Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τα λάθη του με ήττα στην Πόλη

Ο Παναθηναϊκός «πλήρωσε» τα λάθη του με ήττα στην Πόλη

Η απογοητευτική εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου και το αποπροσανατολισμένο τελευταίο δίλεπτο δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη, με το οποίο θα έμπαινε δυνατά στο κόλπο της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 77-72 από την Νταρουσάφακα, για την 24η αγωνιστική της Euroleague, και υποχώρησαν σε 14-10 στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμούν πλέον με τον Ερυθρό Αστέρα.

Η απογοητευτική εκκίνηση του τρίτου δεκαλέπτου και το αποπροσανατολισμένο τελευταίο δίλεπτο δεν επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό ένα μεγάλο «διπλό» στην Κωνσταντινούπολη, με το οποίο θα έμπαινε δυνατά στο κόλπο της τετράδας και του πλεονεκτήματος της έδρας. Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν με 77-72 από την Νταρουσάφακα, για την 24η αγωνιστική της Euroleague, και υποχώρησαν σε 14-10 στην πέμπτη θέση, όπου ισοβαθμούν πλέον με τον Ερυθρό Αστέρα. Στον αντίποδα, οι Τούρκοι είδαν το ρεκόρ τους να αυξάνει σε 12-12 και παραμένουν μία… ανάσα από την οκτάδα που οδηγεί στα πλέι οφ.

Ο Παναθηναϊκός δεν μπορεί να κόψει τον… ομφάλιο λώρο με την έλλειψη διάρκειας στο παιχνίδι του και σε ακόμη μία αναμέτρηση πληγώθηκε από τα κενά διαστήματα σε άμυνα και επίθεση, βλέποντας την υπερπροσπάθεια του να καταλήγει στον… κάδο των απορριμμάτων. Συγκλονιστικός και απόψε ο Κρις Σίνγκλετον, με τον Αμερικανό να τελειώνει την αναμέτρηση με 23 πόντους (4/5 τρίποντα) και να πρωταγωνιστεί στο come back της τρίτης περιόδου από το -12. Κέι Σι Ρίβερς (12π.) και Γιάννης Μπορούσης (10π.) ήταν οι έτεροι… διψήφιοι, ενώ ακόμη μία «γεμάτη» εμφάνιση σε άμυνα και επίθεση πραγματοποίησε ο Νίκος Παππάς (7π.). Μακριά από τον καλό τους εαυτό οι Μάικ Τζέιμς (9π.) και Νικ Καλάθης (5π., 3ασ.) δεν βοήθησαν αρκετά τον Παναθηναϊκό, ο οποίος κράτησε τουλάχιστον τη διαφορά από τη νίκη στο ΟΑΚΑ σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Νταρουσάφακα.

Στον αντίποδα, ο Μπραντ Ουαναμέικερ ήταν και απόψε απολαυστικός (24π.), με τον Τζέιμς Άντερσον να τον ακολουθεί με 16.

Η αδυναμία του να ελέγξει τα επιθετικά ριμπάουντ (0 έναντι 5 της Νταρουσάφακα) και τα πικ εν ρολ της Νταρουσάφακα τοποθέτησαν γρήγορα τον Παναθηναϊκό σε μειονεκτική θέση. Οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο 5΄ στο -7 (11-4), αλλά η είσοδος του Παππά στο παρκέ κατάφερε να «δέσει» την αμυντική γραμμή του «τριφυλλιού», με τους Σίνγκλετον, Καλάθη και Μπουρούση να τρέχουν ένα σερί 7-0 και να ισοφαρίζουν άμεσα σε 11-11. Οι Κυπελλούχοι Ελλάδας είχαν βρει πλέον ρυθμό και δεν επέτρεψαν στους γηπεδούχους να «οικοδομήσουν» και πάλι μία διαφορά, με αποκορύφωμα το τρίποντο του Τζέιμς στην εκπνοή, με το οποίο οι δύο ομάδες μπήκαν ισόπαλες στο δεύτερο ημίχρονο (17-17).

