Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πυρετό ο Σπανούλης, αμφίβολος ο Ουότερς, μέσα ο Λοτζέσκι

Πυρετό ο Σπανούλης, αμφίβολος ο Ουότερς, μέσα ο Λοτζέσκι

Ρεβάνς για την ήττα από την Κωνσταντινούπολη που θα σημάνει την επισφράγιση της πρόκρισης με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ αναζητά απέναντι στη Γαλατασαράι ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (17/3, 21:00), στο ΣΕΦ. Πυρετό ανέβασε σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, θα αγωνιστεί ο Λοτζέσκι αν και απουσίασε από την προπόνηση της Τετάρτης (15/3), αμφίβολος παραμένει ο Ουότερς, όπως ενημέρωσε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Τον πιστεύουμε τον Πάτρικ», κατέληξε ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον Γιανγκ.

Ρεβάνς για την ήττα από την Κωνσταντινούπολη που θα σημάνει την επισφράγιση της πρόκρισης με πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ αναζητά απέναντι στη Γαλατασαράι ο Ολυμπιακός την Παρασκευή (17/3, 21:00), στο ΣΕΦ.

Πυρετό ανέβασε σήμερα ο Βασίλης Σπανούλης, θα αγωνιστεί ο Λοτζέσκι αν και απουσίασε από την προπόνηση της Τετάρτης (15/3), αμφίβολος παραμένει ο Ουότερς, όπως ενημέρωσε στη συνέντευξη Τύπου ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» Γιάννης Σφαιρόπουλος. «Τον πιστεύουμε τον Πάτρικ», κατέληξε ο προπονητής του Ολυμπιακού αναφερόμενος στον Γιανγκ.

«Πρέπει να είμαστε έτοιμοι να μπούμε στο παιχνίδι με το σωστό σκεπτικό ως προς την αντιμετώπιση του αντιπάλου μας. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα ότι είναι εύκολος αγώνας. Η Γαλατά έχει νικήσει τις Ρεάλ και Μπαρτσελόνα, ενώ πολλές φορές έχει προκαλέσει με το καλό επιθετικό της παιχνίδι μεγάλο πονοκέφαλο στον αντίπαλο. Κάτι που βιώσαμε κι εμείς στον πρώτο γύρο. Σκοράρει εύκολα σε ανοικτό γήπεδο, είτε μέσα στη ρακέτα, είτε με τρίποντα. Πρέπει να εξουδετερώσουμε το παιχνίδι τους αμυντικά και επιθετικά και να “χτυπήσουμε» στις αδυναμίες που έχουν. Η αντίπαλός μας διαθέτει ταλέντο στην επίθεση. Πιο σημαντικό από όλα, όμως είναι να είμαστε έτοιμοι πνευματικά. Είναι για εμάς από τα πιο σημαντικά παιχνίδια της σεζόν. Περιμένουμε να μας βοηθήσει κι ο κόσμος μας».

Πεισμώνει τους παίκτες του Ολυμπιακού η ήττα μέσα στην Κωνσταντινούπολη στον πρώτο γύρο; «Σίγουρα δεν έχουμε ξεχάσει εκείνο το ματς, αλλά δεν το πάμε εκδικητικά. Το σκεφτόμαστε περισσότερο ως παράδειγμα προς αποφυγή».

Εν συνεχεία, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αποκάλυψε πως ο Βασίλης Σπανούλης ανέβασε πυρετό και είναι αμφίβολος. Αρχικά είπε για την απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού για μεγάλο διάστημα:

«Αυτή τη φορά δεν θέλαμε να τον πιέσουμε. Έμεινε 28 μέρες εκτός δράσης. Είναι λογικό, όταν μένεις τόσες ημέρες έξω να μη βρίσκεις ρυθμό αμέσως. Θα ανεβάσει στροφές σιγά σιγά. Το πιο σημαντικό είναι να είναι υγιής αν και έχει πυρετό αυτή τη στιγμή και δεν ξέρουμε αν θα παίξει».

