Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Μάλλον θα παίξει ο Σπανούλης»

Σφαιρόπουλος: «Μάλλον θα παίξει ο Σπανούλης»

«Καλύτερο που είναι πλήρης ο Παναθηναϊκός... ξέρουμε ποιοι είναι και τι πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (6/1. 21:00) για την 16η αγωνιστική της Euroleague. Υψηλές πιθανότητες να αγωνιστεί ο Σπανούλης, κάτι που θα φανεί στην προπόνηση της Πέμπτης (5/1). Δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να δώσει ανάσες στον Πρίντεζη (δεν είναι 100% έτοιμος αλλά θα παίξει) και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Υπολογίζει και στον Ντομινίκ Ουότερς ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Καλύτερο που είναι πλήρης ο Παναθηναϊκός… ξέρουμε ποιοι είναι και τι πρέπει να κάνουμε» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος για το ντέρμπι «αιωνίων» στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (6/1. 21:00) για την 16η αγωνιστική της Euroleague.

Υψηλές πιθανότητες να αγωνιστεί ο Σπανούλης, κάτι που θα φανεί στην προπόνηση της Πέμπτης (5/1). Δεν αποκλείεται να είναι σε θέση να δώσει ανάσες στον Πρίντεζη (δεν είναι 100% έτοιμος αλλά θα παίξει) και ο Δημήτρης Αγραβάνης. Υπολογίζει και στον Ντομινίκ Ουότερς ο προπονητής του Ολυμπιακού.

«Χρόνια πολλά και Καλή Χρονιά! Είναι το πρώτο παιχνίδι για το νέο έτος και σίγουρα είναι ένα σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Είναι ένα παιχνίδι Ευρωλίγκας και βέβαια ένα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Όλοι ξέρουν τη σημασία του αγώνα. Το αντιμετωπίζουμε ως ένα παιχνίδι όπως όλα τα άλλα. Eίναι ένα παιχνίδι όπως αυτά που έχουμε παίξει και θα παίξουμε και άλλα στο μέλλον οι δύο ομάδες.

Είχαμε την ευκαιρία να ξεκουράσουμε την ομάδα, αλλά και να δουλέψουμε και να προετοιμαστούμε για τη συνέχεια. Παρά τα προβλήματα με τους τραυματισμούς, έχουμε κάνει αυτά που πρέπει να κάνουμε. Μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το παιχνίδι αυτό. Αμυντικά και επιθετικά. Έχει γίνει sold out, όπως γνωρίζω και θέλουμε να έρθει ο κόσμος να ενισχύσει την ομάδα με την παρουσία του στο γήπεδο».

Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τρεις φορές τον Παναθηναϊκό μέσα στον Ιανουάριο: «Δεν μιλούμε για τρία παιχνίδια όταν παίζουμε ένα παιχνίδι. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψυχολογία όταν έχουμε κερδίσει ήδη δύο παιχνίδια απέναντί του μέχρι τώρα αυτή τη σεζόν. Παίζουμε με μία πολύ καλή ομάδα, έχει αλλάξει προπονητή και σημασία έχει να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε μέσα στο γήπεδο για να νικήσουμε το παιχνίδι».

Για τους Πρίντεζη, Σπανούλη είπε: «Ο Πρίντεζης είναι πιο μπροστά. Έχει κάνει 2 προπονήσεις, δεν είναι στο 100% αλλά είναι στη διάθεση της ομάδας. Το ίδιο και ο Σπανούλης. Εείναι πιο πίσω στον τραυματισμό του. Πιστεύω ότι οδεύει προς το να παίξει ο Σπανούλης. Από την προπόνηση σήμερα θα φανεί».

Για τον νεοαποκτηθέντα Ντομινίκ Ουότερς που αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του είπε: «Ο Ουότερς είναι ένας παίκτης που όταν τον πήραμε ξέραμε τι θα μας δώσει. Μπορεί να σκοράρει και να πασάρει. Εχει την εμπειρία να ενσωματωθεί γρήγορα στην ομάδα. Δεν μπορούμε να πούμε ότι χωρίς να έχει παίξει θα είναι 100% εναρμονισμένος, αλλά σίγουρα μπορεί να βοηθήσει την ομάδα μας».

Τρεις παίκτες του Παναθηναϊκού, οι Τζέιμς, Γκάμπριελ και Τζεντίλε δεν αγωνίστηκαν στο ντέρμπι στο ΟΑΚΑ, στις 18 Νοεμβρίου για την 18η αγωνιστική, όταν ο Ολυμπιακός νίκησε 77-79. «Πράγματι ο Παναθηναικός θα παρουσιαστεί με τρεις παίκτες που δεν επαίξαν στον πρώτο γύρο. Θα είναι πιο πλήρης κάτι που είναι καλύτερο αφού ξέρουμε ποιοι είναι, ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και πώς να τους αντιμετωπίσουμε».

Υψηλές είναι και οι πιθανότητες για συμμετοχή του Αγραβάνη: «Έχει μπει στην εξίσωση και αυτός και είναι ετοιμοπόλεμος. Είμαστε κι εμείς πλήρεις».

Αναφορικά στο γεγονός πως τρεις μέρες πριν το παιχνίδι είχαν διατεθεί όλα τα εισιτήρια, ο προπονητής του Ολυμπιακού σχολίασε: «Φέτος η Ευρωλίγκα είναι πολύ δύσκολη και ο κόσμος πρέπει να ενισχύσει την ομάδα όσο μπορεί. Δεν είναι εύκολο να πληρώνει ο κόσμος ένα εισιτήριο κάθε λίγο και λιγάκι. Είναι και το ποδόσφαιρο και άλλα τμήματα του ολυμπιακού. Αξίζουμε να έχουμε τη συμπαράσταση του κόσμου. Δεν μπορείς να κερδίζεις τους πάντες. Το θέμα είναι ο κόσμος να συνεισφέρει με τη φωνή του για να μπορέσουν οι παίκτες να πάρουν δύναμη με την παρότρυνση των φιλάθλων».

Στο τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σχολίασε ως προς την πνευματική και ψυχολογική προετοιμασία που απαιτείται για τρία ντέρμπι αιωνίων σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις μέσα σε ένα μήνα: «Κάθε παιχνίδι είναι ξεχωριστό για εμένα. Είτε είναι τρία σε διαφορετικές διοργανώσεις ή τελικών Α1. Κάθε παιχνίδι πρέπει να το προετοιμάσεις διαφορετικά. Γνωρίζουμε καλά ο ένας τον άλλον. Ξέρουμε τις δυνατότητες και τις αδυναμίες. Προσπαθείς να φέρεις το παιχνίδι στα δικά σου μέτρα. Να το πάμε όπως θέλουμε εμείς».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός 28-28: Σπουδαία εμφάνιση στην Ουγγαρία και τώρα όλα είναι στο χέρι του!

Ο Ολυμπιακός έμεινε ζωντανός για την πρόκριση στον τελικό του EHF European Cup, καθώς ήρθε ισόπαλος 28-28 με την Φερεντσβάρος στην Ουγγαρία – Σε μία εβδομάδα (27/4) η ρεβάνς στο Κλειστό της Ηλιούπολης

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024