Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το παιχνίδι της μοίρας για Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς

Το παιχνίδι της μοίρας για Παναθηναϊκό και Ομπράντοβιτς

Το βράδυ της 6η Απριλίου 2017, η αδιάφορη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (σ.σ. έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια) ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Euroleague με «βόμβα» στη χώρα των Βάσκων και η μοίρα άρχιζε τα... παιχνίδια της.

Το βράδυ της 6η Απριλίου 2017, η αδιάφορη Ζαλγκίρις Κάουνας του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους (σ.σ. έχει αποκλειστεί από τη συνέχεια) ολοκλήρωνε τις υποχρεώσεις της στη φετινή Euroleague με «βόμβα» στη χώρα των Βάσκων και η μοίρα άρχιζε τα… παιχνίδια της.

Η ήττα της Μπασκόνια κατοχύρωνε την 5η θέση της Φενερμπαχτσέ του Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς και έστελνε στα πλέι οφ με μειονέκτημα έδρας την τουρκική ομάδα πάνω στον 4ο Παναθηναϊκό, με τον Ζοτς να βρίσκεται ενώπιον της μεγαλύτερης πρόκλησης της καριέρας του. Ποια είναι αυτή; Ο αποκλεισμός της ομάδας που μεγαλούργησε στα 13 χρόνια παρουσίας του.

Ο προπονητής που οδήγησε τον Εξάστερο στον τελευταίο του ευρωπαϊκό τίτλο, το 2011, καλείται για πρώτη φορά μετά από δύο διαδοχικές χρονιές (2015, 2016) να πάρει την πρόκριση στο final four της Πόλης με μειονέκτημα έδρας, κερνώντας… απογοήτευση την «πράσινη» οικογένεια.

Στην πέμπτη της παρουσία σε πλέι οφ στην ιστορία της Euroleaue

(2004-05, 2007-08, 2014-15, 2015-16) η Φενερμπαχτσέ θα πρέπει να σπάσει το πλεονέκτημα της έδρας του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ, εκεί όπου φέτος μέτρησε μόλις μία ήττα (σ.σ. από τον Ολυμπιακό). Βέβαια για να επιτευχθεί ο στόχος, ο Ομπράντοβιτς, ο οποίος αναμένεται να έχει γεμάτο το «οπλοστάσιο» του μετά τις απουσίες που μέτρησε, θα πρέπει πρώτα να «σπάσει» μία αρνητική παράδοση που έχει απέναντι στον Παναθηναϊκό.

Ο Σέρβος, ο οποίος έχει στην τροπαιοθήκη του τα περισσότερα ευρωπαϊκά από κάθε άλλον προπονητή (σ.σ. 8 εκ των οποίων τα 5 με Παναθηναϊκό), θα πρέπει να οδηγήσει την Φενέρ στην «παρθενική» νίκη της στην ιστορία της στην «πράσινη» έδρα (σ.σ. δεν το έχει καταφέρει ποτέ), ενώ και ο ίδιος καλείται να αποτινάξει την ίδια… κατάρα, καθώς ως προπονητής τριών διαφορετικών ομάδων (Μπανταλόνα, Ρεάλ, Φενέρ) δεν έχει πανηγυρίσει «διπλό» στην έδρα του «τριφυλλιού»!

Ωστόσο, ο άρχοντας των τίτλων θα παραταχθεί στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ στο ΟΑΚΑ με ένα σπουδαίο ψυχολογικό αβαντάζ απέναντι στον τωρινό προπονητή του Παναθηναϊκού, τον Τσάβι Πασκουάλ!

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2010-11, όταν βρισκόταν στον «πράσινο» πάγκο και είχε οδηγήσει το «τριφύλλι» για τελευταία φορά στην κορυφή της Ευρώπης, είχε σπάσει το πλεονέκτημα έδρας της Μπαρτσελόνα, στον πάγκο της οποίας βρισκόταν ο Τσάβι Πασκουάλ!

Επτά χρόνια αργότερα το déjà vu είναι γεγονός, οι δύο προπονητές ανταμώνουν και πάλι σε πλέι οφ Euroleague, με τη μόνη διαφορά ότι θα βρίσκονται σε διαφορετικούς πάγκους! Οι «μπλουγκράνα» είχαν γράψει το 1-0 στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στο Palau Blaugrana (83-82), παρά τους 26 πόντους του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ωστόσο, στον δεύτερο αγώνα ο Παναθηναϊκός άλωσε με 75-71 την έδρα της Μπαρτσελόνα, ισοφάρισε σε 1-1 τη σειρά και την έστειλε στο ΟΑΚΑ, όπου και την «καθάρισε» (76-74 στον 3ο και 78-67 στον 4ο), παίρνοντας πανηγυρική πρόκριση μπροστά στο κοινό του και με τη «σφραγίδα» του 3D!

To σίγουρο είναι ότι το ζευγάρι Παναθηναϊκός-Φενερμπαχτσέ είναι το πιο αμφίρροπο και αυτό που κερδίζει το ενδιαφέρον των φετινών πλέι οφ. Ο Ζοτς έχει την εμπειρία και το κίνητρο να οδηγήσει την Φενέρ στο φάιναλ φορ και στον τίτλο, μετά από δύο διαδοχικές αποτυχημένες προσπάθειες (2015 & 2016). Στον αντίποδα, ένα κατάμεστο από 19.000 φιλάθλους ΟΑΚΑ είναι απροσπέλαστο, ενώ η «πράσινη» προσμονή της επιστροφής σε φάιναλ φορ μετά από πέντε χρόνια δυσκολεύει ακόμη περισσότερο το έργο του Ζοτς.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024