Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Υπέρ της Ευρωλίγκας τάσσονται οι έντεκα ομάδες που προσκάλεσε η FIBA

Υπέρ της Ευρωλίγκας τάσσονται οι έντεκα ομάδες που προσκάλεσε η FIBA

Οι έντεκα ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο (τύπου Α) στην Euroleague, μεταξύ των οποίων είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, απάντησαν με κοινή ανακοίνωση τους στο όραμα της FIBA για τη δημιουργία δικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα συμμετοχής τους σε αυτήν. Στην ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, υπογράφει και ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί μιας επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την πρόταση της FIBA και θα συζητήσει μαζί της μετά την πρώτη Νοεμβρίου.

Οι έντεκα ομάδες με εγγυημένο συμβόλαιο (τύπου Α) στην Euroleague, μεταξύ των οποίων είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, απάντησαν με κοινή ανακοίνωση τους στο όραμα της FIBA για τη δημιουργία δικής της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κλείνοντας ουσιαστικά την πόρτα συμμετοχής τους σε αυτήν.

Στην ανακοίνωση προς τον πρόεδρο της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Οράσιο Μουρατόρε, υπογράφει και ο πρόεδρος της Euroleague, Τζόρντι Μπερτομέου, ενώ μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι θα δημιουργηθεί μιας επιτροπή, η οποία θα εξετάσει την πρόταση της FIBA και θα συζητήσει μαζί της μετά την πρώτη Νοεμβρίου.

Αναλυτικά:

«Κύριε Οράσιο,

σ ευχαριστούμε για τα γράμματα που λάβαμε από εσένα την τελευταία εβδομάδα. Οι έντεκα (11) ομάδες που έχουν συμβόλαιο τύπου Α συγκεντρωθήκαμε στα κεντρικά της Euroleague στη Βαρκελώνη, την Τρίτη 8 Ιουλίου, και συμφωνήσαμε να σου στείλουμε το παρακάτω ως απάντηση. Παρακαλούμε να το λάβεις υπόψιν ως επίσημη απάντηση από εμάς, όπως επίσης ως τοποθέτηση για τη «νέα διοργάνωση της FIBA».

Θέλουμε να σε ευχαριστήσουμε θερμά για τον χρόνο, την ενέργεια και τη δουλειά που έκανες πάνω στο θέμα προετοιμάζοντας την πρόταση, κάνοντας ταξίδι για να συναντήσεις οκτώ εξ ημών προσωπικά, την ώρα που έστειλες επίσημη ενημέρωση.

Τα τελευταία δεκαπέντε (15) χρόνια που υπάρχει η Euroleague, οι ομάδες παραμένουν η βάση κάθε αθλητικής δραστηριότητας στον χώρο. Είμαστε πεπεισμένοι πως οι σύλλογοι πρέπει να διατηρήσουν τα ηνία και τον έλεγχο της διοργάνωσης, και δεν είμαστε πρόθυμοι να το θέσουμε σε κίνδυνο, αφού αποτελεί το «κλειδί» για την εξέλιξη των ευρωπαϊκών διοργανώσεων όλα αυτά τα χρόνια.

Δραττόμαστε της ευκαιρίας για να σας απαντήσουμε και να σας ενημερώσουμε πως οποιαδήποτε άλλη συζήτηση ή επαφή θα πρέπει να γίνει με όλους μας, ομαδικά. Θα δημιουργήσουμε μια μικρή ομάδα τις επόμενες ημέρες για να εκπροσωπηθεί η Euroleague σε αυτές τις συζητήσεις.

Χρειαζόμαστε μερικούς μήνες για να διαβάσουμε λεπτομερώς την πρότασή σας. Θα είμαστε στη διάθεσή σας από την 1η Νοεμβρίου 2015. Σε αυτή την επαφή, θα σας ενημερώσουμε για τις τοποθετήσεις μας επ αυτού.

Θέλουμε ξανά να σας ευχαριστήσουμε για το ενδιαφέρον που δείχνετε για το ευρωπαϊκό μπάσκετ, και να σας πούμε πως είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε άλλη διευκρίνηση».


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Τενερίφη – Περιστέρι

Παρακολουθήστε live στις 19:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Τενερίφη – Περιστέρι για τον ημιτελικό του Final Four του Basketball Champions League. Tηλεοπτικά από Cosmote Sports 4.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024