Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: «Πιο πολλές λύσεις η Αρμάνι από τον α' γύρο»

Σφαιρόπουλος: «Πιο πολλές λύσεις η Αρμάνι από τον α’ γύρο»

Χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ την Παρασκευή, (5/1), με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ιταλικής ομάδας με την απόκτηση του Κουζμίνκας, εξήγησε πως έχει περισσότερες λύσεις εν συγκρίσει με το παιχνίδι στο Μιλάνο, αλλά υπενθύμισε πως κι ο Ολυμπιακός τώρα έχει τον... Σπανούλη. Δεν προπονήθηκε ο Χόλις Τόμπσον, λόγω ασθένειας.

Χωρίς τον Μπράιαν Ρόμπερτς υποδέχεται την Αρμάνι Μιλάνο ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ την Παρασκευή, (5/1), με στόχο την επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στην ενίσχυση της ιταλικής ομάδας με την απόκτηση του Κουζμίνκας, εξήγησε πως έχει περισσότερες λύσεις εν συγκρίσει με το παιχνίδι στο Μιλάνο, αλλά υπενθύμισε πως κι ο Ολυμπιακός τώρα έχει τον… Σπανούλη. Δεν προπονήθηκε ο Χόλις Τόμπσον, λόγω ασθένειας.

«Καλή χρονιά σε όλους με υγεία. Παίζουμε το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς και του δεύτερου γύρου. Είναι πολύ σημαντικό, με μία ομάδα που ψάχνει μία καινούργια αρχή και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο. Θέλουμε να είμαστε έτοιμοι, να ακολουθήσουμε το πλάνο μας. Κάναμε έναν μίνι απολογισμό με τους παίκτες για το ποια σημεία μπορούμε να βελτιώσουμε και θα προσπαθήσουμε να το εφαρμόσουμε.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι κάθε ομάδα θα είναι υποψιασμένη απέναντί μας, με έξτρα κίνητρο. Το ότι η Αρμάνι ενισχύθηκε με τον Κουζμίνσκας δείχνει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους. Εχει, ούτως ή άλλως, παίκτες με ταλέντο. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι και να παλέψουμε. Έχουμε κι ένα απρόοπτο με τον Χόλις Τόμπσον που είναι άρρωστος και δεν θα προπονηθεί σήμερα,» δήλωσε αρχικά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Σφαιρόπουλος.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού εξήγησε αναφορικά στον Μπράιαν Ρόμπερτς: «Ο Ρόμπερτς είναι σίγουρα έξω. Ίσως θα μπορούσε να παίξει, αλλά υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί πιο σοβαρά και να τον χάσουμε για μεγαλύτερο διάστημα. Επειδή έχει σφίξιμο στον οπίσθιο μηριαίο, θεωρούμε ότι είναι καλύτερο να μην παίξει για να μην μετατραπεί σε θλάση. Μάντζαρης, Πρίντεζης και Μιλουτίνοβ προπονήθηκαν χθες, δεν είναι 100% σε αγωνιστικό ρυθμό, αλλά θα είναι κανονικά στη 12άδα. Εκτός απροόπτου, δηλαδή, γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας».

Για το γεγονός πως αρκετοί παίκτες της ομάδας παίζουν με το ένστικτο: «Όντως. Αυτούς τους παίκτες εννοούσα και πριν. Πρέπει να είμαστε πολύ αποτελεσματικοί σε προσωπική και ομαδική άμυνα. Αυτό είναι το κλειδί. Η άμυνά μας που μας δίνει αυτό που ζητάμε, πρέπει να είναι και αύριο πολύ δυναμική, ώστε να εξουδετερώσουμε τα ατού των αντιπάλων».

Για τη σταθερότητα που επιδεικνύει φέτος ο Ολυμπιακός: «Δείχνουμε μία σταθερότητα. Αυτό που μετρά όμως είναι να υπάρχει διάρκεια, γιατί η Ευρωλίγκα είναι απαιτητική. Έχουμε δει ομάδες να χάνουν παιχνίδια που δεν πρέπει. Είναι αμαρτία να χάσεις κάποιο παιχνίδι που θεωρητικά δεν πρέπει να χάσεις, όταν έχεις κάνει καλή πορεία.

Παίζει μεγάλο ρόλο σε τι κατάσταση θα σε βρει ένας αντίπαλος. Κάποια ομάδα μπορεί να έχει τραυματισμούς ή ντεφορμάρισμα. Μπορεί το ίδιο ματς να έχει διαφορετική εικόνα σε άλλη χρονική περίοδο. Το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και εμείς αυτό προσπαθούμε να χτίσουμε εδώ και χρόνια. Να είμαστε ομάδα που θα ανταποκρίνεται ανεξαρτήτως συνθηκών. Δεν είναι εύκολο, αλλά όλοι προσπαθούν. Αυτό είναι το ζητούμενο».

