Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Σφράγισαν» οι 9 πρώτες ομάδες μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

«Σφράγισαν» οι 9 πρώτες ομάδες μπάσκετ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες

Με την ολοκλήρωση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ «έκλεισε» ο αριθμός των εννέα εθνικών ομάδων ανδρών που εξασφάλισαν -με απευθείας πρόκριση- την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες (6-21 Αυγούστου 2016) του Ρίο. Πλέον, απομένουν τρεις κενές θέσεις για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στο μπάσκετ ανδρών, οι οποίες θα κριθούν σε τρία Προολυμπιακά Τουρνουά, με τον πρώτο από το κάθε ένα να «σφραγίζει» το εισιτήριο.

Με την ολοκλήρωση των ηπειρωτικών πρωταθλημάτων στο μπάσκετ «έκλεισε» ο αριθμός των εννέα εθνικών ομάδων ανδρών που εξασφάλισαν -με απευθείας πρόκριση- την παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες (6-21 Αυγούστου 2016) του Ρίο.

Πλέον, απομένουν τρεις κενές θέσεις για το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη στο μπάσκετ ανδρών, οι οποίες θα κριθούν σε τρία Προολυμπιακά Τουρνουά, με τον πρώτο από το κάθε ένα να «σφραγίζει» το εισιτήριο.

Ως 5η του Ευρωμπάσκετ 2015, η εθνική Ελλάδας θα είναι μία από τις 18 ομάδες που θα διεκδικήσουν μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Τα τρία Προολυμπιακά Τουρνουά θα διεξαχθούν το ίδιο διάστημα (5-10 Ιουλίου 2016), με συμμετοχή έξι ομάδων σε κάθε ένα από αυτά. Την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες θα εξασφαλίσει ο νικητής από κάθε Προολυμπιακό Τουρνουά. Η FIBA θα ανακοινώσει στα τέλη Οκτωβρίου τις υποψηφιότητες για τη διοργάνωση των Προολυμπιακών Τουρνουά, ενώ η προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας λήγει στις 23 Νοεμβρίου.

Μία ημέρα αργότερα, στις 24 Νοεμβρίου θα διενεργηθεί η κλήρωση ως προς τη διαμόρφωση των έξι συμμετοχών σε κάθε τουρνουά. Η FIBA, όπως ανακοίνωσε θα λάβει υπόψη γεωγραφικά και ποιοτικά κριτήρια ως προς τα γκρουπ δυναμικότητας με στόχο την ισορροπία των τριών γκρουπ ως προς τη δυναμικότητα των ομάδων.

Ποιες είναι οι εννέα ομάδες που μετρούν ήδη αντίστροφα για τη συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο;

Μετά τις Ισπανία και Λιθουανία που τερμάτισαν 1η και 2η αντίστοιχα στο Ευρωμπάσκετ, τις Βενεζουέλα (1η) και Αργεντινή (2η) από την Αμερική, την Αυστραλία από την Ωκεανία, η Νιγηρία κατέκτησε τον Παναφρικανικό Πρωτάθλημα, ενώ η Κίνα ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στους Πανασιατικούς Αγώνες.

Μαζί με τις 7 αυτές εθνικές ομάδες, στο εναρκτήριο τζάμπολ του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ των ανδρών στο Ρίο ντε Τζανέιρο το 2016 θα είναι οι ΗΠΑ λόγω του χρυσού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας (2014) και η οικοδέσποινα των Ολυμπιακών Αγώνων (Βραζιλία).

Τα τρία τελευταία εισιτήρια θα προσπαθήσουν να «σφραγίσουν» η 2η Αγκόλα, η 3η Τυνησία, η 4η Σενεγάλη από την Αφρική, ο 3ος Καναδάς, το 4ο Μεξικό, το 5ο Πουέρτο Ρίκο από την Αμερική, οι 2ες Φιλιππίνες, το 3ο Ιράν, η 4η Ιαπωνία από την Ασία, η 3η Γαλλία, η 4η Σερβία, η 5η Ελλάδα, η 6η Ιταλία και η 7η Τσεχία από την Ευρώπη, καθώς και η 2η από την Ωκεανία, Νέα Ζηλανδία.

Εκτός από τις 15 αυτές ομάδες που θα έχουν μία δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Ρίο, τρεις ακόμη ομάδες, οι διοργανώτριες των ισάριθμων Προολυμπιακών Τουρνουά θα «παλέψουν» για τις τρεις τελευταίες θέσεις στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του πλανήτη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οριστικό: Απορρίφθηκε το αίτημα της Φενέρμπαχτσε πριν τον Ολυμπιακό

Οριστική απόφαση για τον αγώνα Σούπερ Καπ της Φενέρμπαχτσε πριν τα ματς με τον Ολυμπιακό για το Europa Conference League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024