Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Σφαιρόπουλος: Θα παίξουμε για τη νίκη στη Μαδρίτη

Σφαιρόπουλος: Θα παίξουμε για τη νίκη στη Μαδρίτη

«Δεν είναι ένα "do or die" παιχνίδι, αλλά θα παίξουμε για τη νίκη» σημείωσε ο προπονητής του Ολυμπιακού, κατά την αναχώρηση της ομάδας για το παιχνίδι με τη Ρεάλ στην Ισπανία.

Μια νέα καλή εμφάνιση, μετά το παιχνίδι με τη Φενέρμπαχτσε στο ΣΕΦ την προηγούμενη εβδομάδα, περιμένει από τους παίκτες του Ολυμπιακού ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, ο οποίος θέλει να δει τον Ολυμπιακό να παίρνει τη νίκη κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στο αυριανό (09/02/2018, 21:45, Novasports) ματς στην Ισπανία για την 22η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

«Ο ρυθμός του αγώνα είναι πολύ σημαντικός. Παίζουμε σε μια έδρα και απέναντι σε μια ομάδα όπου ο βαθμός δυσκολίας αυτού του αγώνα είναι από τους μεγαλύτερους στην Ευρωλίγκα. Παρόλα αυτά, έχουμε πει πως πρέπει να παίξουμε, τι πρέπει να κάνουμε και είναι σημαντικό να εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε πει στην άμυνα. Από τη μια να μην τρέξουν και να μην σκοράρουν εύκολα. Και στην επίθεσή μας, πρέπει να δουλέψουμε τόσο καλά ώστε να μην τους δώσουμε την ευκαιρία, από δικά μας λάθη, να τρέξουν στο ανοιχτό γήπεδο γιατί έτσι βρίσκουν ρυθμό. Έτσι βάζουν εύκολα καλάθια και μετά είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις και στο σετ παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι και συγκεντρωμένοι για να μην τους δώσουμε το παιχνίδι που θέλουν μέσα στο γήπεδό τους» είπε αρχικά ο Έλληνας κόουτς κατά την αναχώρηση των «ερυθρολεύκων» για την Ισπανία.

Στη συνέχεια εξήγησε πως «δεν είναι ένα «do or die» παιχνίδι, είναι ένα ματς που θέλουμε να παίξουμε καλά, να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις και να παίξουμε καλό μπάσκετ. Θέλουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, για τη νίκη θα παίξουμε. Βέβαια δεν γίνεται να νικάς παντού και πάντα, καμία ομάδα δεν μπορεί, αλλά θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να το καταφέρουμε. Να συνεχίσουμε τις καλές εμφανίσεις. Θέλουμε να κάνουμε ένα καλό παιχνίδι, εκεί προσανατολιζόμαστε και θα δούμε τι θα βγει».

Όσο για το ντεφορμάρισμα των Πειραιωτών και την κριτική που τους ασκήθηκε τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Έλληνας τεχνικός απάντησε πως «κάθε ομάδα δεν μπορεί να έχει σταθερή απόδοση όλη τη χρονιά. Άμα δούμε όλες τις ομάδες της Ευρωλίγκας έχουν σκαμπανεβάσματα. Δεν μπορούν να έχουν σταθερότητα και στο πρωτάθλημά τους. Άλλες ομάδες κερδίζουν στην Ευρωλίγκα και χάνουν στα πρωταθλήματά τους και το αντίστροφο. Όταν έχεις 70-80 παιχνίδια να παίξεις, είναι λογικό να μην έχεις σταθερή απόδοση. Και οι παίκτες είναι άνθρωποι, το ίδιο και οι προπονητές. Είναι λογικό όλοι να κάνουν λάθη. Αλλά το πιο σημαντικό είναι η διάρκεια και ο Ολυμπιακός έχει αποδείξει πως έχει διάρκεια όλα αυτά τα χρόνια και έχει και τον χαρακτήρα να παίρνει τα ματς που πρέπει. Υπήρχε λοιπόν η κριτική και σωστά υπήρχε γιατί όταν δεν παίζεις καλά, υπάρχει κριτική, αλλά αυτό όντως μας πεισμώνει, μας κάνει πιο δυνατούς, όχι ότι δεν προσπαθούσαμε να βγούμε από αυτό που είχαμε μπει, αλλά ήταν ένα ντεφορμάρισμα. Γι’ αυτό είπα πως πρέπει να συνεχίσουμε να παίζουμε καλά, να μπούμε σε ρυθμό καλών εμφανίσεων και τα αποτελέσματα θα έρθουν».

Σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του Κώστα Παπανικολάου, ο προπονητής του Ολυμπιακού τόνισε πως «ο Παπανικολάου χθες, λίγο ο Παπαπέτρου σήμερα και προχθές ο Μάντζαρης, ήταν λίγο αδιάθετοι. Θα έχουν τρία διαφορετικά δωμάτια μόνοι τους, για να μην κολλήσει ο ένας τον άλλον, και θα δούμε».

Από την πλευρά του, ο Κάιλ Γουίλτζερ είπε πως «είμαστε έτοιμοι και ενθουσιασμένοι για αυτό το μεγάλο ματς. Έχουμε προετοιμαστεί γι’ αυτό το μεγάλο παιχνίδι. Κάθε φορά που παίζουμε εκτός στην Ευρωλίγκα, ξέρουμε πως θα είναι δύσκολο το παιχνίδι, κάθε εκτός έδρας ματς στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο. Πρέπει να ακούσουμε τους προπονητές μας και να κάνουμε ένα καλό ματς. Πρέπει να παίξουμε σκληρή άμυνα και να μην κάνουμε λάθη που θα τους δώσουν εύκολους πόντους στον αιφνιδιασμό. Η άμυνά μας είναι το κλειδί σε αυτή την αναμέτρηση. Πρέπει να κάνουμε καλή δουλειά στην άμυνα, γνωρίζουμε πως είναι καλή ομάδα στα επιθετικά και γι’ αυτό απαιτείται μεγάλη συγκέντρωση. Θα πρέπει να παίξουμε ολυμπιακό μπάσκετ, δηλαδή το δικό μας στυλ μπάσκετ».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

«Τελικός» για Παρτιζάν και Ολυμπιακό στο Βελιγράδι

Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται απόψε (28/3, 21:30) στο Βελιγράδι από την Παρτιζάν για την 32η αγωνιστική της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024