Για το πόσο διαφορετικό θα είναι το ματς με αυτό του πρώτου γύρου, στο Μιλάνο: «Το παιχνίδι είναι εντελώς διαφορετικό, όπως και όλα. Οι ομάδες, λίγο-πολύ, δεν έχουν αλλάξει. Πήραν τον Κουζμίνσκας, επέστρεψε ο Γκάουντλοκ και έτσι το Μιλάνο έχει πιο πολλές λύσεις. Και εμείς όμως έχουμε τον Σπανούλη. Η φιλοσοφία των ομάδων όμως είναι ίδια. Επειδή έχουμε κάνει ένα καλό ξεκίνημα, πρέπει να συνεχίσουμε έτσι. Αυτό πρέπει να είναι το κίνητρό μας. Να διαφυλάξουμε την προσπάθεια που έχουμε κάνει. Όλοι μαζί πρέπει να φροντίσουμε γι’ αυτό».

Για το τι θα αλλάξει ο Κουζμίνσκας στην ιταλική ομάδα: «Θα δώσει περισσότερη ταχύτητα και ενέργεια στις θέσεις 3 και 4. Είναι πλήρης ομάδας η Αρμάνι και θα πρέπει να βρει τον τρόπο για να πάρει το καλύτερο από αυτόν. Κάποιοι άλλοι θα βρεθούν μοιραία σε δεύτερο ρόλο. Περιμένουμε να τον δούμε και στις δύο θέσεις. Ο Κουζμίνσκας θα δώσει σίγουρα ποιότητα».

«Η άμυνα θα είναι το «κλειδί» με την Αρμάνι Μιλάνο» συμφώνησαν Μιλουτίνοβ και Τολιόπουλος

Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ επιστρέφει στην αγωνιστική δράση, στη Euroleague, απέναντι στην Αρμάνι Μιλάνο, στο ΣΕΦ, την Παρασκευή (5/1). Ο Σέρβος σέντερ ξεπέρασε τον τραυματισμό του στον αστράγαλο και δήλωσε πανέτοιμος να βοηθήσει τους «ερυθρόλευκους». Η άμυνα θα είναι το «κλειδί» κόντρα στους Ιταλούς, δήλωσαν τόσο ο Μιλουτίνοβ, όσο και ο Βασίλης Τολιόπουλος. Ο Μιντάουγκας Κουζμίνσκας θα είναι πάντως το νέο πρόσωπο στο ρόστερ της Αρμάνι, αν και ο Λιθουανός έκανε την Πέμπτη (4/1) μόλις την πρώτη προπόνησή του με την ιταλική ομάδα.

O Νίκολα Μιλουτίνοβ δήλωσε για το παιχνίδι της 16ης αγωνιστικής στη Euroleague: «Έχουν καλό ρόστερ, παίζουν πιο γρήγορα πλέον, είναι πλήρεις σε κάθε θέση. Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για να τους αντιμετωπίσουμε». Σχετικά με την επιστροφή του στη δράση, τόνισε: «Είμαι χαρούμενος που επιστρέφω και νιώθω έτοιμος».

Όσον αφορά στο ποιο θα είναι το “κλειδί” του ματς, απάντησε: «Η άμυνα θα είναι το κλειδί όπως πάντα. Θα πρέπει να προστατεύσουμε και το καλάθι μας, μέσω των ριμπάουντ για να φτάσουμε στη νίκη». Στην ερώτηση τι θα πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός στον δεύτερο γύρο της Euroleague, ο Σέρβος σέντερ απάντησε: «Θα πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε όπως στον πρώτο γύρο και να παρουσιάσουμε βελτίωση».

Από την πλευρά του, ο Βασίλης Τολιόπουλος ανέφερε: «Η Μιλάνο είναι πολύ καλή ομάδα, έχουν καλό ρόστερ και εμείς θέλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι στην άμυνά μας να κλείσουμε καλά την περιφέρειά τους και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Η ομάδα μας πάντα προσέχει την άμυνα. Από εκεί ξεκινάνε και τελειώνουν όλα. Χρειάζεται συνολική προσπάθεια, όχι μόνο ατομική, αλλά και από τους πέντε που θα βρίσκονται στο παρκέ. Στο pick ‘n’ roll, στα close out.

Είναι πιο πλήρης και θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Δεν έχει καμία σχέση που αυτή είναι ουραγός και εμείς είμαστε πρώτοι. Είμαστε στην κορυφή και θέλουμε να μείνουμε εκεί. Έχουμε κάνει εξαιρετικό πρώτο γύρο και πρέπει να συνεχίσουμε το ίδιο γιατί κάλλιστα μπορείς να τερματίσεις στην 6η ή την 7η θέση».

in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024