Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Γκασόλ: «Σκέφτομαι να μην πάω στο Ρίο εξαιτίας του Ζίκα»

Γκασόλ: «Σκέφτομαι να μην πάω στο Ρίο εξαιτίας του Ζίκα»

Ο Πάου Γκασόλ αποκάλυψε ότι σκέφτεται να μην ταξιδέψει στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας του ιού «Ζικα».

Ο Πάου Γκασόλ αποκάλυψε ότι σκέφτεται να μην ταξιδέψει στο Ρίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, εξαιτίας του ιού «Ζικα».

Ετσι κι αλλιώς η ανησυχία για τον ιό αναπτύσσεται μεταξύ των αθλητών. Σήμερα το πρωί, στα κεντρικά γραφεία της Banco Popular στη Μαδρίτη, ο Πάου Γκασόλ, πρόσωπο-εικόνα της τράπεζας και έμβλημα της εθνικής ομάδας, έδωσε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου του στην Ισπανία μετά από την ολοκλήρωση των αγώνων του στο NBA και εξέφρασε την ανησυχία του για την «σοβαρή κατάσταση» που υπάρχει στη Βραζιλία.

Αποκαλύπτοντας μάλιστα , ότι σκέφτεται να μην συμμετάσχει στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός του πλανήτη . «Το σημαντικό πράγμα είναι η υγεία των αθλητών και των φιλάθλων που θα πάνε στο Ρίο. Μαθαίνουμε εμπιστευτικές πληροφορίες που μοιραζόμαστε με τους συμπαίκτες μου και άλλους αθλητές Ισπανούς. Η κατάσταση είναι σοβαρή. Αυτή τη στιγμή, υπάρχει μια ανοιχτή συζήτηση και υπάρχουν ερωτήματα Ελπίζω ότι οι Εθνικές Ολυμπιακές επιτροπές και οι οργανισμοί Υγείας, να μας πληροφορήσουν σχετικά με τους κινδύνους που υπάρχουν στη Βραζιλία,» δήλωσε ο Γκασόλ, που είχε γράψει για την σημερινή El País : «Ο ιός Ζίκα είναι μια πολύ πιο σοβαρή απειλή και επιβλαβής από ό, τι νομίζουμε ».

Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ιός Ζίκα προκαλεί ήπια συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης. Ωστόσο, θεωρείται εξαιρετικά επικίνδυνος για τις εγκύους και τα μωρά τους, καθώς συνδέεται με τη δραματική αύξηση στα περιστατικά μικροκεφαλίας, μιας εκ γενετής ανωμαλίας που χαρακτηρίζεται από το μικρό μέγεθος του κρανίου και του εγκεφάλου. Ο Ζίκα είναι ιός που μεταδίδεται με το τσίμπημα του κουνουπιού, που είναι ευρύτερα γνωστό ως κουνούπι τίγρης. Ο ιός δεν θεωρείται ότι μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Σχετικά με τους Σπερς, ο παίκτης των Σικάγο Μπουλς, τόνισε: «Είναι μια ενδιαφέρουσα ομάδα για κάθε παίκτη. Είναι μια επιλογή που πρέπει να εκτιμηθεί. Από την 1η Ιουλίου θα αξιολογήσω τις καταστάσεις για να πάροω μια απόφαση στο χρόνο που χρειάζεται».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Με ένα όνειρο...» - Μυθική υποδοχή των νικητών, σε έκσταση οι φίλοι του Ολυμπιακού

Στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος βρίσκεται το in μαζί με τους φιλάθλους του Ολυμπιακού που πήγαν να υποδεχθούν την αποστολή που τους έστειλε στον έβδομο ουρανό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024