Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Κουτλουάι και αυτός ανταπέδωσε...

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε τον Κουτλουάι και αυτός ανταπέδωσε…

Σε συνέχεια του θεσμού «Honouring Our Legacy», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε ακόμη έναν πρωταγωνιστή της «πράσινης» ιστορίας της, τον Ιμπράιμ Κουτλουάι. Ο πρώην άσος των Κυπελλούχων Ελλάδας και νυν μάνατζερ της Νταρουσάφακα βραβεύτηκε για την προσφορά του στο «τριφύλλι», πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την τουρκική ομάδα στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague.

Σε συνέχεια του θεσμού «Honouring Our Legacy», η ΚΑΕ Παναθηναϊκός τίμησε ακόμη έναν πρωταγωνιστή της «πράσινης» ιστορίας της, τον Ιμπράιμ Κουτλουάι. Ο πρώην άσος των Κυπελλούχων Ελλάδας και νυν μάνατζερ της Νταρουσάφακα βραβεύτηκε για την προσφορά του στο «τριφύλλι», πριν από το τζάμπολ του αγώνα με την τουρκική ομάδα στο ΟΑΚΑ, για την 5η αγωνιστική της φάσης των «16» της Euroleague.

Οι εικόνες που εκτυλίχθηκαν ήταν συγκινητικές! Ο πρώτος Τούρκος μπασκετμπολίστας που αγωνίστηκε ποτέ στην Ελλάδα δήλωσε πως ανήκει στην οικογένεια του Παναθηναϊκού, ενώ μιλώντας στην κάμερα της NOVA, τόνισε πως ο αρχηγός των «πρασίνων» Δημήτρης Διαμαντίδης θα μπορούσε να αγωνιστεί για τουλάχιστον δύο ακόμη χρόνια!

O κάτοχος πέντε τίτλων με τη φανέλα του Παναθηναϊκού αποθεώθηκε κατά την είσοδο του στο παρκέ με τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, να του προσφέρει μία πλακέτα με το τριφύλλι.

«Ευχαριστώ! Η τιμή που μου κάνετε είναι πολύ μεγάλη. Σας ευχαριστώ πολύ. Να είστε καλά. Σας αγαπώ μέσα από την καρδιά μου!», είπε σε άπταιστα ελληνικά ο Κουτλουάι, ο οποίος παρέλαβε από τους πρώην συμπαίκτες του και νυν στελέχη της Ακαδημίας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Φραγκίσκο Αλβέρτη, Κώστα Τσαρτσαρή, Γιώργο Καλαϊτζή και Γιάννη Σιούτη, μία συλλεκτική και υπογεγραμμένη φανέλα απ΄ ολη την ομάδα.

Ο «Ίμπο» φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού τις αγωνιστικές περιόδους 2001-2003, επέστρεψε τη σεζόν 2004-2005, ενώ συνολικά «σήκωσε» πέντε τρόπαια.

Ο Τούρκος άσος πρωταγωνίστησε στην κατάκτηση της Euroleague το 2002 στη Μπολόνια, στέφθηκε νταμπλούχος Ελλάδας το 2003 και το 2005, ενώ στο φάιναλ φορ της Μόσχας (2005) βρέθηκε με τους «πράσινους» στην 3η θέση.

«Ανήκω στην οικογένειά σας»

«Αγαπάω τους φιλάθλους του Παναθηναϊκού. Είναι τιμή για εμένα να είμαι εδώ. Είμαι πολύ χαρούμενος που ανήκω στην οικογένεια του Παναθηναϊκού. Πιο πολύ θυμάμαι το πιο απίστευτο παιχνίδι για εμάς, τον τελικό της Εuroleague στην Μπολόνια. Είναι δύσκολο το αποψινό (29/01) παιχνίδι. Και ο Παναθηναϊκός και η Νταρουσάφακα δεν ξεκίνησαν καλά φέτος. Δεν θα είναι εύκολα τα πράγματα. Εύχομαι να δούμε ένα καλό παιχνίδι και από τους δύο. Δεν βλέπω τον Παναθηναϊκό ως αντίπαλο. Θα ευχόμουν, αν γινόταν, να έχουμε ένα ισόπαλο παιχνίδι! Θέλω να νικήσει ο καλύτερος», τόνισε στην κάμερα της συνδρομητικής τηλεόρασης.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον αρχηγό του Παναθηναϊκού Δημήτρη Διαμαντίδη, ο οποίος έμεινε εκτός αποστολής στον αγώνα με την τουρκική ομάδα, εξαιτίας τραυματισμού:

«Ο Διαμαντίδης είναι από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη. Έπαιξα μαζί του για έξι μήνες. Ξέρω ότι είναι εξαιρετικός τύπος. Του εύχομαι καλή τύχη. Πιστεύω ότι μπορεί να παίξει τουλάχιστον δύο χρόνια ακόμα, αλλά είναι δική του απόφαση. Είχε μεγάλη καριέρα». Τέλος, αναφέρθηκε στον εαυτό του, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θέλω να συγκρίνω τον εαυτό μου με άλλους. Το μπάσκετ βελτιώνεται κάθε χρόνο. Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες που μπορούν να σκοράρουν. Τώρα, το παιχνίδι έχει αλλάξει, αλλά και πάλι υπάρχουν εξαιρετικοί παίκτες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024