Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Το άγχος να είναι δημιουργικό»

Σφαιρόπουλος: «Το άγχος να είναι δημιουργικό»

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Παρασκευή και πάλι στην έδρα της Αναντολού Εφές, για τον τέταρτο αγώνα της σειράς στα πλέι οφ της Euroleague και την τουρκική ομάδα στο 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στην ισοφάριση της σειράς και την επιστροφή της στο ΣΕΦ σε πέμπτο αγώνα, με την ανατροπή να μην είναι το πρώτο που έχουν να αντιπαλέψουν, καθώς θα πρέπει να... αλλάξουν και την εις βάρος τους παράδοση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μιας και ποτέ δεν έχουν επιστρέψει από το 2-1.

Ο Ολυμπιακός δοκιμάζεται την Παρασκευή και πάλι στην έδρα της Αναντολού Εφές, για τον τέταρτο αγώνα της σειράς στα πλέι οφ της Euroleague και την τουρκική ομάδα στο 2-1. Οι «ερυθρόλευκοι» στοχεύουν στην ισοφάριση της σειράς και την επιστροφή της στο ΣΕΦ σε πέμπτο αγώνα, με την ανατροπή να μην είναι το πρώτο που έχουν να αντιπαλέψουν, καθώς θα πρέπει να… αλλάξουν και την εις βάρος τους παράδοση στα πλέι οφ της διοργάνωσης, μιας και ποτέ δεν έχουν επιστρέψει από το 2-1.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διοργανώτρια αρχή προχώρησε σε αντικατάσταση του πρώτου διαιτητή της αυριανής αναμέτρησης, Ιλία Μπελόσεβιτς, μετά τα… σφαλτσοσφυρίγματα του στο Game 3 της Μπασκόνια με την ΤΣΣΚΑ στη Βιτόρια και τα παράπονα των Βάσκων. Μετά από αυτή την εξέλιξη στην αναμέτρηση θα «σφυρίξουν» οι Μπόρις Ρίζικ (Ουκρανία), Χουάν Κάρλος Γκαρσία Γκονζάλεθ (Ισπανία) και Ματέι Μπολτάουζερ (Σλοβενία).

Στο μεταξύ, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος σε δηλώσεις του παραμονή της κρίσιμης αναμέτρησης με την Αναντολού Εφές επισήμανε ότι οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να μετατρέψουν το άγχος τους σε δημιουργικό για να ισοφαρίσουν τη σειρά.

«Πρέπει σίγουρα να βελτιωθούμε επιθετικά», είπε αρχικά ο Σφαιρόπουλος και συνέχισε: «Οταν σταματάς μία ομάδα στην έδρα της με μέσο όρο 89 πόντους στους 64 πόντους και δεν κερδίζεις, αυτό σημαίνει πως η επίθεσή σου δεν είναι καλή. Αυτό δεν φαίνεται μόνο από αυτό το στοιχείο, αλλά και από τα 18 λάθη. Με 18 λάθη εκτός έδρας δεν μπορείς να νικήσεις παρόλο τα άσχημα ποσοστό των αντιπάλων έξω από το τρίποντο. Πιστεύω ότι αναλύσαμε σε μεγάλο βαθμό τους λόγους και τις αιτίες, γιατί δεν ήμασταν καλοί επιθετικά.

Εχουμε και την αυριανή μέρα για να δούμε ακόμα ένα video και σίγουρα πρέπει να φανούμε περισσότερο αποφασιστικοί, με μεγαλύτερη πνευματική ετοιμότητα και καλύτερη ψυχολογία για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε την σειρά στην έδρα μας. Αν δεν έχεις άγχος, δεν μπορείς να αντιδράσεις. Αυτά πάνε μαζί. Αν δεν έχεις άγχος, σημαίνει πως δεν ενδιαφέρεσαι κι έχεις χάσει το παιχνίδι. Το άγχος, όμως, πρέπει να είναι δημιουργικό. Πρέπει να σε κάνει καλύτερο και όχι χειρότερο. Τα έχουμε πει πολλές φορές. Πιστεύω πως αυτή η ομάδα παίζει κάτω από αυτές τις συνθήκες πολλές φορές. Εχει αποδείξει και φέτος και τα προηγούμενα χρόνια πως μπορεί να κάνει μεγάλα πράγματα. Εχει φέρει εις πέραν και πιο δύσκολες αποστολές από αυτή».

