Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Έφυγε» από τη ζωή η Λόρεν Χιλ...

«Έφυγε» από τη ζωή η Λόρεν Χιλ…

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα θρηνεί την αθλήτρια «σύμβολο» Λόρεν Χιλ που διαψεύδοντας τις ιατρικές προβλέψεις πέτυχε στα γήπεδα σημαντικές νίκες κατά του καρκίνου. Η 19χρονη Λόρεν, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο έφυγε από τη ζωή τη Μ.Παρασκευή, έχοντας όμως πραγματοποιήσει το όνειρό της να παίξει σε αγώνα κολεγιακού πρωταθλήματος με το κοινό να την αποθεώνει τον Νοέμβριο του 2014, παρά το ότι οι γιατροί ήδη από το 2013 οπότε διαγνώστηκε της έδιναν λίγες μόνο ημέρες ζωής, και κυρίως αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης για ζωή...

Η παγκόσμια αθλητική κοινότητα θρηνεί την αθλήτρια «σύμβολο» Λόρεν Χιλ που διαψεύδοντας τις ιατρικές προβλέψεις πέτυχε στα γήπεδα σημαντικές νίκες κατά του καρκίνου. Η 19χρονη Λόρεν, που έπασχε από καρκίνο στον εγκέφαλο έφυγε από τη ζωή τη Μ.Παρασκευή, έχοντας όμως πραγματοποιήσει το όνειρό της να παίξει σε αγώνα κολεγιακού πρωταθλήματος με το κοινό να την αποθεώνει τον Νοέμβριο του 2014, παρά το ότι οι γιατροί ήδη από το 2013 οπότε διαγνώστηκε της έδιναν λίγες μόνο ημέρες, και κυρίως αποδεικνύοντας τη δύναμη της θέλησης για ζωή…

Η νεαρή αθλήτρια έμαθε το Δεκέμβριο του 2013 για την αρρώστια, με τους γιατρούς να μιλούν για μη αναστρέψιμη κατάσταση που θα εξελισσότανε ραγδαία… της έδιναν μόλις λίγες μέρες ζωής.

Εκείνη όμως, όχι μόνο δεν τα παράτησε, αλλά συνέχισε ακάθεκτη το δρόμο προς το όνειρό της …να παίξει σε αγώνα του Κολεγιακού πρωταθλήματος των ΗΠΑ (NCAA). Και διαψεύδοντας κάθε ιατρική πρόβλεψη τα κατάφερε, με τη συμβολή των διοργανωτών που άλλαξαν την ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος, προκειμένου να προλάβει.

Έτσι στις 2 Νοεμβρίου η Λόρεν Χιλ αγωνίστηκε με το κολέγιο «Mount St Joseph» με ολόκληρο το γήπεδο να την αποθεώνει. Και έπαιξε και σε 4 αγώνες ακόμη, πριν η κατάσταση της υγείας της την αναγκάσει να αποσυρθεί από τα παρκέ, όχι όμως και από τα γήπεδα, με τους διοικούντες του κολεγίου αναγνωρίζοντας τον «αγώνα» της να της προσφέρουν, τιμής ένεκεν, θέση βοηθού προπονητή.

Πέρα από τις προπονήσεις και τους αγώνες, και ενώ πάλευε με την αρρώστια της οργάνωσε και αρκετές καμπάνιες με σκοπό τη συγκέντρωση χρημάτων για την έρευνα και την καταπολέμηση της ασθένειας της, μαζεύοντας μάλιστα περισσότερα από 1,5 εκατομμύριο δολάρια.

Παρά τη σύντομη διάρκεια ζωής της η Λόρεν κατάφερε να αφήσει σημαντική παρακαταθήκη για τη δύναμη της θέλησης για ζωή, εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Αταλάντα – Λίβερπουλ

Παρακολουθήστε live στις 22:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Αταλάντα – Λίβερπουλ για τα προημιτελικά του Europa League. Τηλεοπτικά από Cosmote Sport 7 HD.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024