Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο ΠΑΟ υποδέχεται τη Μακάμπι με σκοπό το «απόλυτο» στο ΟΑΚΑ

Ο ΠΑΟ υποδέχεται τη Μακάμπι με σκοπό το «απόλυτο» στο ΟΑΚΑ

Εβδομάδα διπλών αγώνων είναι αυτή πριν τα Χριστούγεννα στη Euroleague, με μία ημέρα κενό για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανάμεσα στην εντός και την εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τρίτη (21:15) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Πέμπτη (21/12, 20:00) αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την πρωτοπόρο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη (22/12, 21:00) και την Παρασκευή (22/12, 19:30) παίρνει θέση στο τζάμπολ με την Αναντολού Εφές, στην Κωνσταντινούπολη.

Εβδομάδα διπλών αγώνων είναι αυτή πριν τα Χριστούγεννα στη Euroleague, με μία ημέρα κενό για Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, ανάμεσα στην εντός και την εκτός έδρας αναμέτρηση. Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την Τρίτη (21:15) τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και την Πέμπτη (21/12, 20:00) αντιμετωπίζει στο Βελιγράδι τον Ερυθρό Αστέρα. Ο Ολυμπιακός φιλοξενεί την πρωτοπόρο, ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη (22/12, 21:00) και την Παρασκευή (22/12, 19:30) παίρνει θέση στο τζάμπολ με την Αναντολού Εφές, στην Κωνσταντινούπολη.

Χωρίς τον Νικ Καλάθη, λόγω του τραυματισμού του στην κλείδα, ο Παναθηναϊκός έχει στόχο να διατηρήσει «απόρθητο κάστρο» το ΟΑΚΑ και να μην επιτρέψει στους Ισραηλινούς να τον «πιάσουν» στο βαθμολογικό πίνακα.

Οι «πράσινοι» ισοβαθμούν στην 3η θέση με την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Φενερμπαχτσέ (8-4), ενώ η «ομάδα του λαού» ακολουθεί με μόλις μία νίκη λιγότερη (7-5). Είκοσι φορές έχουν διασταυρωθεί οι δρόμοι Παναθηναϊκού και Μακάμπι στη διοργάνωση και όποιος νικήσει το βράδυ της Τρίτης, θα πάρει το πάνω χέρι, καθώς κάθε μία ομάδα μετρά από 10 νίκες απέναντι στην άλλη.

Η απουσία του Καλάθη (13,6π. και 7,9ασ) αποτελεί τεράστιο πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά ο Νίκος Παππάς (10,5), μαζί με τον Λεκαβίτσιους, θα προσπαθήσουν να καλύψουν το κενό του.

Ο Ρίβερς των 6 τριπόντων κόντρα στην Αρμάνι, αποτελεί φόβητρο για κάθε αντίπαλο, με 11,7 πόντους μέσο όρο, με τους Γκιστ, Σίνγκλετον και Λοτζέσκι να απειλούν ανά πάσα στιγμή. Για τη Μακάμπι, ο Πιερ Τζάκσον αποτελεί «αιχμή του δόρατος» επιθετικά (14,1π.), ενώ άξιους συμπαραστάτες έχει τους Νόρις Κόουλ (13,4π. και 4,3ασ.) και ΝτεΣόν Τόμας (12,9 π.).

Σκυτάλη παίρνει ο Ολυμπιακός

Για πρώτη φορά από τον ημιτελικό της Euroleague στο Σινάν Ερντέμ της Κωνσταντινούπολης θα συναντηθούν ξανά Ολυμπιακός και ΤΣΣΚΑ Μόσχας την Τετάρτη στο ΣΕΦ. Η επώδυνη 4η διαδοχική νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στη ρωσική «αρκούδα» σε φάιναλ φορ, είναι κάτι που δεν έχει ξεχάσει ο Έλληνας τεχνικός της, Δημήτρης Ιτούδης και οι παίκτες του.

