Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Ήταν κάτι τρελό» δήλωσε ο Μιχάλης Πελεκάνος λίγο πριν αναχωρήσει για Ισπανία

«Ήταν κάτι τρελό» δήλωσε ο Μιχάλης Πελεκάνος λίγο πριν αναχωρήσει για Ισπανία

Έγινε γνωστός ως «πρίγκιπας της δυτικής όχθης» και μέσα σε λίγα χρόνια ο Μιχάλης Πελεκάνος ετοιμάζεται να φορέσει το στέμμα του «βασιλιά». Από το «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου... στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε» της Μαδρίτης. «Αισθάνομαι ικανοποίηση. Ήταν τελείως ξαφνικό» δήλωσε ο πελεκάνος ενώ δήλωσε χαρούμενος που θα είναι συμπαίκτης με τον Παπαδόπουλο.

96

Έγινε γνωστός ως «πρίγκιπας της δυτικής όχθης» και μέσα σε λίγα χρόνια ο Μιχάλης Πελεκάνος ετοιμάζεται να φορέσει το στέμμα του «βασιλιά». Από το «Ανδρέας Παπανδρέου» του Περιστερίου… στο «Παλάθιο Βισταλέγκρε» της Μαδρίτης!

Η παρουσίασή του από τη «Βασίλισσα» της Ευρώπης, Ρεάλ, στα ισπανικά ΜΜΕ είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα. Η χαρά του Μιχάλη Πελεκάνου είναι ανείπωτη και ήδη -μαζί με τη σύζυγό του- έχουν ξεκινήσει ταχύρυθμα ιδιαίτερα στην ισπανική γλώσσα.

Περιστέρι, ΑΕΚ, Πανελλήνιος… Ρεάλ! Ένα ακόμη όνειρό του είναι η παρουσία του στη δωδεκάδα της Εθνικής ανδρών. Ούτως ή άλλως αφού παραμείνει λίγες ημέρες στη Μαδρίτη για να βρει σπίτι, την ερχόμενη Πέμπτη, 19 Ιουλίου θα είναι παρών στο πρώτο ραντεβού της Εθνικής για εργομετρικές εξετάσεις ενόψει του Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας.

Πως έγιναν όλα με τη «Βασίλισσα»; ο Μιχάλης Πελεκάνος μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ για το μεγαλύτερο κεφάλαιο που ανοίγεται μέχρι σήμερα στην καριέρα του.

«Δεν ξέρω πως έγινε! Να μια μέρα, ο μάνατζέρ μου ήρθε και μου είπε ότι ενδιαφέρεται για μένα η Ρεάλ κι ότι με παρακολουθούσαν ήδη εδώ και δύο χρόνια. Αυτό έγινε τον περασμένο Μάιο. Είχα ακόμη αγωνιστικές υποχρεώσεις με τον Πανελλήνιο. Το άκουσα και το άφησα στο πίσω μέρος του μυαλού μου.

»Ίσως γιατί ήταν κάτι απροσδόκητο, ήταν κάτι τρελό. Είπα μέσα μου, σιγά Θα βρει κάτι καλύτερο από μένα η Ρεάλ. Κι όμως βγήκε αληθινό,» δήλωσε ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο ενθουσιασμός του αποτυπωνόταν στη χροιά της φωνής του.

«Σίγουρα αισθάνομαι ικανοποίηση, ήταν τελείως ξαφνικό,» συνέχισε και εξήγησε τα βήματα μέχρι την επισημοποίηση της μεταγραφής: «Στείλαμε με τον μάνατζέρ μου υπογεγραμμένο το προσύμφωνο, χτες μπήκα στο διαδίκτυο και διάβασα πως είναι επίσημο και από πλευράς Ρεάλ. Δεν έχω μιλήσει προσωπικά με κανέναν από την ομάδα μέχρι στιγμής. Ούτε με τον κόουτς, Ζοάν Πλάθα, ούτε με τον γενικό διευθυντή Ζόραν Σάβιτς.»

