήτευση από τους Ρώσους

Αγανακτισμένος από την… επανάληψη της ιστορίας με τον Ολυμπιακό να κερδίζει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στους τρεις τελευταίους μεταξύ τους αγώνες στο Final 4 ήταν ο Ουίμς.

Αναλυτικά: «Τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στο παιχνίδι κι αυτό ήταν το βασικό. Τους επιτρέψαμε να επιστρέψουν στην τέταρτη περίοδο, όταν κάναμε πολλά λάθη. Τους δώσαμε πολλά επιθετικά ριμπάουντ, πάρα πολλά. Δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι στην τελευταία περίοδο και προφανώς ο Σπανούλης έβαλε μερικά μεγάλα καλάθια, του βγάζω το καπέλο!Κάθε φορά το ίδιο τα τελευταία χρόνια, δεν ξέρω τι να πω…»

Αντρέι Κιριλένκο:
«Νομίζω κάναμε κάποια λάθη στο τέλος. Λάθος αποφάσεις που πήγαν το ματς στα χέρια του Ολυμπιακού, ο οποίος το χρησιμοποίησε. Ήμασταν μπροστά με οκτώ πόντους τρία με τέσσερα λεπτά πριν το τέλος και τους επιτρέψαμε να πετύχουν εύκολα καλάθια δύο ή τρεις φορές. Αμυντικά τα πήγαμε καλά, καθώς ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι μέσα στη ρακέτα. Τους ήταν δύσκολο να σκοράρουν, αλλά τους κάναμε φάουλ, με αποτέλεσμα να σκοράρουν με βολές, ενώ πέτυχαν και ένα λέι απ στον αιφνιδιασμό. Αυτοί οι έξι πόντοι μας έβαλαν σε δύσκολη θέση. Και μετά ο Σπανούλης πέτυχε τα τρίποντα. Είναι ένας μεγάλος παίκτης, αλλά δεν μπορούμε να υποτιμήσουμε τη δουλειά των υπολοίπων. Κρατούσαν το παιχνίδι στον πόντο, μέχρι να πάρει… μπρος ο Σπανούλης. Για 37 λεπτά οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν σπουδαία δουλειά, καθώς πάλεψαν να μείνουν κοντά μέχρι το τέλος. Όπως είπα και πριν, αυτά τα δύο-τρία τελευταία λεπτά ήταν πολύ κρίσιμα για εμάς. Ήταν μεγάλα τα σουτ του Σπανούλη, αλλά εμείς δεν θα έπρεπε να φτάσουμε το ματς σε εκείνο το σημείο».

Νάντο Ντε Κολό:
«Είχαμε τον έλεγχο στο πρώτο ημίχρονο. Στην συνέχεια τους επιτρέψαμε να πετύχουν κάποια εύκολα καλάθια. Ο Σπανούλης αισθάνθηκε σίγουρος για τον εαυτό του και έβαλε μερικά μεγάλα σουτ. Είχαμε την τύχη στα χέρια μας, αλλά κάναμε λάθη με συνέπεια να επιστρέψουν στο παιχνίδι. Δουλέψαμε σκληρά καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, προπονηθήκαμε σκληρά και ξέραμε από πριν ότι αυτό το παιχνίδι θα ήταν καθοριστικό. Η σεζόν στην Ευρωλίγκα ολοκληρώθηκε και είναι σκληρό να τελειώνει έτσι».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Τρέλα»: Οι πανηγυρισμοί των Ερυθρόλευκων για την ιστορική πρόκριση (pics+vids)

Οι Ερυθρόλευκοι προκρίθηκαν στον τελικό του UEFA Youth League, με τους παίκτες της πειραϊκής ομάδας να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την θρυλική πρόκριση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024