Με τον Παππά να πρωταγωνιστεί σε άμυνα και επίθεση ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει μέχρι το «πράσινο» ξέσπασμα από τα 6.75, που είχε μεγάλο διακριθέντα τον Μπουρούση (2 «κολλητά»). Το «τριφύλλι» εκτόξευσε τέσσερις διαδοχικές τρίποντες βόμβες (Ρίβερς, 2 Μπουρούσης, Τζέιμς) και στο 17΄ προηγήθηκε για πρώτη φορά με +7 (26-33). Ωστόσο, η άμυνα της ελληνικής ομάδες έχασε και πάλι τη διάρκεια της με τον Παναθηναϊκό να δέχεται ένα σερί 9-0 και να παίρνει το δρόμο προς τα αποδυτήρια και πάλι πίσω στο σκορ (35-33).

Ένας αποπροσανατολισμένος Παναθηναϊκός στα πρώτα 6 λεπτά της τρίτης περιόδου έδωσε δικαιώματα στην Νταρουσάφακα, η οποία με επιμέρους σκορ 13-3 βρέθηκε για πρώτη φορά στο +12 (48-36 στο 26΄). Και πάλι όμως η «πράσινη» αντίδραση ήταν άμεση… Με τον Σίκγκλετον σε ρόλο εκτελεστή, τον Μπουρούση δημιουργό και την άμυνα να αναχαιτίζει κάθε επιθετική προσπάθεια των Τούρκων, ο Παναθηναϊκός απάντησε με σερί 13-0 και στο 29΄ ανέκτησε το προβάδισμα με 49-48. Πέντε σερί πόντοι του Μπέρτανς έφεραν και πάλι την ανατροπή για την Νταρουσάφακα, αλλά ο Σίνγλετον ήταν και πάλι εκεί για να ισοφαρίσει στην εκπνοή σε 53-53.

Το τελευταίο δεκάλεπτο άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος με επιμέρους σκορ 8-2 βρέθηκε στο +6 (61-55 στο 32΄). Σίνγλετον και Τζέιμς από τα 6.75 «έσβησαν» τις προσπάθειες των Κλάιμπερν και Άντερσον για ανατροπή (69-65 στο 36΄), αλλά το κάκιστο «πράσινο» τελευταίο δίλεπτο σε άμυνα και επίθεση δεν κατάφερε να κρατήσει τη διαφορά, με τον Ουαναμέικερ να σημειώνει επτά διαδοχικούς πόντους και να γράφει στο 39΄ το 75-72. Λάθη και αστοχία στο κρίσιμο τελευταίο λεπτό εξέθεσαν τους «πράσινους», που… πέταξαν τις επιθετικές τους προσπάθειες, με τον Κλάιμπερν να γράφει το τελικό 77-72 για την Νταρουσάφακα και να χαρίζει και ένα εντυπωσιακό μπλοκ στον Τζέιμς στα 43΄΄…

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 35-33, 53-53, 77-72

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ-Πέρεθ (Ισπανία), Πατέρνικο (Ιταλία), Λαουριναβίτσιους (Λιθουανία)

ΝΤΑΡΟΥΣΦΑΚΑ (Ντέιβιντ Μπλατ): Ουιλμπέκιν 2, Μπατούκ, Ουοναμέικερ 24 (2), Κλάιμπερν 12 (2), Μόερμαν, Αλντεμίρ, Αντερσον 16 (1), Ζίζιτς 9, Μπέρτανς 12(2), Χαραγκόντι 2.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Τσάβι Πασκουάλ): Σίνγκλετον 23 (4), Ρίβερς 12 (2), Τζέιμς 9(3), Παππάς 7, Φελντέιν 6(2), Γκάμπριελ, Τζεντίλε, Μπουρούσης 10(2), Καλάθης 5.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024