Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Εθνική υπόθεση» ο τίτλος στη Μαδρίτη για τον Πρίντεζη

«Εθνική υπόθεση» ο τίτλος στη Μαδρίτη για τον Πρίντεζη

Ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του κυριακάτικου τελικού της Ευρωλίγκα στη Μαδρίτη, χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ «εθνική υπόθεση». Ο Ελληνας διεθνής έστειλε μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και υποσχέθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: θα παλέψουν για τη νίκη. Το παρών έδωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος. Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Μαδριλένοι διαθέτουν πολλή ποιότητα και δεν γίνεται να εστιάσει σ’ ένα μόνο παίκτη.

Ο Γιώργος Πρίντεζης στη συνέντευξη Τύπου εν όψει του κυριακάτικου τελικού της Ευρωλίγκα στη Μαδρίτη, χαρακτήρισε την προσπάθεια του Ολυμπιακού κόντρα στη Ρεάλ «εθνική υπόθεση». Ο Ελληνας διεθνής έστειλε μήνυμα ενότητας, αισιοδοξίας και υποσχέθηκε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα κάνουν αυτό που κάνουν πάντα: θα παλέψουν για τη νίκη. Το παρών έδωσε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ενώ από πλευράς Ρεάλ ήταν ο τεχνικός της ομάδας Πάμπλο Λάσο και ο Αγιον.

«Έτσι όπως είναι η κατάσταση στη χώρα μας είναι εθνική υπόθεση, ανεξάρτητα από χρώματα, είτε είναι Ολυμπιακός, είτε Παναθηναϊκός. Πολύς κόσμος είναι περήφανος που νικήσαμε το φαβορί στον ημιτελικό. Το μήνυμα στα παπούτσια είναι ένα σλόγκαν μιας εταιρείας που πήρε αυτή την πρωτοβουλία», τόνισε ο πάουερ φόργουορντ των «ερυθρόλευκων» και συνέχισε:

«Για μας είναι χαρά να παίζουμε σε ένα ακόμη φάιναλ φορ κι έναν ακόμη τελικό, ειδικά από τη στιγμή που δεν αρχίσαμε καλά τη σεζόν και είχαμε προβλήματα με αρκετούς τραυματισμούς. Κάναμε ένα πολύ καλό παιχνίδι χθες και τώρα περιμένουμε έναν μεγάλο τελικό απέναντι στη Ρεάλ, που παίζει πολύ καλά στην έδρα μας. Θα πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι για να νικήσουμε».

»Ο τελικός είναι πάντα τελικός, ένα διαφορετικό παιχνίδι. Ξέρουμε τον τρόπο να παίζουμε στα μεγάλα ματς, έχουμε το χαρακτήρα γι’ αυτό. Μας αρέσει να παίζουμε τέτοια παιχνίδια. Θα είναι ένα διαφορετικό ματς από τα περσινά. Η Ρεάλ είναι πολύ δυνατή, παίζει καλά στην έδρα της και θα πρέπει να δούμε τι θα γίνει».

»Μας αρέσει να παίζουμε τα παιχνίδια μέχρι το τέλος. Δουλέψαμε σε αυτό, αλλά και οι παίκτες έχουν αυτό το χαρακτήρα. Έχει σημασία να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε και να το απολαύσουμε. Κάποιες φορές είναι απίθανο, αλλά για μένα το πιο σημαντικό είναι αυτό και μέχρι τώρα τα πάμε πολύ καλά».

»Επειδή έχουμε το μικρότερο μπάτζετ και κερδίζουμε, αυτό το κάνει απροσδόκητο. Κατά τα άλλα, δουλεύουμε πολύ σκληρά και προσπαθούμε να βγάλουμε στο παρκέ τα πράγματα που φέρνουν τη νίκη».

Και κετέληξε: «Αυτό που μάθαμε είναι πως δεν τελειώνει ένα ματς πριν την τελευταία κόρνα. Ένας αγώνας κρατά 40 λεπτά, υπάρχουν πολλά παραδείγματα. Είμαι τυχερός που έχω συμπαίκτες όπως ο Σπανούλης και ο Σλούκας, που αντέχουν στην πίεση. Κι όλοι ξέρουν πόση πίεση υπάρχει στην Ελλάδα. Δεν είναι μόνο θέμα τύχης, αλλά και χαρακτήρα».

