Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Πασκουάλ: «Δεν είναι εύκολο να νικήσεις τρεις φορές τον Ολυμπιακό»

Πασκουάλ: «Δεν είναι εύκολο να νικήσεις τρεις φορές τον Ολυμπιακό»

«Πάντα το αίσθημα είναι το ίδιο, είναι ένα μεγάλο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι πολύ δύσκολο για μας, το να νικήσεις τρεις φορές μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο, αλλά το καταφέραμε» ανέφερε ο προπονητής του Παναθηναϊκού.

Μια έκτη διαδοχική νίκη σε Ελλάδα και Ευρώπη, από τους περυσινούς τελικούς της Α1, διεκδικεί ο Παναθηναϊκός απέναντι στον Ολυμπιακό, την Παρασκευή (2/3, 21:15). Μια νίκη που αν πανηγυρίσουν οι «πράσινοι» στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική της Euroleague, θα είναι και 4η μέσα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, αφού έχουν προηγηθεί δύο νίκες για την Α1 και μία σε ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Σε αυτό το σερί στάθηκε και ο Τσάβι Πασκουάλ, μιλώντας στην κάμερα της NOVA: «Δεν είναι εύκολο να νικήσεις 3 φορές τον Ολυμπιακό».

Αναλυτικά, ο Καταλανός τεχνικός του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Πάντα το αίσθημα είναι το ίδιο, είναι ένα μεγάλο ματς απέναντι στον Ολυμπιακό, είναι πολύ δύσκολο για μας, το να νικήσεις τρεις φορές μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν είναι εύκολο, αλλά το καταφέραμε». Ερωτηθείς για την πίεση σε ντέρμπι «αιωνίων», ο Πασκουάλ είπε: «Για τον προπονητή είναι το ίδιο πράγμα, πριν από αυτά τα παιχνίδια η πίεση είναι η ίδια. Νομίζω στην Ελλάδα για τους φιλάθλους είναι πιο σημαντικά αυτά τα ματς, ενώ στην Ισπανία είναι διαφορετικά, καθώς μόνο όταν κρίνεται κάτι, γίνεται σημαντικό ένα ματς Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα».

Αναφορικά στους Έιντριαν Πέιν και Μάικ Τζέιμς, ο Πασκουάλ εξήγησε: «Και οι δύο ομάδες έχουμε 15–16 παίκτες, έχουμε πολλά παιχνίδια ακόμη, δουλεύουμε για να είμαστε έτοιμοι, θέλουμε αυτοί οι παίκτες να προσαρμοστούν και να είναι σε θέση να μας βοηθήσουν, νομίζω θα γίνουμε πιο δυνατοί, δεν έχει σημασία ποιος παίζει, αλλά αυτοί που παίζουν να μας δίνουν βοήθεια».

Κέι Σι Ρίβερς: «Περιμένω μια άμυνα προσαρμοσμένη σε εμένα»

«Δεν ξέρω τι θα γίνει στο ντέρμπι. Δεν μπορώ να προβλέψω το μέλλον. Κανένας δεν μπορεί. Περιμένω μια σκληρή άμυνα και πως θα είναι προσαρμοσμένη επάνω μου. Εγώ θα προσπαθήσω να μπω μέσα στο παιχνίδι δυνατά, όπως κάνω πάντα, και να βοηθήσω την ομάδα μου» δήλωσε ο Κέι Σι Ρίβερς.

Για τις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί απέναντι στον Ολυμπιακό, ο Ρίβερς εξήγησε: «Για εμένα το σουτ είναι τέχνη! Υπάρχουν βραδιές που θα βάλω 0/11 και άλλες που θα βάλω 9/11. Δεν παίζει ρόλο αυτό. Ο κόσμος πρέπει να το καταλάβει αυτό. Δουλεύω καθημερινά γι’ αυτό, αυτή είναι η δουλειά μου, αυτή είναι η τέχνη μου. Δεν έχει σημασία πότε θα το βάλω το σουτ, αν θα είναι το πρώτο ή ερχόμενος από τον πάγκο».

Κληθείς να καταθέσει τι θεωρεί πως πρέπει να κάνει η ομάδα του στα δύσκολα ματς, ο Ρίβερς είπε: «Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ξεκινάμε και να τελειώνουμε τα ματς καλά και να δείχνουμε στον αντίπαλο ότι θα έχουν μια δύσκολη δουλειά απέναντι μας. Δεν αρκούν 30-35 λεπτά, πρέπει να παίζουμε καλά για 40 λεπτά. Πρέπει να δείχνουμε ότι είμαστε εμείς το αφεντικό των αγώνων».

Βουγιούκας: «Οι αποδείξεις μέσα στο γήπεδο»

«Είναι ένα ματς που έχει μεγάλη σημασία, είτε είναι για τη Euroleague, είτε για κάπου αλλού. Οι παίκτες το περιμένουν πως και πως! Yπάρχει πάντα ένας νικητής. Νομίζω πως εμείς χρειαζόμαστε τη νίκη και θα το αποδείξουμε μέσα στο γήπεδο» δήλωσε ο Ίαν Βουγιούκας.

Για τη βαθμολογική πίεση που έχει ο Παναθηναϊκός ο Βουγιούκας τόνισε: «Το αντίστοιχο ήταν στο ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά εκείνη τη φορά ήταν αυτοί που είχαν το βαθμολογικό άγχος. Δουλέψαμε καλά, είδαμε και τους καινούριους παίκτες, είμαστε καλύτερη ομάδα και θα το αποδείξουμε, με την βοήθεια του κόσμου που έχει κάνει sold out και θα μας βοηθήσει».

Στο τέλος, ο Έλληνας σέντερ ρωτήθηκε αν θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός υπερτερεί σε κάποιο τομέα και απάντησε: «Δύσκολα να πεις κάτι τέτοιο. Έχουμε κρατήσει κάποιους παίκτες από πέρυσι. Θα νικήσει όποιος βρεθεί σε καλή ημέρα. Στο προηγούμενο ματς, παραδείγματος χάρη, δεν ξεκινήσαμε καλά και πρέπει τώρα να το κάνουμε και να μπούμε δυνατά στο ματς».

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Θα κάνουμε τα πάντα για να δώσουμε χαρά στον κόσμο μας – Με μυαλό και ψυχή για να γράψουμε ιστορία»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μίλησε για τη μεγάλη αναμέτρηση του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα - Ιμπόρα: «Πρέπει να έχουμε δίψα, όρεξη, φιλοδοξία. Αυτά είναι τα όπλα μας».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024