Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Συσπείρωση και επιστροφή στις νίκες τα ζητούμενα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Συσπείρωση και επιστροφή στις νίκες τα ζητούμενα του Ολυμπιακού στο Βελιγράδι

Την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες θέλει ο Ολυμπιακός το βράδυ της Παρασκευής (20:00) όπου αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague. Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν... έντονα, με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις τους μακριά από το ΣΕΦ (με Μπασκόνια και Κίμκι), αφού και στα δύο αυτά παιχνίδια, έριξαν «λευκή πετσέτα» από νωρίς, επιτρέποντας στις αντιπάλους να κάνουν... πάρτι απέναντι στον φιναλίστ της Euroleague το 2017.

Την επιστροφή στις ευρωπαϊκές νίκες θέλει ο Ολυμπιακός το βράδυ της
Παρασκευής (20:00) όπου αντιμετωπίζει τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι
στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Euroleague.

Οι «ερυθρόλευκοι» προβλημάτισαν… έντονα, με τις δύο τελευταίες εμφανίσεις τους μακριά από το ΣΕΦ (με Μπασκόνια και Κίμκι), αφού και στα δύο αυτά παιχνίδια, έριξαν «λευκή πετσέτα» από νωρίς, επιτρέποντας στις αντιπάλους να κάνουν… πάρτι απέναντι στον φιναλίστ της Euroleague το 2017.

Μεσολάβησε μία συνάντηση των ιδιοκτητών της ΚΑΕ, Παναγιώτη και Γιώργου Αγγελόπουλου με τον προπονητή Γιάννη Σφαιρόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας ο τελευταίος κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις, ενώ ακολούθησε μία άνετη νίκη επί του Προμηθέα στην Πάτρα, με κενά διαστήματα όμως και πάλι από τους παίκτες της ομάδας του Πειραιά. Σε μία προσπάθεια συσπείρωσης και ενότητας, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος έβγαλε για δείπνο την ομάδα το βράδυ της Τρίτης (23/1).

Το Βελιγράδι αποτελεί, πάντως μία «καυτή» έδρα, όσο κι αν οι φίλαθλοι του Ερυθρού Αστέρα τρέφουν φιλικά συναισθήματα για τον Ολυμπιακό. Το θετικό για τον Ολυμπιακό είναι η επιστροφή του Τζαμέλ ΜακΛιν. Ο Αμερικανός ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στη μέση και θα είναι στην αποστολή με προορισμό το Βελιγράδι. Αντίθετα, θεραπεία ακολούθησε ο Ιωάννης Παπαπέτρου εξαιτίας ενοχλήσεων στο δεύτερο μετατάρσιο του ποδιού.

Ο 23χρονος φόργουορντ είχε υποστεί κάκωση στο αριστερό πόδι στον αγώνα με την Κίμκι.

Ο Ερυθρός Αστέρας προέρχεται από τρεις διαδοχικές ήττες (Αναντολού Εφές, Κίμκι, Μακάμπι Τελ Αβίβ). Η τελευταία φορά που είχε δοκιμάσει τη γεύση της νίκης στη Euroleague η ομάδα του Ντούσαν Αλιμπίγεβιτς ήταν για την 16η αγωνιστική, όταν επικράτησε με 77-65 της Ζαλγκίρις Κάουνας, στο Βελιγράδι.

«Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε»

Παρά τις αδερφικές σχέσεις των δύο ομάδων, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων», Γιάννης Σφαιρόπουλος παραδέχτηκε ότι ο αγώνας της Παρασεκυής δεν θα είναι στρωμένος με ροδοπέταλα.

«Θα παίξουμε απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα, ιδίως εντός έδρας. Στηρίζεται πολύ στο γρήγορο παιχνίδι, στην καλή κυκλοφορία και στο περιφερειακό σουτ. Έχει πολύ καλούς σουτέρ. Εμείς θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να κάνουμε αυτά που πρέπει για να επανέλθουμε στις νίκες μετά τα δύο ατυχή αποτελέσματα και τις κακές εμφανίσεις. Θέλουμε να επιστρέψουμε με ένα καλό παιχνίδι και να διεκδικήσουμε τη νίκη», είπε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.

Όσον αφορά στο που οφείλεται η αγωνιστική πρώτη του Ολυμπιακού, απάντησε: «Μέσα σε μια χρονιά δεν μπορεί μια ομάδα να είναι σταθερή. Έχουμε δει πως πολλές ομάδες της Ευρωλίγκας είχαν ένα κακό διάστημα. Για παράδειγμα η Ρεάλ σε έξι ματς είχε πέντε ήττες. Εμείς είχαμε τραυματισμούς που μας έβγαλαν εκτός ρυθμού. Τραυματισμοί που ναι μεν καλυπτόντουσαν από τους υπόλοιπους παίκτες, όμως, όταν παίζεις με 10 και 11 παίκτες από τους 16 που έχεις διαθέσιμους, κάποια στιγμή συσσωρεύεται η κούραση. Αυτοί που παίζουν καταπονούνται περισσότερο, εκείνοι που έρχονται από τραυματισμούς δεν είναι σε καλή κατάσταση και φόρμα, οπότε δεν έχεις ένα ομοιογενές σύνολο για να μπορέσεις να παλέψεις δύσκολα παιχνίδια. Σίγουρα όταν συμβαίνουν όλα αυτά βγαίνουν κι άλλα πράγματα στην επιφάνεια, τα οποία λύνονται μόνο με την ενότητα. Αυτές τις τελευταίες μέρες και εγώ και οι παίκτες προσπαθήσαμε, όπως πάντα, να είμαστε μαζί, να αντιμετωπίσουμε συλλογικά αυτή την περίοδο των δέκα ημερών που δεν πάμε καλά για να μπορέσουμε να ξαναβγούμε μπροστά. Να βρούμε ξανά τον καλό αγωνιστικό μας ρυθμό και σιγά σιγά να ανεβάσουμε ξανά την ποιότητα του παιχνιδιού μας».

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής στη Euroleague, έχει ως εξής:

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία) 94-93 παρ. (83-83 κ.α.)
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία) 87-68
Μάλαγα (Ισπανία)-Μπασκόνια (Ισπανία) 83-85

Παρασκευή, 26 Ιανουαρίου
Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 20:00
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Μπάμπεργκ (Γερμανία)
Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Μπαρτσελόνα (Ισπανία)
Βαλένθια (Ισπανία)-Κίμκι (Ρωσία)
Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 15-4
Ολυμπιακός 13-6
Φενέρμπαχτσε 13-6
Ρεάλ Μαδρίτης 13-7
Παναθηναϊκός 13-7
Ζαλγκίρις Κάουνας 12-8
Κίμκι 11-8
Μακάμπι Τελ Αβιβ 10-9
Μπασκόνια 9-11
Μάλαγα 8-12
Ερυθρός Αστέρας 7-12
Μπάμπεργκ 7-12
Μπαρτσελόνα 7-12
Βαλένθια 6-13
Αρμάνι Μιλάνο 6-13
Αναντολού Εφές 5-15

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024