Σχετικά με το αν το καλό διάστημα του Ολυμπιακού στο τέλος του τρίτου αγώνα μπορεί να αποτελέσει οδηγό για το επόμενο παιχνίδι, είπε: «Είναι ένα καλό κομμάτι, όπως και η αρχή του παιχνιδιού. Στην πρώτη περίοδο το ξεκίνημα μας δεν μας δεν ήταν κακό. Είχαμε τον έλεγχο και πιστεύω πως έπρεπε να είχαμε πάρει μεγαλύτερη διαφορά. Το μπλακ άουτ άρχισε από το 12:30 και μετά μέχρι και το 32′. Εκεί δεν λειτουργήσαμε σωστά. Δεχόμασταν εύκολα καλάθια, δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα, δεν διαβάσαμε αυτά που μας έδινε η άμυνα, δεν είχαμε καλό ρυθμό και δεν ανοίξαμε τους χώρους. Ολα αυτά πρέπει να τα διορθώσουμε».

Θα χρησιμοποιήσει ο Έλληνας τεχνικός αύριο το σχήμα με τον Παπανικολάου στο «2»;: «Δεν ξέρω, θα το δούμε».

Σε ερώτηση για την αλλαγή φιλοσοφίας της Εφές κι αν αυτή τον προβληματίζει, απάντησε: «Οχι, δεν με προβληματίζει. Αυτό δείχνει πως για να νικήσει μεγάλα παιχνίδια, πρέπει να βάλεις δυνατά το κορμί σου και να παίξεις καλή άμυνα. Δεν με προβληματίζει. Αυτό δείχνει πως έτσι πρέπει να παίξουμε κι εμείς».

Μιλώντας για τα χαμηλά ποσοστά στα σουτ δύο πόντων του Ολυμπιακού, είπε: «Αυτό γίνεται για δύο αιτίες. Πρώτον γιατί δεν τρέχουμε και δεν βάζουμε εύκολα καλάθια. Δεν εκμεταλλευόμαστε στο έπακρο τα καλά μας καλά διαστήματα στην άμυνα. Αν θυμάμαι καλά χθες βάλαμε 7 πόντους στον αιφνιδιασμό. Θα μπορούσαμε να βάλουμε περισσότερους. Το δεύτερο είναι ότι οι αντίπαλοί μας έχουν κλείσει στην ρακέτα, δεν επιτρέπουν τα λέι απ και μας δίνουν το σουτ απ’ έξω. Επομένως, πρέπει να προσαρμοστούμε, να βρούμε τις ευκαιρίες για να επιτεθούμε από μέσα και να βάλουμε τα σουτ απ’ έξω».

Όσο για τη διαθεσιμότητα των Κεμ Μπιρτς και Νίκολα Μιλουτίνοφ, σχολίασε: «Σε τέτοιες περιπτώσεις δεν μπορούμε να πούμε πως δεν είναι έτοιμοι. Ολοι είναι έτοιμοι. Και οι δώδεκα…»

Από την πλευρά του ο Μάντζαρης, είπε: «Η κατάσταση είναι πιο δύσκολη από ό,τι ήταν στα προηγούμενα ματς. Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα νοκ άουτ. Αν θέλουμε να συνεχίσουμε στη διοργάνωση, πρέπει να κερδίσουμε το κάθε ματς από εδώ και πέρα. Είναι ένας τελικός. Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια απώλειας. Είναι ένας τελικός. Πρέπει να βελτιώσουμε πολλά πράγματα και πρώτα από όλα την επίθεσή μας. Ημασταν πολύ αργοί και νωχελικοί. Αυτό μας κράτησε χαμηλά στην επίθεση. Κρατήσαμε την Εφές στους 64 πόντους. Πρέπει να βελτιώσουμε την κυκλοφορία της μπάλας και να παίξουμε περισσότερο. Σίγουρα και τα λάθη ήταν ένας λόγος για την ήττα.

Ημασταν αργοί στην επίθεση και κάναμε πολλά λάθη. Ηταν ένα μέρος της κακής εμφάνισης που είχαμε και ήρθε ήττα. Σίγουρα υπάρχει πίστη για την ανατροπή. Ποτέ δεν παίζουμε για να χάσουμε. Είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και χάνουμε με 2-1, αλλά έχουμε γυρίσει από δύσκολες καταστάσεις, ίσως και από δυσκολότερες. Εχουμε αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια πως έχουμε χτίσει μέταλλο και νοοτροπία νικητή. Αυτό θα δείξουμε και αύριο. Θα δώσουμε για 40΄ την ψυχή μας και από εκεί πέρα ό,τι είναι να γίνει, θα γίνει. Πιστεύουμε ο ένας στον άλλον και θα δώσουμε τον καλύτερο ευατό μας για να πάρουμε τη νίκη και να επιστρέψει η σειρά στην έδρα μας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024