Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Εκτός ο Σπανούλης, αμφίβολοι άλλοι τρεις με Μάλαγα

Εκτός ο Σπανούλης, αμφίβολοι άλλοι τρεις με Μάλαγα

«Αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού: Να παλεύει με τραυματισμούς, κόντρα διαιτησίες, τιμωρημένες έδρες και άδειες κερκίδες. Δεν έψαξα ποτέ δικαιολογίες» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλους, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Μάλαγα (20/10, 21:00), για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Οριστικά εκτός θα μείνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Παπανικολάου, Μάντζαρης και Στρέλνιεκς.

«Αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού: Να παλεύει με τραυματισμούς, κόντρα διαιτησίες, τιμωρημένες έδρες και άδειες κερκίδες. Δεν έψαξα ποτέ δικαιολογίες» δήλωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλους, στη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα με τη Μάλαγα (20/10, 21:00), για τη 2η αγωνιστική της Euroleague. Οριστικά εκτός θα μείνει ο αρχηγός του Ολυμπιακού, Βασίλης Σπανούλης, ενώ αμφίβολοι παραμένουν οι Παπανικολάου, Μάντζαρης και Στρέλνιεκς.

Για την επιστροφή στο ΣΕΦ, μετά την πρεμιέρα με την Μπασκόνια στο γήπεδο «Δύο Αοράκια» της Κρήτης, ο Σφαιρόπουλος είπε:

«Παίζουμε ουσιαστικά το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι, τυπικά το δεύτερο. Η πρώτη αγωνιστική έγινε στο Ηράκλειο, λόγω της τιμωρίας της έδρας μας, μια έδρα που μας βοήθησε πολύ. Ευελπιστούμε ότι τώρα που γυρίζουμε στη φυσική μας έδρα, πάλι θα έχουμε τη βοήθεια από τον κόσμο μας, για να κερδίσουμε το παιχνίδι».

Αναλύοντας την ομάδα της Ανδαλουσίας, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε: «Παίζουμε με μία σκληροτράχηλη ομάδα, με μία ομάδα που είναι πολύ επιθετική, και στην άμυνα και στην επίθεση, με παίκτες που μοιράζονται το χρόνο, με μεγάλο ρόστερ και ένα βαθύ rotation που τους δίνει φρεσκάδα και ενέργεια για όλο το παιχνίδι.

Σίγουρα υπάρχουν κάποιοι παίκτες που πρωτοστατούν, αλλά σίγουρα το πιο σημαντικό είναι να τους αντιμετωπίσουμε ως ομάδα. Παίζουν όλοι μαζί και πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι. Είναι επικίνδυνη και αξιόλογη ομάδα. Εμείς να εφαρμόσουμε το πλάνο μας, αμυντικά να εξουδετερώσουμε τα ατού τους, επιθετικά να δούμε τις αδυναμίες τους και να τις χτυπήσουμε».

Ρωτήθηκε αν ίσως θα έπρεπε να έχει ο Ολυμπιακός μια θέση στον πάγκο για έναν… ιερέα, μετά τους τόσους τραυματισμούς που ταλαιπωρούν την ομάδα φέτος, αλλά και αν του έχει ξανατύχει στην καριέρα του τέτοιο σερί τραυματιών: «Το θέμα των τραυματισμών το έχουμε συζητήσει πολλές φορές, και πέρυσι που είχαμε επίσης πολλούς και πρόπερσι. Ξέρετε πολύ καλά τη θέση μου, ότι δεν θα σταθώ ποτέ σε τραυματισμούς όσο σημαντικοί κι αν είναι αυτοί, γιατί εγώ θέλω να παλεύω με όσους παίκτες έχω, με 5; Αυτοί οι 5 πρέπει να ματώσουν μέσα στο γήπεδο.

Αυτός είναι ο χαρακτήρας της ομάδας αυτής, να παλεύει όλα τα παιχνίδια, με τραυματισμούς, με κόντρα διαιτησίες, με τιμωρημένες έδρες, με άδειες κερκίδες: αυτή είναι η μοίρα του Ολυμπιακού! Εγώ θέλω η ομάδα να παλεύει, οι παίκτες να βουτάνε στο γήπεδο. Αυτός είναι ο χαρακτήρας του Ολυμπιακού, αυτόν χτίζω τόσα χρόνια. Αυτό κάνουμε μέχρι τώρα, αυτό θα κάνουμε. Είναι λάθος να μεμψιμοιρούμε για τους τραυματισμούς. Είδαμε ότι όλοι οι τραυματισμοί φέτος στην ομάδα έχουν γίνει από χτυπήματα.

Δεν είναι από κακή προπόνηση ή από κάτι που γίνεται λάθος. Άρα το πιο σημαντικό είναι να μείνουμε συγκεντρωμένοι στους στόχους μας. Εγώ ως προπονητής προσαρμόζω ανάλογα τους παίκτες και την ομάδα, βάζοντας κάποιους παίκτες σε άλλες θέσεις από τις βασικές τους θέσεις για να καλύψουμε τα κενά. Εγώ ούτε κλαίγομαι, ούτε μεμψιμοιρώ, ούτε προσπαθώ να βρω δικαιολογίες στους τραυματισμούς. Παίζουμε όσοι είμαστε για να κερδίζουμε τα παιχνίδια. Κι αυτό θα κάνουμε μέχρι το τέλος».

Αναφορικά με τις απουσίας απέναντι στην Μάλαγα, ο Σφαιρόπουλος τόνισε: «Σίγουρα δεν παίζει ο Σπανούλης, κι ο Τιλί βέβαια. Ο Στρέλνιεκς δεν θα προπονηθεί ούτε σήμερα. Θα δούμε αύριο πώς θα είναι στην πρωινή προπόνηση με σουτ. Ο Παπανικολάου και ο Μάντζαρης έκαναν ένα κομμάτι της προπόνησης χθες χωρίς επαφές, σήμερα θα δοκιμάσουν ένα κομμάτι με επαφές. Θα δούμε πώς θα πάει στη σημερινή προπόνηση, αλλά και γι’ αυτούς θα αποφασίσουμε αύριο».

Θα προχωρήσει σε αντικατάσταση του Κιμ Τιλί ο Ολυμπιακός; «Το συζητάμε. Δεν βιαζόμαστε! Αν και δεν είναι επίκαιρο λόγω του αγώνα και δεν θέλω να μιλάω για παίκτες που μπορεί να έρθουν. Εχουμε τον αγώνα αύριο και πρέπει να είμαστε προσηλωμένοι σε αυτόν. Αυτή είναι και η αιτία που δεν τρέχουμε για το αν θα πάρουμε παίκτη ή όχι.

Ψιλοκοιτάζουμε την αγορά, έχω μιλήσει με τη διοίκηση και είπαμε να μην κάνουμε βιαστικές κινήσεις εν θερμώ. Ακόμη δεν είναι δηλαδή ότι δεν έχουμε παίκτες να καλύψουμε το κενό του Τιλί, αλλά σίγουρα σε μια μεγάλη σεζόν, όσο πιο πολλούς παίκτες έχεις, τόσο πιο καλό είναι. Αρα χωρίς βιασύνη κοιτάμε τι θα κάνουμε κι έχω πει ότι αν πάρουμε παίκτη θα πάρουμε ποιοτικό και καλό και όχι να πάρουμε παίκτη μόνο για να τον πάρουμε», ήταν η απάντηση του τεχνικού του Ολυμπιακού.

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024