Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
ΛεΜπρον Τζέιμς: «Ο Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές»

ΛεΜπρον Τζέιμς: «Ο Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές»

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρότρυνε τη χώρα να μην επιτρέψει την δημιουργία φυλετικών γραμμών. «Έδωσε στους ανθρώπους και τον ρατσισμό... μια ευκαιρία να βγουν έξω χωρίς φόβο», είπε ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς στους δημοσιογράφους πριν από το παιχνίδι εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ για τον Μάρετην Λούθερ Κινγκ.

Ο σούπερ σταρ του ΝΒΑ ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενθαρρύνει τους ρατσιστές στις Ηνωμένες Πολιτείες και παρότρυνε τη χώρα να μην επιτρέψει την δημιουργία φυλετικών γραμμών.

«Έδωσε στους ανθρώπους και τον ρατσισμό… μια ευκαιρία να βγουν έξω χωρίς φόβο», είπε ο άσος των Κλίβελαντ Καβαλίερς στους δημοσιογράφους πριν από το παιχνίδι εναντίον των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς, στις εορταστικές εκδηλώσεις στις ΗΠΑ για τον Μάρετην Λούθερ Κινγκ.

«Και αυτό είναι το φοβερό για μας, επειδή είναι μαζί μας αλλά και επειδή έχει επιτρέψει στους ανθρώπους να βγουν έξω και απλώς να αισθάνονται σίγουροι για να κάνουν αρνητικά πράγματα».

Ο Τραμπ έχει γνωρίσει σκληρή κριτική επειδή φέρεται να αποκάλεσε κάποια αφρικανικά έθνη «χώρες απόπατους» κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης του Λευκού Οίκου με τους νομοθέτες που συζητούν για τη μεταναστευτική πολιτική των ΗΠΑ.

Αμέσως αυτό οδήγησε σε ευρεία καταδίκη από πολλούς Αφρικανούς ηγέτες και διεθνείς οργανώσεις δικαιωμάτων. Όμως ο ίδιος ο Τραμπ είπε στους δημοσιογράφους ότι είναι «ο λιγότερο ρατσιστής άνθρωπος που έχετε μιλήσει ποτέ μαζί».

Ο ΛεΜπρον Τζέιμς δήλωσε ότι οι Αμερικανοί πρέπει να σταθούν ενωμένοι ενάντια στο μίσος: «Δεν μπορούμε να το αφήσουμε αυτό να μας εμποδίσει να συνεχίσουμε να είμαστε μαζί και να κηρύττουμε τη σωστή ζωή ζωής και να αγαπάμε και να γελάμε», είπε. «Θα θέλαμε να ζήσουμε οπουδήποτε αλλού; Δεν νομίζω, αγαπάμε αυτό το μέρος».

Τον Αύγουστο ο Τζέιμς, τέσσερις φορές νικητής του MVP, επιτέθηκε στον Τραμπ, όταν ειπε ότι υπήρχαν «μερικοί πολύ ωραίοι άνθρωποι και από τις δύο πλευρές» στην διάρκεια των διαδηλώσεων που διεξήγαγαν οι λευκοί εθνικιστές στη Βιρτζίνια, με συνέπεια ένα νεκρό.

Επίσης, ο προπονητής των Σαν Αντόνιο Σπερς, Γκρέγκ Ποπόβιτς, ένας άλλος κριτικός του Τραμπ, αποκάλεσε «εθνική αμαρτία» της Αμερικής το ρατσισμό και είπε ότι δεν δέχθηκε την εξήγηση που έδωσε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ. «Κάθε φορά που ακούω κάποιον να λέει ότι δεν είναι ρατσιστής, να ξέρετε ότι είναι», είπε στους δημοσιογράφους.

ΑΠΕ-ΜΠΕ,in.gr

Sports in

Ειρωνική ανάρτηση της Τράμπζονσπορ προς τους παίκτες της Φενέρ: «Νομίζαμε ότι είσαστε ποδοσφαιριστές…»

Η… ειρωνική απάντηση της Τραμπζονσπόρ στους παίκτες της Φενέρμπαχτσε.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Τρίτη 19 Μαρτίου 2024