Αυτή θα είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστεί σε ομάδα εκτός Ελλάδας και για καλή του τύχη δεν θα είναι μόνος. Στη Ρεάλ θα αγωνίζεται από τη νέα περίοδο και ο Λάζαρος Παπαδόπουλος με τον οποίο γνωρίζονται από την εθνική. «Ευτυχώς που θα είναι και ο Λάζαρος,» είπε ανακουφισμένος. «Θα με βοηθήσει πολύ μέσα στο παιχνίδι, αλλά θα έχω κι έναν άνθρωπο για παρέα, ειδικά στην αρχή που δεν θα ξέρω κανέναν. Πάντως, έχω ακούσει πως η ζωή στη Μαδρίτη είναι πολύ καλή.»

Με τη γλώσσα, τι θα κάνει; «Α έχουμε αρχίσει ήδη ιδιαίτερα με τη γυναίκα μου. Ένα μάθημα μάλιστα ήταν αφιερωμένο μόνο στα φαγητά. Πώς να τα ζητήσω; Πώς να πληρώσω και τέτοια. Έχει πλάκα. Με το που θα επιστρέψω θα προσπαθήσω να ξεκλέψω λίγο χρόνο για να συνεχίσω τα ταχύρυθμα.»

Αν και δεν έχει μιλήσει με κάποιον από τους αρκετούς Έλληνες που αγωνίστηκαν στην Ισπανία, δεν είναι λίγοι αυτοί που πρόλαβαν να του τηλεφωνήσουν για να του ευχηθούν: «Έχω μιλήσει ήδη με τον Αργύρη Πεδουλάκη και μου ευχήθηκε καλή επιτυχία.»

Πως το πήρε η οικογένειά του; «Τους δημιούργησε και χαρά και λύπη. Από τη μία στενοχωριούνται που φεύγουμε μακριά τους κι από την άλλη χαίρονται που θα αγωνιστώ σε μία από τις καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.»

Μετά από διάλειμμα ενός χρόνου, ο Πελεκάνος επιστρέφει και στην Ευρωλίγκα. Με το Περιστέρι είχε δοκιμάσει το κορυφαίο πρωτάθλημα για δύο σεζόν 1999-2000 και 2000-2001. Την τελευταία χρονιά μάλιστα, έφυγε νικητής από το «Παλάου Μπλαουγκράνα» της Μπαρτσελόνα, ρίχνοντας στο… καναβάτσο την «αιώνια αντίπαλο» της Ρεάλ.

Δύο ακόμη χρονιές αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα με τη φανέλα της ΑΕΚ: «Σίγουρα, χαίρομαι που επιστρέφω στην Ευρωλίγκα. Μου έλειψε τον τελευταίο χρόνο. Γνωρίζω πως πηγαίνω στην πρωταθλήτρια Ισπανίας και στην πρωταθλήτρια του ULEB Cup. Ανεβαίνει πιο πολύ ο πήχης και για μένα και για την ομάδα και πρέπει ν αντεπεξέλθω σ αυτό.»

Ο προσωπικός στόχος του είναι: «Υγεία κι ό,τι καλύτερο με τη φανέλα της Ρεάλ.»

Το κεφάλαιο Εθνική παραμένει πάντα το μεγάλο όνειρό του, αφού κάθε καλοκαίρι συμμετέχει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά δεν φτάνει μέχρι την τελική δωδεκάδα.

Θα του ανοίξει τον δρόμο προς το Ευρωμπάσκετ της Ισπανίας, το συμβόλαιό του στη Ρεάλ; «Δεν παίζει ρόλο σε ποια ομάδα ανήκεις, αλλά τι κάνεις στην προετοιμασία με την Εθνική κατά την άποψή μου. Προσωπικά αισθάνομαι έτοιμος.»

Στην ερώτηση αν αισθάνεται σήμερα μια πίκρα που στην Ελλάδα δεν ήρθε ποτέ η… μεγάλη μεταγραφή, απάντησε: «Όχι δεν αισθάνομαι πίκρα. Ούτως ή άλλως αυτό θα μπορούσε να συμβεί φέτος στην Ελλάδα, αλλά εγώ έμεινα προσηλωμένος στην πρόταση της Ρεάλ».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024