Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Έτοιμοι για τη νίκη στο ΣΕΦ» είπε ο Πασκουάλ

«Έτοιμοι για τη νίκη στο ΣΕΦ» είπε ο Πασκουάλ

Αποφασισμένος για το «διπλό» στο ΣΕΦ δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής (21:00) εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Β' γύρου στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον τεχνικό των «πράσινων» να επισημαίνει ότι το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» είναι εντελώς διαφορετικό από το πρώτο.

Αποφασισμένος για το «διπλό» στο ΣΕΦ δήλωσε ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξη Τύπου, εν όψει της αυριανής (21:00) εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Ολυμπιακό για την πρεμιέρα του Β’ γύρου στην κανονική περίοδο της Euroleague, με τον τεχνικό των «πράσινων» να επισημαίνει ότι το δεύτερο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» είναι εντελώς διαφορετικό από το πρώτο.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, έτοιμοι για όλες τις καταστάσεις», είπε αρχικά αναφερόμενος στην παρουσία ή όχι του Βασίλη Σπανούλη στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού και συνέχισε σχετικά με το τι έμαθε από το παιχνίδι με τους «ερυθρόλευκους» στο ΟΑΚΑ:

«Μάθαμε πολλά πράγματα. Πρέπει να είμαστε βελτιωμένοι στην άμυνα στο πικ εν ρολ, αλλά και στα τελευταία δύο λεπτά, καθώς στο ΟΑΚΑ, περίπου 1.15’’ πριν το τέλος ήμασταν μπροστά με 4 πόντους, αλλά χάσαμε. Πρέπει να είμαστε καλύτεροι σε πολλούς τομείς, αλλά ξέρουμε ότι παίζουμε με μία εξαιρετική ομάδα, που παίζει με πολλούς παίκτες που είναι μαζί για αρκετά χρόνια. Όμως είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι και να νικήσουμε».

Οσο για το αν θα χρησιμοποιήσει τον Τζεντίλε: «Ίσως ναι. Θα αποφασίσουμε το πρωί».

Τέλος, σε ερώτηση για το αν νιώθει πιο έτοιμος τώρα να αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό, απάντησε: «Ποτέ δεν ξέρεις, αλλά αν απαντήσω ναι μπορεί να συμβεί το αντίθετο. Ποτέ δεν ξέρεις όμως τώρα είμαστε καλύτερη ομάδα σε σχέση με πριν, όμως όλα τα παιχνίδια είναι διαφορετικά. Πρέπει να διαβάσουμε το παιχνίδι, να παίξουμε καλά και να βάλουμε τα ανοικτά σουτ που θα έχουμε, αλλά και σε καταστάσεις κοντά στο καλάθι. Θα είναι πολύ σημαντικό να είμαστε αποτελεσματικοί στις τελευταίες φάσεις».

Από την πλευρά του ο Κέι Σι Ρίβερς τόνισε: «Προετοιμαζόμαστε για να είμαστε έτοιμοι για ένα μεγάλο παιχνίδι με σπουδαίο αντίπαλο. Έχουμε δει πολύ βίντεο και προπονούμαστε σκληρά για να είμαστε έτοιμοι και να πάρουμε τη νίκη στο ΣΕΦ. Έχουμε μάθει από κάποια αμυντικά λάθη που κάναμε και να τα διορθώσουμε για να τα κάνουμε καλύτερα σε αντίστοιχες περιπτώσεις. Προετοιμαζόμαστε όλη την εβδομάδα για να επωφεληθούμε από αυτή τη δουλειά μας και να πάρουμε τη νίκη».

Για τους νέους παίκτες που θα είναι στο ΣΕΦ (Τζέιμς, Γκάμπριελ, Τζεντίλε): «Πρέπει να είμαστε πάντα έτοιμοι σαν να έχουμε την ίδια ομάδα από την αρχή της Euroleague. Οι προσθήκες είναι ώθηση για την ομάδα. Αυτή τη φορά προετοιμαζόμαστε πνευματικά για να πάμε σε μία έδρα όπου δεν θα είναι… φιλόξενη».

Για την ψυχολογία του Παναθηναϊκού ενόψει του ντέρμπι: «Μόλις φύγουμε από το ΟΑΚΑ για να πάμε στο ΣΕΦ, πρέπει να σκεφτούμε ότι είμαστε ο Παναθηναϊκός και πάμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Είμαστε προετοιμασμένοι, είμαστε έτοιμοι, έχουμε υψηλό ηθικό και θέλουμε τη νίκη».

Τέλος, ο Κένι Γκάμπριελ είπε: «Θέλουμε να πάμε και να πάρουμε τη νίκη δεν μας ενδιαφέρει πραγματικά το ποιος θα παίξει και ποιος όχι. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό ομαδικό παιχνίδι και να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα πρέπει να παίξουμε σκληρά και για 40 λεπτά, να μην αφήσουμε καμία κατοχή και να παλέψουμε για κάθε ριμπάουντ, να προστατεύσουμε την μπάλα και να αποφύγουμε τα ανόητα λάθη».

Για την αντιμετώπιση του Πρίντεζη: «Η θέση μου είναι μια δύσκολη κόντρα σε οποιονδήποτε αντίπαλο, συνεπώς ανυπομονώ να παίξω εναντίον του».

Για την ήττα στο Καζάν που διέκοψε το νικηφόρο σερί: «Είδαμε ξανά τον αγώνα και τα λάθη που κάναμε, εξασφαλίσαμε μια διψήφια διαφορά 12-14 πόντων και χαλαρώσαμε κάπως. Όταν έχουμε το προβάδισμα, δεν πρέπει να χαλαρώνουμε. Πρέπει να συνεχίσουμε με το πόδι πατημένο στο γκάζι μέχρι τα τελευταία λεπτά».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024