Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στην Πολωνία ο μπασκετικός ΠΑΟΚ για το ματς με τη Ράντομ

Στην Πολωνία ο μπασκετικός ΠΑΟΚ για το ματς με τη Ράντομ

Στο πνεύμα της πρώτης φετινής ευρωπαϊκής υποχρέωσής του, για τo Basketball Champions League, κινείται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει αύριο, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, τη Ρόσα Ράντομ από την Πολωνία (19.30), με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τους παίκτες του να βρίσκονται από νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε διαδικασία ταξιδιού.

Στο πνεύμα της πρώτης φετινής ευρωπαϊκής υποχρέωσής του, για τo Basketball Champions League, κινείται ο ΠΑΟΚ. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» αντιμετωπίζει αύριο, στην πρεμιέρα της διοργάνωσης, τη Ρόσα Ράντομ από την Πολωνία (19.30), με τον Σούλη Μαρκόπουλο και τους παίκτες του να βρίσκονται από νωρίς σήμερα το μεσημέρι σε διαδικασία ταξιδιού.

Η αποστολή αναμένεται να φτάσει το απόγευμα (17.10, ώρα Ελλάδας), στον τελικό προορισμό της, μετά από πτήσεις Θεσσαλονίκη-Αθήνα, Αθήνα-Βαρσοβία και οδική μετακίνηση από την πολωνική πρωτεύουσα στο Ράντομ (σ.σ. βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ). Στη βάση των «ασπρόμαυρων» παρέμεινε ο τραυματίας Βαγγέλης Μαργαρίτης, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα που καταρτίστηκε, η ομάδα θα προπονηθεί απόψε (21.00), στο «Mosir Sports Hall», το γήπεδο όπου θα διεξαχθεί η αναμέτρηση με τη Ρόσα Ράντομ.

Αναλύοντας τον αντίπαλο, μέσω της επίσημης σελίδας της ΚΑΕ στο διαδίκτυο, ο πρώτος βοηθός προπονητή στον ΠΑΟΚ, Παντελής Μπούτσος, μεταξύ άλλων, ανέφερε:

«Η Ρόσα Ράντομ είναι μία ανερχόμενη ομάδα, που κατάφερε να κατακτήσει πέρυσι το Κύπελλο στην Πολωνία απέναντι σε μία ομάδα με την εμπειρία της Ευρωλίγκα, την παραδοσιακή δύναμη της λίγκας, τη Ζιέλονα Γκόρα. Εχει διατηρήσει τον κορμό της κι έτσι έχει καταφέρει να βρει τη χημεία της νωρίς, παρουσιάζοντας ένα σύνολο με κανόνες και πειθαρχία. Ο παίκτης που δίνει τον τόνο είναι ο ταχύτατος πόιντ γκαρντ Μπράζελτον, ο οποίος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος στο «transition game». Έχει την ικανότητα να δημιουργεί τόσο για τον εαυτό του όσο και για τους συμπαίκτες του και υποστηρίζουν αυτό το πλάνο με πολλά σουτ έξω από τη γραμμή των τριών πόντων με τους ικανότατους σουτέρ, όπως οι Μπελ και Σοκολόφκι, αλλά και ικανότατους επιθετικούς ριμπάουντερ, όπως οι Ζέσκι και Ανταμς. Στη γραμμή των ψηλών σημείο αναφοράς αποτελεί ο Τζάκσον, με μεγάλη ικανότητα στο low post και όχι μόνο, αφού διαθέτει και εξαιρετικό σουτ, κάτι που καθιστά το μαρκάρισμά του ιδιαίτερα δύσκολο, καθώς ανοίγει τις αποστάσεις για τους συμπαίκτες του».

Κατέληξε ο συνεργάτης του Σούλη Μαρκόπουλου, επισημαίνοντας: «Το ξεκίνημά μας στις εγχώριες διοργανώσεις δεν ήταν το προσδοκώμενο και μας έχει λείψει στο μοντάρισμα της ομάδας η εμπειρία, η πολυχρηστικότητα και η περηφάνια του αρχηγού μας, του Βαγγέλη Μαργαρίτη. Οι τραυματισμοί όμως, είναι κομμάτι του παιχνιδιού και δεν αποτελούν δικαιολογία. Το μόνο που του ευχόμαστε είναι να γυρίσει γρήγορα κοντά μας και να δούμε ξανά τη φανέλα με το 11 να βουτάει στο παρκέ για μια θεωρητικά χαμένη μπάλα. Οι δύο αγώνες την εβδομάδα θα μας δώσουν αγωνιστικό ρυθμό και θα βοηθήσουν τους παίκτες μας να εμπεδώσουν τη φιλοσοφία μας, αφού οι στόχοι μας είναι πολλαπλοί. Θέλουμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή χημεία για να αγγίζουμε και να ξεπερνάμε κάθε φορά τα όριά μας σαν ομάδα, αλλά έχουμε και πολλούς νέους παίκτες προς ανάπτυξη, ώστε να μπορούν να μπορούν να βγουν μπροστά και να αναλαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο όταν χρειαστεί, χωρίς να έχουμε την πολυτέλεια να θυσιάσουμε κανένα αποτέλεσμα. Είμαστε ο ΠΑΟΚ και παίζουμε μόνο για τη νίκη».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024