Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αποχωρεί από χορηγός της Φενερμπαχτσέ η Ούλκερ

Αποχωρεί από χορηγός της Φενερμπαχτσέ η Ούλκερ

Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία μέχρι το 2017, η Φενερμπαχτσέ ενημέρωσε πως η χορηγική συμφωνία με την Ούλκερ ολοκληρώνεται φέτος, μετά από εννέα χρόνια, και δεν θα ανανεωθεί. Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μετόχων, ενόψει των αρχαιρεσιών της ερχόμενης Δευτέρας (1/6). Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιλντιρίμ, το μπάτζετ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην τουρκική ομάδα έφτασε τα 29 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη χορηγό εταιρία Ούλκερ.

Λίγες ημέρες μετά την ανανέωση της συνεργασίας με τον Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς στην τεχνική ηγεσία μέχρι το 2017, η Φενερμπαχτσέ ενημέρωσε πως η χορηγική συμφωνία με την Ούλκερ ολοκληρώνεται φέτος, μετά από εννέα χρόνια, και δεν θα ανανεωθεί.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο πρόεδρος της Φενερμπαχτσέ, Αζίζ Γιλντιρίμ, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης των μετόχων, ενόψει των αρχαιρεσιών της ερχόμενης Δευτέρας (1/6).

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιλντιρίμ, το μπάτζετ της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου στην τουρκική ομάδα έφτασε τα 29 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 24 εκατ. ευρώ προήλθαν από τη χορηγό εταιρία Ούλκερ.

Άγνωστο παραμένει αν η «Φενέρ» θα είναι σε θέση να χρησιμοποιεί την επόμενη σεζόν την «Ulker Sports Arena», καθώς τα πάγια έξοδα χρήσης της είναι τεράστια (7 εκατ. ετησίως), χωρίς την οικονομική ενίσχυση από χορηγό του μεγέθους της εταιρίας Ούλκερ.

Προσπάθειες καταβάλλονται, πάντως, να πειστεί η Ούλκερ να παραμείνει ως χορηγός, δίνοντας έστω λιγότερα χρήματα.

Πριν το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας και την κατάληψη της 4ης θέσης, ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς είχε δηλώσει πως η παραμονή του στον τουρκικό σύλλογο θα εξαρτώνταν από κάποιους παράγοντες (δηλαδή την παραμονή ή όχι της Ούλκερ) και το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Ομπράντοβιτς είχε λάβει άλλες διαβεβαιώσεις ή γνώριζε πως θα φύγει η Ούλκερ, πριν βάλει την υπογραφή του σε συμβόλαιο ανανέωσης.

Ο Αζίζ Γιλντιρίμ δήλωσε: «Ο Μουράλ Ούλκερ με είχε επισκεφτεί όταν ήμουν στη φυλακή και μου είχε πει ότι δεν θα ανοίξει το νέο γήπεδο, μέχρι να βγω. Χτίσαμε μαζί την «Ulker Sports Arena», αλλά δεν μπορούμε να τη συντηρήσουμε, χωρίς τη βοήθεια του χορηγού μας, διότι μόνο γι’ αυτό χρειάζονται 7 εκατομμύρια… Την αγωνιστική περίοδο, το μπάτζετ έφτασε τα 29 εκατ. ευρώ. Τα 5 ήταν από τη Φενερμπαχτσέ και τα υπόλοιπα από την Ούλκερ. Τους ευχαριστούμε, αλλά τη νέα σεζόν η Ούλκερ δεν θα είναι κοντά μας».

Όταν ρωτήθηκε τι σκοπεύει να κάνει, εκείνος έδειξε προβληματισμένος και εν συνεχεία είπε: «Όταν ανέλαβα τη Φενέρμπαχτσε, το 1991, ήταν τόσο μικρός σύλλογος που… δεν έφταναν οι καρέκλες για να καθίσουμε και τώρα έχουμε ένα εκατομμύριο μέλη. Προφανώς, λοιπόν, όσοι λένε πως είμαι «δικτάτορας» δεν λένε την αλήθεια. Αλλιώς, γιατί να «ανοίξω» τόσο πολύ τον οργανισμό; Η «τρύπα» που έχουμε στα οικονομικά του οργανισμού είναι 850 εκατ. δολάρια, τη στιγμή που έχουμε πληρώσει 358.000.000 δολάρια στο κράτος, σε φόρους. Με πρόστιμα, με τα πάντα και γι’ αυτό ευχαριστούμε τον Μουράτ Ούλκερ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024