Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: Να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ

Σφαιρόπουλος: Να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ

«Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ,» δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

«Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε
σχεδιάσει και να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ,» δήλωσε στη
συνέντευξη Τύπου πριν το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό την Παρασκευή για την Ευρωλίγκα, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο τεχνικός της ομάδας του Πειραιά δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα δηλώσει στη δωδεκάδα τον νεοαποκτηθέντα Καναδό πάουερ φόργουορντ Κάιλ Ουίλτζερ. «Είναι νωρίς, αλλά ίσως χρειαστεί,» αρκέστηκε να πει ο Σφαιρόπουλος που εξήγησε πως η επιστροφή του αρχηγού του Ολυμπιακού, Βασίλη Σπανούλη… θα αργήσει!

«Μετά το παιχνίδι στη Βαρκελώνη παίζουμε στην έδρα μας και θέλουμε να επανέλθουμε στα θετικά αποτελέσματα. Ο αντίπαλός μας είναι μια πολύ καλή ομάδα και το έχει αποδείξει. Μας ξέρουν και τους ξέρουμε καλά και θεωρώ ότι έχουμε μια πρώτης τάξης ευκαιρία να κάνουμε πράγματα που έχουμε δουλέψει στις προπονήσεις και να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο αύριο. Με συγκέντρωση και ακολουθώντας το πλάνο που θα έχουμε, μπορούμε να πάρουμε το αποτέλεσμα που θέλουμε. Έχει γίνει ήδη sold out και εύχομαι ο κόσμος να μας βοηθήσει με τη φωνή του μόνο. Να νικήσουμε και να συνεχίσουμε αυτόν τον μαραθώνιο».

Για τη χαμηλή παραγωγικότητα στην επίθεση, τόσο στον αγώνα με την Μπαρτσελόνα, όσο και σε αυτό με τον Άρη για το Κύπελλο, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Δεν μας ικανοποιεί η εμφάνισή μας σε αυτά τα παιχνίδια στην επίθεση. Δουλέψαμε κάποιες λεπτομέρειες, την ανισορροπία που παρουσιάσαμε μέσα στο παιχνίδι και θα το αντιμετωπίσουμε με καλύτερο διάβασμα, με λεπτομέρειες καλύτερες στο σετ, για να είμαστε πιο αποδοτικοί».

Θα έχει ομοιότητες το πρώτο ευρωπαϊκό ντέρμπι «αιωνίων» με αυτό του πρωταθλήματος; «Πάντα και μοιάζουν και δεν μοιάζουν αυτά τα παιχνίδια. Όταν παίζεις ένα κακό παιχνίδι η ήττα πονάει, αλλά σου δείχνει και τις αδυναμίες σου. Προσπαθήσαμε να δούμε πια λάθη έγιναν και να τα διορθώσουμε. Προς αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε,» είπε ο προπονητής του Ολυμπιακού.

Αναφορικά με το αν θα συμπεριλάβει στη δωδεκάδα τον νεοαποκτηθέντα Κάιλ Ουίλτζερ, ο Σφαιρόπουλος εξήγησε: «Δεν έχω αποφασίσει. Αυτή είναι η αλήθεια. Θα αποφασίσω τελευταία στιγμή. Είναι νωρίς ακόμη και είναι ρίσκο να τον βάλουμε, ίσως όμως τον χρειαστούμε».

Ο Ολυμπιακός είχε την ευκαιρία να κάνει 3 προπονήσεις, μετά τον ημιτελικό με τον Άρη, κάτι που τον καθιστά προετοιμασμένο. «Αν δεν δουλέψεις στην προπόνηση, δεν μπορείς να βελτιωθείς. Εμείς θέλουμε όσο πιο πολύ θα βελτιωνόμαστε και να παίζουμε πιο καλά. Σημασία, όμως έχει και να επιστρέψουν όλοι οι παίκτες μας. Να κάνουμε όλοι μαζί προπόνηση!»

Θα βοηθήσει το τεχνικό τιμ του Ολυμπιακού το βίντεο του ημιτελικού Κυπέλλου ΑΕΚ-Παναθηναϊκός; «Σίγουρα! Πάντα βλέπεις τα τελευταία παιχνίδια του αντιπάλου σου. Είδαμε και τα προηγούμενα στην Ευρωλίγκα. Βλέπεις τις δυνατότητες και τις αδυναμίες του αντιπάλου σου. Μελετάς όλα τα παιχνίδια που προηγούνται, με το σκάουτινγκ και με τους συνεργάτες μου, έχεις ένα υλικό και στόχος μας είναι να το προσαρμόσουμε στα δικά μας πλάνα».

Ο Βασίλης Σπανούλης θα αργήσει να επιστρέψει, όπως ξεκαθάρισε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος: «Μόνο όταν θα είναι εντάξει το πόδι του θα ξεκινήσει με την ομάδα ο Σπανούλης. Εξάλλου, θα πρέπει να κάνει προπονήσεις για κάποιο χρονικό διάστημα και με την ομάδα, αφού θα είναι έτοιμος από ιατρικής άποψης. Εχουμε καιρό ακόμη».

Ο Ολυμπιακός θα είναι «πληγωμένο θηρίο» απέναντι στον Παναθηναϊκό, μετά τη βαριά ήττα με 22 πόντους από την Μπαρτσελόνα; «Δεν μετράει η διαφορά που χάσαμε στη Βαρκελών, με νοιάζει η εικόνα της ομάδας. Θα μπορούσαμε να είχαμε χάσει με 5 πόντους και να παρουσιάζαμε την ίδια εικόνα. Κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό. Τώρα αφοσιωνόμαστε σε αυτό το παιχνίδι και έχουμε προετοιμάσει την ομάδα να παίξουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με έναν πολύ καλό αντίπαλο».

Όσο για το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός προέρχεται από σκληρές ήττες, ο τεχνικός των «ερυθρόλευκων» επισήμανε: «Είναι μία ανάλυση που υπάρχει που γίνεται. Οι παίκτες μας δεν ζουν σε έναν άλλον κόσμο. Ξέρουν ότι ο Παναθηναϊκός έχει χάσει και δεν έχει κάνει και νίκη εκτός έδρας στη Euroleague. Εμείς έχουμε έξτρα κίνητρο από την πλευρά μας. Τα ξέρουμε εμείς, τα ξέρουν και οι παίκτες. Εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι να κάνουμε αυτά που έχουμε σχεδιάσει και να δείξουμε ποιος το θέλει πιο πολύ».

Αναφορικά στους φιλάθλους που θα κατακλύσουν το ΣΕΦ, ο Σφαιρόπουλος τόνισε εν κατακλείδι: «Η παρουσία του κόσμου είναι πολύ σημαντική. Το πρώτο παιχνίδι το παίξαμε κεκλεισμένων των θυρών, ας μην ξεχνάμε. Η παρουσία των φιλάθλων μας θα δώσει ώθηση στους παίκτες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Άρης – Ολυμπιακός 1-1: Ο Ολυμπιακός μπορούσε, ο διαιτητής δεν ήθελε

«Χειρουργείο» του Ολυμπιακού στο Κλεάνθης Βικελίδης, με τον διαιτητή να σταματάει με το έτσι θέλω τους Ερυθρόλευκους.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024