Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Έτοιμος να μπει ο Σπανούλης»

Σφαιρόπουλος: «Έτοιμος να μπει ο Σπανούλης»

Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά από απουσία δύο μηνών, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό την Ισπανία και όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Βαλένθια την Πέμπτη (30/11). «Έτοιμος να μπει και να κάνει ένα καλό παιχνίδι,» είπε χαρακτηριστικά για τον αρχηγό ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Ο Βασίλης Σπανούλης, μετά από απουσία δύο μηνών, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή του Ολυμπιακού με προορισμό την Ισπανία και όπως επιβεβαίωσε ο Γιάννης Σφαιρόπουλος θα πάρει χρόνο συμμετοχής κόντρα στη Βαλένθια την Πέμπτη (30/11).

«Έτοιμος να μπει και να κάνει ένα καλό παιχνίδι,» είπε χαρακτηριστικά για τον αρχηγό ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

«Τον ξέρουμε και μας ξέρει,» σχολίασε για τον Ερικ Γκριν ο Σφαιρόπουλος, έναν παίκτη που αποτελεί ηγέτη των «νυχτερίδων» και φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα την προηγούμενη σεζόν.

Αρχικά ο Σφαιρόπουλος εξήγησε για την επιλογή να αναχωρήσουν από την Τρίτη (28/11), να διανυκτερεύσουν στη Μαδρίτη και να ταξιδέψουν την Τετάρτη στη Βαλένθια: «Έχοντας δύσκολο ταξίδι με δύο πτήσεις που δεν βολεύουν, προτιμήσαμε να μην κάνουμε το ταξίδι παραμονή αγώνα, αλλά να το ξεκινήσουμε προπαραμονή για να πάμε πιο ξεκούραστα».

Για τη Βαλένθια, ο προπονητής του Ολυμπιακού είπε: «Παίζει πολύ ομαδικά και ψάχνει να βρει την καλή επιλογή στην επίθεση. Σίγουρα έχει τον Γκριν ως παίκτη πρώτης γραμμής που προσπαθεί να σκοράρει και κάποιες φορές να δημιουργήσει. Έχει, όμως, πολυπλευρικότητα στο παιχνίδι της με πολλούς παίκτες που μπορούν να κάνουν την ζημιά.

Παίζουν πολύ ομαδικά. Δεν στηρίζονται τόσο πολύ στις ατομικές εξάρσεις, παρά στην ομαδικότητα. Το κυριότερο στοιχείο τους είναι η ταχύτητα στο ανοικτό γήπεδο με το tranzition, αλλά και το spot up τρίποντο που έχουν. Λειτουργούν ωραία, δημιουργούν και μπορούν να σουτάρουν απ’ έξω από όλες τις θέσεις. Οπότε αυτό είναι το πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις».

Στάθηκε ιδιαίτερα στον Έρικ Γκριν, έναν παίκτη που ο Ολυμπιακός επέλεξε να μη διατηρήσει στο ρόστερ το περασμένο καλοκαίρι: «Ο Γκριν είναι ένας πολύ καλός παίκτης, ένας κατεξοχήν σκόρερ. Τον ξέρουμε πολύ καλά από πέρυσι και εκείνος μας ξέρει. Το πως θα τον αντιμετωπίσουμε είναι θέμα όλης της ομάδας.

Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Δεν είναι, όμως, μόνο ο Γκριν. Υπάρχουν πολλοί ικανοί σκόρερ στην Βαλένθια και στηρίζεται στο σκορ σε πολλούς, όχι μόνο στον Γκριν. Έχει παίκτες που μπορούν να εκτελέσουν και από την ρακέτα και από την περιφέρεια και είναι ομάδα που παίζει ως ομάδα πραγματικά».

Η ενσωμάτωση του Βασίλη Σπανούλη, για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα, είναι δίχως άλλο η είδηση της ημέρας στον Ολυμπιακό, με τον Σφαιρόπουλο να τονίζει: «Ο Βασίλης είναι έτοιμος. Έχει κάνει το τελευταίο διάστημα τις προπονήσεις που πρέπει. Και από πλευράς υγείας, αλλά και μπασκετικής ετοιμότητας είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο μετά από δύο μήνες αποχής, να μπει και να παίξει ένα καλό παιχνίδι».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024