Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πασκουάλ: «Θα είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό»

Πασκουάλ: «Θα είμαστε έτοιμοι για τον Ολυμπιακό»

«Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές» τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ εν όψει του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή στο ΣΕΦ, για την 6η αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του...

«Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει
σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές» τόνισε ο Τσάβι Πασκουάλ εν όψει
του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Παρασκευή στο ΣΕΦ, για την 6η
αγωνιστική της Ευρωλίγκα. Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του…

Συγκεκριμένα, ο Τσάβι Πασκουάλ δήλωσε στην συνέντευξη Τύπου:

«Νομίζω ότι θα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αυτό το παιχνίδι. Κάθε τέτοιο ντέρμπι είναι διαφορετικό από τα προηγούμενα και δεν έχει σημασία ότι έχουμε νικήσει τρεις φορές, είναι ένα παιχνίδι για την κανονική περίοδο της Ευρωλίγκας. Αυτές τις μέρες κάναμε καλή προπόνηση για να είμαστε έτοιμοι και πιστεύω ότι η εικόνα της ομάδας θα είναι καλή.

Τα πάντα είναι σημαντικά σε τέτοια ντέρμπι. Φυσικά μέσα στο ΣΕΦ θα πρέπει να παίξεις καλή άμυνα, αλλά ταυτόχρονα πρέπει να κοντρολάρουμε τα λάθη μας στην επίθεση και να ελέγξουμε τα ριμπάουντ. Είναι στοιχεία που πρέπει να έχουμε σε αυτό το ματς. Ο Ολυμπιακός παίζει πολύ καλή άμυνα, ειδικά στο γήπεδό του και γι’ αυτό πρέπει να είμαστε καλοί στις πάσες και να βρίσκουμε την καλύτερη δυνατή επιλογή στην επίθεσή μας».

Τέλος, ο Πασκουάλ είπε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι «πράσινοι» στο επιθετικό κομμάτι: «Είναι ξεκάθαρο ότι στην επίθεση δεν βρίσκαμε τις σωστές λύσεις και κάναμε σουτ με τους αμυντικούς πολύ κοντά στον παίκτη μας. Πρέπει να το βελτιώσουμε, γιατί είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι παίκτες δεν θέλουν να πασάρουν τη μπάλα, αλλά πρέπει να βελτιώσουμε τις αποστάσεις, την έξτρα πάσα και να έχουμε πολλές πάσες στην επίθεση».

Από την πλευρά του, ο Τζέιμς Γκιστ, όταν ρωτήθηκε για το αν μπορεί η ομάδα να πάρει και πάλι το ροζ φύλλο, όπως το έκανε και στην πρεμιέρα της Α1, απάντησε: «Σίγουρα μπορούμε. Όταν παίζεις σε έναν αγώνα μπάσκετ, οι πιθανότητες είναι 50-50. Έχουμε ευκαιρία για νίκη σίγουρα. Θα είναι πολύ διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρωτάθλημα». Στην συνέχεια ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού» σχολίασε την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας του, λέγοντας:

«Είμαστε σε καλή κατάσταση και φόρμα. Απλώς χρειαζόμαστε μεγαλύτερη συγκέντρωση στα εκτός έδρας παιχνίδια. Παίζουμε καλά στην έδρα μας και για 25-30 λεπτά εκτός έδρας, αλλά εκτός έδρας πρέπει να παίζεις καλά για 40 λεπτά, ειδικά σε γήπεδα όπως του Ολυμπιακού, που θα έχει και τον κόσμο στο πλευρό του. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνα, στην επίθεση να τρέχουμε όποτε μπορούμε. Αυτά τα μικρά πράγματα μπορεί να καθορίσουν το παιχνίδι».

Αναφορικά με την σημασία που έχει μια νίκη επί του Ολυμπιακού ο Γκιστ υπογράμμισε: «Σημαίνει πολλά για τον κόσμο. Για εμάς είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι, έχοντας παίξει ήδη πέντε πριν από αυτό. Σημαίνει πολλά για τον κόσμο μια νίκη επί του Ολυμπιακού και θα σημαίνει και πολλά για εμάς, προσθέτοντας μια ακόμα νίκη, αλλά είναι ένα παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και ελπίζουμε να αλλάξουμε τον τρόπο που παίζουμε εκτός έδρας. Αυτός είναι ο βασικός στόχος μας, να πάρουμε εκτός έδρας νίκη, που θα σημαίνει πολλά».

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους με την σειρά του είπε για τον αγώνα με τους Πειραιώτες: «Θα είναι πιο δύσκολο (σ.σ. από τον αγώνα για την Α1), γιατί θα έχουν πολύ κόσμο στο πλευρό τους, αλλά, έχοντας χάσει πολλά παιχνίδια, πρέπει να βγούμε μπροστά και να αλλάξουμε την εικόνα για τον κόσμο μας. Να παίξουμε καλύτερα και, αν το κάνουμε και είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, μπορούμε να νικήσουμε ξανά».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024