Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Έβαλε υπογραφή στο «χρυσό» συμβόλαιο ο Αντετοκούνμπο

Έβαλε υπογραφή στο «χρυσό» συμβόλαιο ο Αντετοκούνμπο

Την υπογραφή του στο «χρυσό» συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Μπακς έβαλε απόψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο 22χρονος διεθνής επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Μιλγουόκι με το νέο συμβόλαιο να έχει διάρκεια από το 2017 ως το 2021, το οποίο θα του αποφέρει 100 εκατ. δολάρια! Διαβάστε τι είπε στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε...

Την υπογραφή του στο «χρυσό» συμβόλαιο που του προσέφεραν οι Μπακς έβαλε απόψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ο 22χρονος διεθνής επέκτεινε τη συνεργασία του με την ομάδα του Μιλγουόκι με το νέο συμβόλαιο να έχει διάρκεια από το 2017 ως το 2021, το οποίο θα του αποφέρει 100 εκατ. δολάρια!

Στη συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε ο Αντετοκούνμπο τόνισε τα εξής:

«Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου. Ό,τι και να πω τώρα δεν θα μπορέσω να βρω τα λόγια για να ευχαριστήσω τους γονείς μου και τα αδέλφια μου. Ήταν δύσκολα τα προηγούμενα 20 χρόνια στην Ελλάδα. Σας ευχαριστούμε που μας δώσατε την ευκαιρία να είμαστε εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω και τους μάνατζέρ μου, τον Άλεξ Σαράτση και τον Γιώργο Πάνου, που με… ανέχονται καθημερινά. Χωρίς εσάς δεν θα ήμουν εδώ, σας ευχαριστώ.

Θέλω να ευχαριστήσω τους ιδιοκτήτες της ομάδας, πίστεψαν στο ταλέντο μου και μου έδωσαν αυτοπεποίθηση. Χαίρομαι που θα είμαι εδώ για άλλα πέντε χρόνια. Δεν μπορώ να ξεχάσω και τους συμπαίκτες μου. Θέλω να τους ευχαριστήσω, κάθε μέρα με κάνουν καλύτερο. Σας ευχαριστώ παιδιά, το εκτιμώ.

Θέλω να ευχαριστήσω φυσικά το τεχνικό επιτελείο. Δεν βλέπετε τη δουλειά που κάνουν καθημερινά για να με βελτιώσουν. Δεν θα το ξεχάσω. Με εμπιστεύτηκαν, με έκαναν καλύτερο. Ευχαριστώ και τους ανθρώπους της διοίκησης. Θέλω να ευχαριστήσω στον Τζον Χάμον. Ήταν ένα μεγάλο ταξίδι. Με είδατε στην Ελλάδα, με πιστέψατε. Ήμουν 18 ετών.

Ευχαριστώ για την ευκαιρία που μου δώσατε. Αν δεν μου την δίνατε εσείς, ίσως ήταν αλλιώς. Θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά. Θα με έχετε εδώ για άλλα πέντε χρόνια, δεν θα σας απογοητεύσω. Ελπίζω μια μέρα οι Μπακς να γίνουν μια ομάδα πρωταθλητισμού.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω και τους οπαδούς της ομάδας. Δίχως αυτούς δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα. Ευχαριστώ για την υποστήριξή σας. Σας ευχαριστώ όλους».

Για το τι σκεφτόταν την πρώτη μέρα που υπέγραψε: «Πάντα πιστεύεις ότι θα συμβεί κάτι καλό, αλλά δεν είσαι σίγουρος. Δουλεύαμε πολύ στο γυμναστήριο και στις προπονήσεις για να έρθει αυτή η μέρα».

Για το πόσο θα αλλάξει τη ζωή του αυτό το συμβόλαιο: «Αυτό είναι μια ασφάλεια για την οικογένειά μου. Ξέρω πως η οικογένειά μου θα είναι καλά, το ίδιο και τα αδέλφια μου, αλλά δεν θα μας αλλάξει ως οικογένεια».

Για την απόφασή του να μην πάρει και πέμπτο χρόνο στο συμβόλαιο: «Ο Άλεξ και ο Γιώργος, οι ατζέντες μου, έκαναν τις συζητήσεις. Αποφασίσαμε ότι έτσι θα γίνουν τα πράγματα».

Για το μέλλον και τις ευθύνες που θα έχει: «Δεν νιώθω επιπλέον πίεση. Ειλικρινά, θα κάνω αυτό που έκανα τα προηγούμενα χρόνια. Θα δουλεύω σκληρά. Εγώ βάζω πίεση στον εαυτό μου. Θέλω να είμαι εξαιρετικός. Βάζω πίεση στον εαυτό μου. Μόνο εγώ και η ομάδα βάζουμε πίεση σε εμένα, δεν νιώθω άλλη πίεση».

Για το πόσο ωρίμασε και ποιοι τον βοήθησαν να κάνει το επόμενο βήμα: «Υπήρξε τέτοια στιγμή. Νομίζω πως μετά το All Star Break σε ένα ματς στην Ατλάντα ο κόουτς αποφάσισε να με βάλει στη θέση του πόιντ γκαρντ. Δεν το περίμενα. Περίπου 15′ πριν από το τζάμπολ μου είπε πως θα έχεις την μπάλα σήμερα.

Ύστερα από αυτό το ματς σκεφτόμουν ότι με εμπιστεύτηκαν οι συμπαίκτες και ο προπονητής μου. Ίσως μπορώ να κάνω το επόμενο βήμα. Νομίζω το έκανα. Έχω πολλά βήματα να κάνω ακόμα. Ο Κόμπι μου είπε να δουλεύω σκληρά. Μου είπε πως αν θέλω κάτι, πρέπει να βγω έξω να το πάρω».

Για την αλλαγή του ΝΒΑ, τη θέση «1» και τον ρόλο του στους Μπακς: «Θα βοηθήσει την ομάδα το βάθος που έχουμε. Δεν θα αλλάξει ο ρόλος μου. Ο κόουτς θέλει να οργανώνω τις επιθέσεις. Θέλω να κάνω τους συμπαίκτες μου καλύτερους, να τους βρίσκω στη σωστή θέση. Με τους παίκτες που έχουμε στην ομάδα θα γίνει ευκολότερο το έργο μου. Δεν θα αλλάξει ο ρόλος μου».

Για το τι θα πάρει στην οικογένειά του ή στον εαυτό του με αυτό το συμβόλαιο: «Δεν το έχω σκεφτεί ακόμα. Ίσως πάμε να φάμε κάτι».

Για τα κίνητρα που είχε η οικογένειά του: «Από την πρώτη μέρα θέλαμε να είμαστε καταπληκτικοί. Οι γονείς μου με έμαθαν ό,τι κάνω στη ζωή μου να προσπαθώ να είμαι εξαιρετικός. Το ίδιο και τα αδέλφια μου. Θέλουμε να είμαστε πολύ καλοί σε οτιδήποτε κάνουμε».

Για τις θυσίες που κάνει για την ομάδα: «Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Πρέπει να δείξω εντός και εκτός παρκέ ότι είμαι ο ηγέτης».

Ο Γιώργος Πάνου, μάνατζερ του Αντετοκούνμπο, «ανέβασε» τη φωτογραφία με την υπογραφή στο Twitter:

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024