Πόσο προβληματίζει τον Σφαιρόπουλο πως ο Ολυμπιακός παρουσιάζει νεκρά διαστήματα αφήνοντας τον αντίπαλο να επιστρέφει, όπως συνέβη και με την Νταρουσάφακα την περασμένη εβδομάδα; «Υπάρχουν πολλές ομάδες που κάνουν σερί 15-0 και ξαφνικά ανεβαίνει η άλλη ομάδα και κάνει αυτή σερί 20-0. Με το ρυθμό που παίζεται το μπάσκετ υπάρχουν περισσότερα σερί πλέον. Θέλουμε να παίξουμε μοντέρνο μπάσκετ. Για παράδειγμα, στο παιχνίδι Γαλατασαράι–Ρεάλ Μαδρίτης στο τέλος της τρίτης περιόδου, οι Τούρκοι προηγήθηκαν με 18 πόντους και η Ρεάλ τους προσπέρασε εν συνεχεία. Οι διαφορές στο σύγχρονο μπάσκετ είναι εύκολο να χαθούν ή να δημιουργηθούν. Δεν είναι πρόβλημα για εμάς αυτό. Είμαστε σταθεροί κι έχουμε αποδείξει πως μπορούμε να παίξουμε καλό μπάσκετ».

Σχετικά με τη θέση που θα ήθελε ο Ολυμπιακός να τερματίσει μέσα στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου, είπε: «Δεν το σκεφτόμαστε ακόμη. Θέλαμε να προκριθούμε και το πετύχαμε. Πάμε βήμα βήμα. Επόμενος στόχος είναι να εξασφαλίσουμε το πλεονέκτημα έδρας. Αν το καταφέρουμε αυτό, τότε θα σκεφτούμε να πάμε όσο πιο ψηλά γίνεται».

Αναφορικά στην απουσία των Λοτζέσκι και Ουότερς από την προπόνηση της Τετάρτης (15/3) ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Οι Λοτζέσκι και Ουότερς θα εξεταστούν από τους γιατρούς. Θα δούμε στο γήπεδο σήμερα αν θα προπονηθούν. Ο Λοτζέσκι δεν έχει κάτι τόσο σοβαρό, θα μπορέσει να αγωνιστεί. Ο Ουότερς έπαθε ένα διάστρεμμα με την Νταρουσάφακα. Με την ΑΕΚ δεν ήταν 100%, αλλά ο ίδιος ήθελε να παίξει. Αγωνίστηκε λίγο γιατί δεν ήθελα να ρισκάρω με υποτροπή. Αν κάνει προπόνηση σήμερα, θα παίξει. Χωρίς προπόνηση δε νομίζω να αγωνιστεί».

Στο τέλος, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος στήριξε μία ακόμη φορά τον Πάτρικ Γιανγκ. «Ο Πάτρικ πέρασε μία δύσκολη δοκιμασία. Δεν είναι εύκολο γιατί έχει μεγάλο κορμί. Άλλο να το πάθει ένα γκαρντ κι άλλο ένα θηρίο που πηδάει 100 φορές. Όταν μπήκε να παίξει στην αρχή δεν ήταν καλός. Όταν ξεκίνησε να βρίσκει ρυθμό, υπέστη τενοντίτιδα. Είναι λογικό να μην έχει καλό αγωνιστικό ρυθμό. Χρειάζεται προπόνηση κι αγώνες για να βρει το ρυθμό του. Πλέον, για μένα στόχος είναι να είναι έτοιμος στα play off. Αυτό θέλω από αυτόν. Είναι άπειρος και δεν ξέρει πως να διαχειριστεί έναν τραυματισμό. Τα παιδιά αυτά βιάζονται και θέλουν να μπουν αμέσως και να παίξουν, όπως ακριβώς έπαιζαν και πριν χτυπήσουν. Είναι λάθος αυτό και απογοητεύονται. Τον πιστεύουμε τον Πάτρικ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Αυτός είναι ο πρώτος υποψήφιος για τον πάγκο της Λίβερπουλ

Μετά την διαφαινόμενη παραμονή του Τσάμπι Αλόνσο στη Μπάγερν Λεβερκούζεν, η Λίβερπουλ έχει τον επόμενο υποψήφιο αντί-Κλοπ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024