Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο Χόλις Τόμπσον αποθεώνει Σπανούλη και Ελλάδα

Ο Χόλις Τόμπσον αποθεώνει Σπανούλη και Ελλάδα

Ο Χόλις Τόμπσον σημείωσε 12 πόντους (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε και 3 ασίστ, στην 4η νίκη των «ερυθρόλευκων», πρώτη ήττα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Ο… προνομιούχος συγκάτοικος της «βασίλισσας» Ρεάλ Μαδρίτης, στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague διακυβευόταν στον αγώνα Ολυμπιακός-Κίμκι, στο ΣΕΦ, το βράδυ της Πέμπτης (26/8). Ο Χόλις Τόμπσον σημείωσε 12 πόντους (4/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 1/2 βολές), μάζεψε 5 ριμπάουντ, μοίρασε και 3 ασίστ, στην 4η νίκη των «ερυθρόλευκων», πρώτη ήττα της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα. «Γνωρίζαμε που θα πήγαινε ο Αλεξέι Σβεντ! Προσπαθήσαμε να του αλλοιώσουμε τα σουτ, να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτόν. Έχουμε ένα έξυπνο τεχνικό τιμ και το πετύχαμε!» δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) ο Αμερικανός φόργουορντ. Όσο για τη μετάβασή του από τον «μαγικό κόσμο» του ΝΒΑ στην Ευρώπη; «Είναι μια διαδικασία… νομίζω πως κάθε μέρα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο!»


Τι πιστεύεις πως έκανε καλά ο Ολυμπιακός απέναντι στην Κίμκι για να την υποχρεώσει στην πρώτη ήττα της στη Euroleague;

«Νομίζω πως «κλειδί» ήταν ότι σταματήσουμε το transition τους, τρέχουν πολύ, είναι ομάδα που της αρέσει να βγαίνει στον αιφνιδιασμό. Προσπαθήσαμε να ελέγξουμε το ρυθμό της και να την κρατήσουμε χαμηλότερα από τον μέσο όρο της».

Ήταν το πλάνο να «χτυπήσετε» την Κίμκι στη ρακέτα;
«Ναι η φροντ λάιν μας ήταν εξαιρετική. Ξέραμε ότι θα έκανε τη διαφορά! Προσπαθήσαμε να τροφοδοτήσουμε τους Μιλουτίνοβ και Πρίντεζη, όσο περισσότερο γινόταν μέσα στη ρακέτα. Αυτό ήταν το πλάνο μας».

Ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης στην Ευρώπη, Αλεξέι Σβεντ, είχε 4/9 τρίποντα… Θα έλεγες πως τον σταματήσατε;
«Δεν θα έλεγα ότι τον σταματήσαμε, αλλά σίγουρα προσπαθήσαμε να του αλλοιώσουμε τα σουτ, να κάνουμε δύσκολα τα πράγματα γι’ αυτόν. Γνωρίζαμε που θα πήγαινε, έχουμε ένα έξυπνο τεχνικό τιμ και το πετύχαμε!»

Ο Ολυμπιακός και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι οι μόνες αήττητες ομάδες σε 4 αγωνιστικές. Πως το βιώνεις προσωπικά που ήρθες στην Ελλάδα και σε μία ομάδα που πρωταγωνιστεί;
«Η Ελλάδα είναι υπέροχη, όλοι είναι πολύ φιλικοί μαζί μου και σίγουρα είναι πολύ ωραίο συναίσθημα να μετράς 4 νίκες στη Euroleague. Εμείς, οι παίκτες θα προσπαθούμε να συνεχίσουμε το αήττητο σερί. Αυτή είναι η δουλειά μας και η επιθυμία μας!»


Η μετάβασή σου από το ΝΒΑ στο ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι εύκολη ή δύσκολη;

«Είναι μια διαδικασία… νομίζω πως κάθε μέρα προσαρμόζομαι όλο και περισσότερο. Οι διαφορές ανάμεσα στο αμερικανικό και το ευρωπαϊκό μπάσκετ είναι πολλές! Στην επίθεση ως προς το τι επιτρέπεται να κάνεις με τα χέρια σου και στην άμυνα ο χρόνος που οι ψηλοί μπορούν να μείνουν στη ρακέτα. Σε ομαδικό επίπεδο, η τακτική και η στρατηγική μιας ομάδας διαφέρει πολύ. Μαθαίνω κάθε ημέρα και προσπαθώ να μάθω όσο πιο γρήγορα γίνεται για να βοηθήσω την ομάδα μου».

Πόσο μακριά μπορεί να φτάσει αυτή η ομάδα στη Euroleaugue Χόλις;
«Δεν ξέρω πολλά ακόμη για τη Euroleague και δεν μπορώ να πω με σιγουριά… αλλά ελπίζω μακριά! Ελπίζω πολύ μακριά! Εμείς θα κοιτάμε τον επόμενο αντίπαλό μας! Μόνο αυτό!»

Σε ρωτάω γιατί το 4 στα 4 επετεύχθη χωρίς τον αρχηγό σας, τον Βασίλη Σπανούλη…
«Ο Μπίλι είναι ο αρχηγός! Τι να πω για τον Σπανούλη; Προσπαθούμε να συγκροτηθούμε ως ομάδα, εν τη απουσία του και να βρούμε τρόπο να νικάμε!»

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός

LIVE: Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Φερεντσβάρος – Ολυμπιακός για τον πρώτο ημιτελικό του EHF European Cup.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024