Ο τεχνικός ηγέτης των «ερυθρόλευκων», κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου εξέφρασε την πίστη του στην ομάδα του, ενώ ξεκαθάρισε πως οι Μαδριλένοι διαθέτουν πολλή ποιότητα και δεν γίνεται να εστιάσει σ’ ένα μόνο παίκτη.

Αρχικά, ο Έλληνας κόουτς, ανέφερε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα δώσουμε τον τρίτο μας τελικό την τελευταία τετραετία. Είμαστε περήφανοι που φτάνουμε πέντε φορές στην τελευταία επταετία στο Final Four. Αυτό αποτελεί μεγάλη επιτυχία για το σύλλογο. Αντιμετωπίζουμε το υπέρτατο φαβορί για τον τίτλο, τη Ρεάλ, την οποία σεβόμαστε πολύ. Είναι μια μεγάλη ομάδα ιστορικά και το έχει αποδείξει σε όλες τις διοργανώσεις. Ξέρουμε ότι αυτή η ομάδα χτίστηκε για να πάρει τον τίτλο, παίζει στην έδρα της και στην πόλη της. Όμως εμείς ξέρουμε να αντιμετωπίζουμε ομάδες φαβορί, όπως αποδείχτηκε όχι μόνο στον χθεσινό ημιτελικό, αλλά και σε άλλες περιπτώσεις. Έχουμε την ποιότητα και την εμπειρία, πιστεύουμε στην ομάδα μας».

Μάλιστα, στην συνέχεια, όταν ο Πάμπλο Λάσο ρωτήθηκε για την αντιμετώπιση του Βασίλη Σπανούλη, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έκανε… παρέμβαση: «Κάποτε κάποιος είχε πει για τον Γκάλη πως είναι καλύτερο να τον κλειδώσεις στα αποδυτήρια».

Στην συνέχεια, απάντησε σε ερωτήσεις για:

Το ρόστερ της Ρεάλ και την αντιμετώπισή του: «Η Ρεάλ έχει πολλή ποιότητα, με 2-3 παίκτες σε κάθε θέση. Δεν μπορείς να εστιάσεις σε έναν παίκτη, αλλά πρέπει να είσαι έτοιμος να αντιμετωπίσεις όλη την ομάδα. Η Ρεάλ παίζει καλά για χρόνια, με τον ίδιο κορμό, τον ίδιο προπονητή και φέτος έχει κάποιες προσθήκες που την κάνουν πιο σκληρή».

Την άμυνα του Ολυμπιακού: «Είναι πολύ σημαντικό να μείνουμε προσηλωμένοι στο πλάνο μας, ό,τι κι αν γίνει στο παιχνίδι, για να ελέγξουμε το ματς. Έτσι μόνο θα έχουμε ελπίδες για τη νίκη. Στον ημιτελικό ήταν πολύ σημαντικό ότι παρότι δεν είχαμε τόσο καλό ματς επιθετικά, η άμυνά μας ήταν καλή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Η ΤΣΣΚΑ ξέφυγε 3-4 φορές, αλλά στο τέλος βρήκαμε ρυθμό στην επίθεση και η ψυχολογία ήρθε στο μέρος μας. Πρέπει να εστιάσουμε στο σχέδιό μας, λοιπόν, όπως κάναμε μέχρι τώρα. Δεν περιμέναμε μέχρι τον τελικό για να αλλάξουμε τρόπο».

Τι έχει αλλάξει στον Ολυμπιακό: «Εμείς έχουμε αρκετά διαφορετική ομάδα, έχουμε έναν κορμό παικτών μεν, αλλά προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικό μπάσκετ. Σίγουρα ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Τα μεγάλα ματς κρίνονται από μικρές λεπτομέρειες κι αν θέλουμε να νικήσουμε πρέπει να εστιάσουμε σε κάθε πτυχή του ματς».

Το στοιχείο που θα ξεχώριζε ως πιο σημαντικό για τον τελικό: «Δεν μπορείς να εστιάσεις σε ένα πράγμα σε έναν τελικό. Πρέπει να είσαι έτοιμος τακτικά και πνευματικά. Η πνευματική προετοιμασία έχει σημασία, αλλά πρέπει να ακολουθήσουμε και το πλάνο μας όσο καλύτερα μπορούμε».

Την καταπόνηση του Ολυμπιακού από την προσπάθεια του ημιτελικού: «Όταν παίζεις τελικό, δεν υπάρχει κούραση και όταν είσαι στον τελικό δεν νιώθεις πόνο».

Δείτε αναλυτικά τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024