ΤΣΣΚΑ και Ολυμπιακός μοιραζόντουσαν το «ρετιρέ» της βαθμολογίας μέχρι την περασμένη εβδομάδα, όταν οι Πειραιώτες υποχώρησαν μία θέση λόγω της ήττας στο Μπάμπεργκ. Ο Ολυμπιακός δεν βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, καθώς ο Βασίλης Σπανούλης έχει μπει σε 2 μόλις αγώνες.

Ο ίδιος ψάχνει ακόψη τα πατήματά του, αλλά και η ομάδα προσπαθεί να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα με την ενσωμάτωση του αρχηγού της. Οι «ερυθρόλευκοι» πληγώθηκαν στη θέση «4» με την απουσία του Δημήτρη Αγραβάνη που χάνει τη σεζόν κι ενώ ο Κιμ Τιλί κάνει αγώνα δρόμου για να επιστρέψει πριν τον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ (17 Φεβρουαρίου).

Η επιστροφή του Κάιλ Χάινς φέρνει πάντα όμορφες αναμνήσεις αλλά και πληγωμένα συναισθήματα στους φιλάθλους του Ολυμπιακού, ενώ ένας ακόμη πρώην παίκτης του, ο Οθέλο Χάντερ, θα βρεθεί ως αντίπαλος στο ΣΕΦ ως παίκτης της ΤΣΣΚΑ, καθώς το καλοκαίρι μετακόμισε από τη Μαδρίτη στη Μόσχα.

Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ακολούθησε την ίδια πορεία με τον Χάντερ στην Ευρώπη, αλλά με ενδιάμεσο σταθμό τους Σίξερς. Ο Ισπανός διεθνής μετρά 13,7 πόντους και 5,5 ασίστ μέσο όρο. Η άμυνα στον Ροντρίγκεθ και στο μεγάλο αστέρι της ΤΣΣΚΑ, τον Γάλλο διεθνή Νάντο ντε Κολό (17,4π. μέσο όρο) θα αποτελέσουν «κλειδί» στην προσπάθεια του Ολυμπιακού να φτάσει και πάλι σε ρεκόρ νικών – ηττών την πρωτοπόρο.

Από το γήπεδο στο… αεροδρόμιο

Αμεση επιβίβαση σε αεροπλάνο προβλέπεται για την αποστολή Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, με τους «πράσινους» να έχουν δοκιμασία μέσα στην καυτή και «εχθρική» έδρα για τον Παναθηναϊκό του Ερυθρού Αστέρα και τους Πειραιώτες να αντιμετωπίζουν την ουραγό μεν, αλλά με νέο προπονητή τον Εργκίν Αταμάν (στη θέση του Βέλιμιρ Περάσοβιτς), Αναντολού Εφές, στην Πόλη.

Το πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής στη Euroleague έχει ως εξής:

13η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (19-20/12/2017)
==============================

Τρίτη, 19 Δεκεμβρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ) 21:15
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)
Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Βαλένθια (Ισπανία)

Τετάρτη, 20 Δεκεμβρίου
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία) 21:00
Κίμκι (Ρωσία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μάλαγα (Ισπανία)

14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (21-22/12/2017)
==============================

Πέμπτη, 21 Δεκεμβρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 20:00
Μπάμπεργκ (Γερμανία)-Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

Παρασκευή, 22 Δεκεμβρίου
Αναντολού Εφές (Τουρκία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 19:30
Μπασκόνια (Ισπανία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Κίμκι (Ρωσία)
Μάλαγα (Ισπανία)-Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
==========
Ν-Η

ΤΣΣΚΑ Μόσχας 10-2
Ολυμπιακός 9-3
Φενέρμπαχτσε 8-4
Παναθηναϊκός 8-4
Κίμκι 7-5
Μακάμπι Τελ Αβιβ 7-5
Ζαλγκίρις Κάουνας 7-5
Μπάμπεργκ 6-6
Ρεάλ Μαδρίτης 6-6
Μπασκόνια 6-6
Ερυθρός Αστέρας 5-7
Μπαρτσελόνα 4-8
Μάλαγα 4-8
Αναντολού Εφές 3-9
Βαλένθια 3-9
Αρμάνι Μιλάνο 3-9

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024