Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Η Εφές έχει ενισχυθεί αρκετά»

Σφαιρόπουλος: «Η Εφές έχει ενισχυθεί αρκετά»

Ο Ολυμπιακός τρείς μέρες μετά τον εντός έδρας θρίαμβο επι του Παναθηναϊκου (88-63) για την Α1 υποδέχεται την Αναντολού Εφές για την 2η αγωνιστική της Euroleague. Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων”, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως η τουρκική ομάδα ενισχύθηκε αρκετά και έχει τους παίκτες να κάνει την “ζημιά”, ενώ υπογράμμισε πως ζήτησε απο τους παίκτες του να αφήσουν πίσω τους την νίκη επί την “πρασίνων”.

Ο Ολυμπιακός τρείς μέρες μετά τον εντός έδρας θρίαμβο επι του Παναθηναϊκου (88-63) για την Α1 υποδέχεται την Αναντολού Εφές για την 2η αγωνιστική της Euroleague.

Ο τεχνικός των “ερυθρόλευκων”, Γιάννης Σφαιρόπουλος, τόνισε στην συνέντευξη Τύπου πως η τουρκική ομάδα ενισχύθηκε αρκετά και έχει τους παίκτες να κάνει την “ζημιά”, ενώ υπογράμμισε πως ζήτησε απο τους παίκτες του να αφήσουν πίσω τους την νίκη επί την “πρασίνων”.

Συγκεκριμένα ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είπε αρχικά:

«Είναι το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι θέλουμε να μπούμε με το δεξί στο γήπεδό μας. Έχουμε πολύ δύσκολο αντίπαλο να αντιμετωπίσουμε. Μια ομάδα που ενισχύθηκες που έχει δείξει ήδη στοιχεία επιθετικού μπάσκετ. Πλειάδα παικτών που στη μέρα τους μπορεί να σε ‘σκοτώσει. Αποφασιστικοί και συγκεντρωμένοι να ρυθμού, αθλητική, διεκδικεί όλες τις φάσεις στην επίθεση και στην άμυνα. Να δείξουμε το μαχητικό μας πνεύμα. Να είμαστε συγκεντρωμένοι. Να μπούμε έτοιμοι να κάνουμε τα πράγματα που πρέπει να κάνουμε στο γήπεδό μας.

Ο κόσμος να είναι ο έκτος παίκτης για να νικήσουμε αυτό το παιχνίδι». Ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» επισήμανε επίσης ενόψει του αγώνα με την τουρκική ομάδα: «Εχουν αδύναμα στοιχεία. Είναι μια καινούρια ομάδα, αλλά η Εφές έχει κρατήσει τον βασικό κορμό από πέρυσι. Φέτος, παίζουν πιο γρήγορα, δημιουργούν καταστάσεις πιο γρήγορα. Αν το αντιμετωπίσεις τους βγάζεις από το ρυθμό που έχουν. Σημασία έχει με την άμυνά μας να τους σταματήσουμε. Να χτυπήσουμε τις αδυναμίες τους.»

Αναφορικά στην άνετη επικράτηση επί του Παναθηναϊκού, ο τεχνικός του Ολυμπιακού υπογράμμισε: «Έχω ζητήσει ήδη από τους παίκτες να ξεχάσουν τη νίκη επί του Παναθηναϊκού. Ετσι, όπως είναι το πρόγραμμα με συνεχή παιχνίδια, δεν μπορείς να μείνεις στο προηγούμενο. Θα χάσεις και το επόμενο. Για εμάς είναι σημαντικό να δουλεύουμε με ηρεμία. Ο τρόπος δουλειάς είναι αυτός που πρέπει και οι παίκτες το ξέρουν. Εμείς πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε έτσι και να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας μέσα στο γήπεδο. Βλέπουμε μόνο το παιχνίδι αυτό».

Για το αν βοηθάει το γεγονός ότι οι Πειραιώτες αντιμετώπισαν την Εφές σε φιλικό προετοιμασίας ο Σφαιρόπουλος είπε: «Στην Κρήτη είχαμε κάνει κακή εμφάνιση απέναντι στην Εφές. Ήταν παιχνίδι προετοιμασίας, παιχνίδι που δείχνει όμως τι μπορεί να κάνει η Εφές. Σίγουρα στην άκρη του μυαλού όλων μας είναι εκείνο το παιχνίδι. Πρέπει να διορθώσουμε πολλά εν συγκρίσει με τότε, λοιπόν».

Αναφορικά στο πότε θα είναι 100% έτοιμος ο Γιανγκ, είπε: «Ο Γιανγκ είναι ένας παίκτης που μας δίνει και θα μας δώσει ακόμη περισσότερη δύναμη μέσα στη ρακέτα. Πιστεύω ότι σε λίγες εβδομάδες θα είναι αγωνιστικά 100%. Όταν ένας παίκτης προέρχεται από τραυματισμό και έχει να παίξει ένα χρόνο, είναι δύσκολα να παίξει 100%. Δεν έχει ειδική φυσική κατάσταση. Αυτό θα το κερδίσει μέσα από τους αγώνες. Είναι αγώνες μεγάλης δυσκολίας. Σίγουρα του κάνει καλό. Όσο παίζει τόσο θα βελτιώνεται. Μπορεί να παίξει καλά, αλλά δεν μπορεί να παίξει σε μεγάλη διάρκεια».

Σχετικά με το πότε πρέπει μια ομάδα να πιάσει την κορύφωση της με το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, είπε: «Η κάθε ομάδα πρέπει να είναι έτοιμη εκεί που κρίνονται οι τίτλοι, να κάνει καλή χρονιά για να μπει στα πλέι οφ. Και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Αν δεν έχεις διάρκεια δεν μπορείς να μπεις στα πλέι οφ. Το δεύτερο είναι να είσαι στην καλύτερη κατάσταση στα πλέι οφ. Το τρίτο ζητούμενο είναι το φάιναλ φορ της Euroleague και στους τελικούς».

Για το αν χρειάζεται να αλλάξει το σύστημα προετοιμασίας για τους αγώνες λόγω των συνεχών υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρωπή, ο τεχνικός των Πειραιωτών τόνισε: «Οι αγώνες σε ετοιμάζουν για να γίνεις καλύτερος. Εμείς θα παίξουμε 6 σερί παιχνίδια. Είναι η πρώτη φορά που θα το αντιμετωπίσουμε αυτό. Στο θέμα προπόνησης στοχεύεις στη διάρκεια και την ένταση. Μέσα από τα παιχνίδια, η ομάδα βελτιώνεται και όχι μέσα από τις προπονήσεις. Βέβαια, έχει προηγηθεί περίοδος προετοιμασίας και προπονήσεων. Η ομάδα πρέπει να είναι φρέσκια».

Στο τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος κλήθηκε να σχολιάσει το τέλος της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Αργύρη Πεδουλάκη, μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ: «Ως προπονητής δεν είναι ωραίο να φεύγει ένας προπονητής από μία ομάδα. Αυτή, όμως είναι και η μοίρα η δική μου. Όταν υπογράφεις το συμβόλαιό σου αρχίζει και η αντίστροφη μέτρηση της απόλυσής σου».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η εντυπωσιακή προσέλευση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού στη Euroleague

Η Euroleague έβγαλε το μέσο όρο των εισιτηρίων της, με αυτά να είναι περισσότερα από ποτέ άλλοτε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024