Παρασκευή 03 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Σάλος στο NBA, κατηγορείται για ρατσισμό ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς

Σάλος στο NBA, κατηγορείται για ρατσισμό ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς

Το NBA ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για μια ηχητική εγγραφή, η οποία «ανέβηκε» στο διαδίκτυο και στην οποία ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, φέρεται να λέει στη φίλη του, στη διάρκεια λογομαχίας τους, να μην ποστάρει στο "Instagram" δικές της φωτογραφίες με μαύρους και να μην φέρνει Αφροαμερικανούς στα παιχνίδια της ομάδας.

Το NBA ανακοίνωσε ότι άρχισε έρευνα για μια ηχητική εγγραφή, η οποία «ανέβηκε» στο διαδίκτυο και στην οποία ένας άνδρας που πιστεύεται ότι είναι ο ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Κλίπερς, Ντόναλντ Στέρλινγκ, φέρεται να λέει στη φίλη του, στη διάρκεια λογομαχίας τους, να μην ποστάρει στο «Instagram» δικές της φωτογραφίες με μαύρους και να μην φέρνει Αφροαμερικανούς στα παιχνίδια της ομάδας.

Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας TMZ.com δημοσίευσαν τη διάρκειας 10 λεπτών εγγραφή αργά το βράδυ της Παρασκευής, χαρακτηρίζοντάς την ως μια ηχογραφημένη συνομιλία ανάμεσα στον δισεκατομμυριούχο Στέρλινγκ και ένα μοντέλο με το όνομα Β. Στιβιάνο.

«Η ηχητική εγγραφή που δημοσιεύθηκε από το TMZ είναι πραγματικά προσβλητική και ενοχλητική και σκοπεύουμε να ερευνήσουμε σε βάθος το ζήτημα το συντομότερο δυνατό» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο κομισάριος του NBA, Άνταμ Σίλβερ, ενώ κριτική στα όσα ακούγονται στην εγγραφή άσκησαν, μεταξύ άλλων, παίκτες και ομάδες.

Ο άσος των Κλίπερς και πρόεδρος της Ένωσης παικτών του NBA, Κρις Πολ, τη χαρακτήρισε «ένα πολύ σοβαρό θέμα», ενώ ο «αστέρας» των Μαϊάμι Χιτ, ΛεΜπρόν Τζέιμς, φέρεται να δήλωσε πως «δεν υπάρχει χώρος για τον Ντόναλντ Στέρλινγκ στο πρωτάθλημά μας».

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαρίσει πότε και πως ηχογραφήθηκε η συνομιλία. Ο Σίλβερ τόνισε ότι το NBA θα κινηθεί γρήγορα για να προσδιορίσει την αυθεντικότητα της εγγραφής και του περιεχόμενού της, ενώ επισήμανε πως ο Στέρλινγκ συμφώνησε να μη δώσει το «παρών» στον κυριακάτικο αγώνα της ομάδας με το Γκόλντεν Στέιτ για τα πλέι οφ.

Ο κομισάριος του NBA είπε ακόμη ότι μπορεί να επιβληθεί ένα φάσμα κυρώσεων, αλλά αρνήθηκε να προβλέψει το αποτέλεσμα της έρευνας, λέγοντας πως θα πρέπει να δοθεί στον Στέρλινγκ η ευκαιρία να παρουσιάσει τη δική του πλευρά στο θέμα.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των Κλίπερς, Άντι Ρέσερ, έκανε δήλωση για το θέμα, στην οποία αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η εγγραφή να έχει αλλοιωθεί. «Δεν ξέρουμε αν είναι αυθεντική ή αν έχει αλλοιωθεί. Ξέρουμε ότι η γυναίκα στην κασέτα -η οποία πιστεύουμε ότι την έδωσε στο TMZ- είναι η κατηγορούμενη σε μια μήνυση που κατέθεσε η οικογένεια Στέρλινγκ (σ.σ. τη μήνυση κατά της Στιβιάνο έχει καταθέσει η εν διαστάσει σύζυγος του Στέρλινγκ, Ροσέλ)» τονίζει μεταξύ άλλων ο Ρέσερ στη δήλωσή του και συμπληρώνει: «Ο κύριος Στέρλινγκ υπογραμμίζει με έμφαση πως ό,τι αντανακλάται σε αυτή την εγγραφή δεν είναι συνεπές, ούτε αντανακλά τις απόψεις, τις πεποιθήσεις ή τα συναισθήματά του».

Στη διάρκεια της λογομαχίας ο Στέρλινγκ φέρεται να λέει στη φίλη του να μην ποστάρει φωτογραφίες της με τον θρύλο του NBA, Έρβιν «Μάτζικ» Τζόνσον, και τονίζει χαρακτηριστικά: «Και μην τον φέρεις στους αγώνες μου, εντάξει;».

Αναφερόμενος στον παλαίμαχο άσο των Λος Άντζελες Λέικερς, ο Ρέσερ τονίζει ότι οι ίδιοι οι Κλίπερς διεξάγουν δική τους έρευνα για το θέμα, υπογραμμίζοντας: «Επίσης, (ο Στέρλινγκ) είναι αναστατωμένος και ζητά συγγνώμη για τα συναισθήματα που αποδίδονται σ’ αυτόν αναφορικά με τον Έρβιν Τζόνσον.

Θεωρούσε πάντα φίλο τον Μάτζικ και τρέφει μόνο τον απόλυτο σεβασμό και θαυμασμό γι’ αυτόν -τόσο για το ποιος είναι όσο και γι’ αυτά που έχει επιτύχει. Εμείς ερευνούμε αυτό το θέμα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Στέρλινγκ, ο οποίος έκανε περιουσία από τη δραστηριότητά του στον τομέα των ακινήτων, έχει αντιμετωπίσει και στο παρελθόν καταγγελίες περί διακρίσεων.

Το 2009 κατέβαλε 2.7 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσει την υπόθεση που κίνησε εναντίον του το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, το οποίο τον κατηγόρησε για διακρίσεις όσον αφορά τη στέγαση εναντίον μαύρων και Ισπανόφωνων.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν έχει τελειώσει τίποτα, έχει γίνει η μισή δουλειά»

Απόλυτα ψύχραιμος ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ μετά τον θρίαμβο του Ολυμπιακού επί της Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 03 Μαϊου 2024