Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το πολύ καλό «φεγγάρι» του Σπανούλη και οι βοήθειες

Το πολύ καλό «φεγγάρι» του Σπανούλη και οι βοήθειες

Είναι αρκετό το πλεονέκτημα έδρας για να εξασφαλίσουν οι πειραιώτες το εισιτήριο που θα τους στείλει στην πρωτεύουσα της Σερβίας; Σίγουρα όχι. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δείξει την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα για να πάει στο Βελιγράδι και η έδρα από μόνη της δεν σημαίνει το παραμικρό.

Χριστόφορος Ευαγγελάτος

Ο Ολυμπιακός κατάφερε να «κλειδώσει» το πλεονέκτημα έδρας ενόψει της επόμενης φάσης της Ευρωλίγκα. Η νίκη των ερυθρόλευκων επί της Εφές στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δίνει το δικαίωμα στην ομάδα του λιμανιού να έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα στην διεκδίκηση της πρόκρισης στο Final 4 του Βελιγραδίου, καθώς οι πειραιώτες θα έχουν στα χέρια τους αυτό για το οποίο πάλεψαν σε όλη την διάρκεια της σεζόν.

Είναι όμως αρκετό το πλεονέκτημα έδρας για να εξασφαλίσουν οι πειραιώτες το εισιτήριο που θα τους στείλει στην πρωτεύουσα της Σερβίας; Σίγουρα όχι. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται να δείξει την απαιτούμενη προσοχή και σοβαρότητα για να πάει στο Βελιγράδι και η έδρα από μόνη της δεν σημαίνει το παραμικρό.

Αυτό όμως που έχει πολύ μεγάλη σημασία για τους ερυθρόλευκους είναι η εξαιρετική φόρμα στην οποία βρίσκεται ο Βασίλης Σπανούλης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ηγείται της προσπάθειας των πειραιωτών και είναι πολύ μεγάλη υπόθεση για την ομάδα του λιμανιού το πολύ καλό «φεγγάρι» στο οποίο βρίσκεται ο κορυφαίος γκαρντ της Ευρώπης. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού ταλαιπωρήθηκε φέτος από τραυματισμό, που τον άφησε εκτός δράσης για σημαντικό χρονικό διάστημα, αλλά τώρα δείχνει πως είναι πανέτοιμος και μάλιστα κάνει την διαφορά σε όλα τα παιχνίδια των ερυθρόλευκων.

Παρατηρώντας κάποιος την εικόνα του Σπανούλη οφείλει να επισημάνει ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Ο Σφαιρόπουλος γνωρίζει πολύ καλά πόσο μεγάλη υπόθεση είναι για το παιχνίδι των ερυθρόλευκων, να βρίσκεται σε καλή κατάσταση ο Σπανούλης. Και είναι φυσικά πολύ ενθαρρυντικό για τους πειραιώτες ότι ο σούπερ σταρ του Ολυμπιακού είναι στα πάνω του.

Είναι όμως επίσης ξεκάθαρο πως ο Ολυμπιακός θέλει τις βοήθειες κι άλλων παικτών στα πολύ σημαντικά παιχνίδια που ακολουθούν. Οι ερυθρόλευκοι θέλουν να βρουν πράγματα και από παίκτες που έχουν δυνατότητες αλλά παρουσιάζουν μεταπτώσεις στην απόδοση τους. Το σημαντικό είναι ότι ο Σπανούλης μπορεί να ανεβάσει επίπεδο όλους τους συμπαίκτες του και δεν είναι τυχαίο ότι εκτός από το σκοράρισμα, ο αρχηγός του Ολυμπιακού κάνει «πάρτι» και με τις ασίστ.

Το ζητούμενο αυτή την στιγμή για τον Ολυμπιακό είναι να βρει βοήθειες από τους τρεις Αμερικανούς στην περιφέρεια και φυσικά από τον Βαγγέλη Μάντζαρη. Ο Έλληνας γκαρντ έκανε πολύ καλό παιχνίδι απέναντι στην Εφές και είναι παίκτης που μπορεί να προσφέρει πολλά στην συνέχεια. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη τον καλό Μάντζαρη και αν ο τελευταίος βρει τα πατήματα του, τότε θα πρόκειται για πολύ μεγάλο κέρδος.

in.gr

Sports in

Νέα ήττα για Μπακς - Συνεχίζει ασταμάτητος και… μόνος ο Αντετοκούνμπο (107-100)

Οι Μπακς ηττήθηκαν από τους Πέλικανς (107-100) και πλέον πιέζονται έντονα από Νικς και Καβαλίερς για τη δεύτερη θέση στην Ανατολή.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024