Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ανατροπή και πρόκριση για τα Χανιά στα πέναλτι

Ανατροπή και πρόκριση για τα Χανιά στα πέναλτι

Δύο Κρητικοί, ένας για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ένας για τα Χανιά ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στους «Ζωσιμάδες», στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΑΣ Χανίων.

Δύο Κρητικοί, ένας για τον ΠΑΣ Γιάννινα και ένας για τα Χανιά ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στους «Ζωσιμάδες», στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» του κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ του ΠΑΣ Γιάννινα και του ΑΣ Χανίων.

Ο αγώνας των Ιωαννίνων που είχε δραματική εξέλιξη και διεξήχθη υπό συνεχή βροχόπτωση, ολοκληρώθηκε με νίκη των φιλοξενουμένων στα πέναλτι (5-3), στον πρώτο επίσημο αγώνα του Σούλη Παπαδόπουλου στον πάγκο των Χανίων.

Ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια όσο και στην παράταση έληξε 1-2, σκορ με το οποίο είχε νικήσει και η ομάδα των Ιωαννίνων στα Χανιά.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα προηγήθηκε στο 39′ με σουτ του Σαπαλίδη, από παράλληλη σέντρα του Κρητικού. Ο τελευταίος λίγα λεπτά αργότερα (43΄), άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες, αφού αποβλήθηκε με 2η κίτρινη κάρτα (η πρώτη στο 34΄).

Κρητικός στο… όνομα θα είναι και ο δράστης της ισοφάρισης για τα Χανιά στο 52΄, ο οποίος είχε πάρει τη θέση του Γκούμα με την έναρξη του Β΄ ημιχρόνου. Ο παίκτης των «Κρητικών» σκόραρε με κεφαλιά μετά από σέντρα του Γκονζάλες.

Στο 66΄ οι γηπεδούχοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να κάνουν δύο τα τέρματα τους όταν σε εκτέλεση φάουλ του Ναδάλες η μπάλα πέρασε μπροστά απ΄ όλους τους παίκτες, αλλά ο Σικαλιάς δεν αιφνιδιάστηκε και απέκρουσε.

Όμως τα Χανιά ήταν αυτά που κατάφεραν να σκοράρουν στο 84΄ με κεφαλιά του Γκότοβου από σέντρα και πάλι του Γκονζάλες, να κάνουν το 1-2 και να ισοφαρίσουν το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι ομάδες οδηγήθηκαν σε 30λεπτη παράταση και τις καλύτερες ευκαιρίες έχασε ο ΠΑΣ Γιάννινα, πρώτα στο 113΄ όταν σουτ του Ίλιτς βρήκε το κάθετο δοκάρι του Σικαλιά και στη συνέχεια στο 120΄ με τακουνάκι του Τζημόπουλου που βρήκε σε ετοιμότητα των τερματοφύλακα των Χανίων.

Στη διαδικασία των πέναλτι τα Χανιά που αγωνίζονται στη Β΄ κατηγορία, αποδείχτηκαν πιο εύστοχα και σκόραραν πέντε φορές, ενώ στο μεταξύ είχε αστοχήσει ο Μανιάς του ΠΑΣ Γιάννινα, ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Διαιτητής: Κουτσιαύτης (Άρτας)

Κίτρινες: Γιάκος, / Γκούμας, Καραγιάννης, Κρητικός, Ενγκουέμ, Γκότοβος, Κοντέων

Κόκκινες: Κρητικός 43΄ (ΠΑΣ Γιάννινα, 2η κίτρινη)

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ. Πετράκης): Σωτηρίου, Φόνσι, Σκόνδρας, Σαπαλίδης, Γιάκος (100΄ Ίλιτς), Αυγενικού (60΄ Τζημόπουλος), Χαρίσης, Ηλιάδης (79΄ Μανιάς), Μιχαήλ, Κρητικός, Ντάσιος.

Χανιά (Σ. Παπαδόπουλος):
Σικαλιάς, Οικονομόπουλος, Εσσόνο, Γκότοβος, Κοντέων, Γκούμας (46΄Κρητικός), Ενγκουέμ, Καραγιάννης(104΄ Γανωτής), Αλέκου (46΄ Μαρτσάκης), Γκονζάλες, Πάγκαλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ο Ολυμπιακός στο σπίτι του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου (pics, vids)

Ο Ολυμπιακός επισκέφτηκε το… σπίτι της UEFA στη Νιόν της Ελβετίας, λίγες μέρες πριν τον σπουδαίο ημιτελικό με τη Μίλαν για το Youth League

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024