Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΑΕΚ πέρασε πανηγυρικά στους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας

Η ΑΕΚ έγινε η 4η ομάδα της Β΄ εθνικής κατηγορίας που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» η «Ένωση» επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ με τέρματα του Μάνταλου (πέναλτι στο 52') και Αραβίδη (82') και σε συνδυασμό με το 1-1 στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο νησί των «Φαιάκων» πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η ΑΕΚ έγινε η 4η ομάδα της Β΄ εθνικής κατηγορίας που πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο. Στον 2ο αγώνα για τη φάση των «16» η «Ένωση» επικράτησε 2-0 της Κέρκυρας στο ΟΑΚΑ με τέρματα του Μάνταλου (πέναλτι στο 52′) και Αραβίδη (82′) και σε συνδυασμό με το 1-1 στο πρώτο ματς που διεξήχθη στο νησί των «Φαιάκων» πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η ΑΕΚ ήταν πιο επικίνδυνη στο πρώτο 45λεπτα και το επιβεβαίωσε με δύο μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησε κι έχασε. Στο 25′ από κάθετη μπαλιά του Μπαρμπόσα, ο Ανάκογλου κάνει το σουτ αλλά ο Κουτζαβασίλης διώχνει, ενώ στο 44′ σε κοντινό πλασέ του Μπαρμπόσα η μπάλα έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο 2ο ημίχρονο, η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί νωρίς με πέναλτι του Μάνταλου στο 52′, σε ανατροπή που υπέδειξε ο διαιτητής Τριτσώνης του Μπαρμπόσα από τον Γκόμες.

Η Κέρκυρα έγινε επικίνδυνη στο 69′ όταν σε σουτ του Χαβίτο η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 76′ σουτ του ίδιου παίκτη μπλοκάρε ο Ανέστης.

Στο 81′ σε κόρνερ της Κέρκυρας, ο Μαρκόφσκι κάνει την κεφαλιά και σώζει πάνω στη γραμμή ο Αραβίδης. Ένα λεπτό αργότερα (82′), η ΑΕΚ φεύγει στην αντεπίθεση με τον Μπαρμπόσα να βγάζει από αριστερά στον Αραβίδη, ο οποίος λίγο έξω από την περιοχή με δυνατό σουτ κάνει το 2-0. Τέλος, στο 85′ από σουτ του Μπακάκη η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι της Κέρκυρας.

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθήνας)

Κίτρινες: Μπακάκης, Ανάκογλου / Καϊκούτ, Ανδρεόπουλον, Γκόμες, Ταβάρες, Βενέτης

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Λαμπρόπουλος, Σοϊλέδης (83΄ Πεταυράκης), Γιόχανσον, Ανάκογλου (89΄ Ντακόλ), Πλατέλλας (77΄ Μπρέσεβιτς), Μάνταλος, Μπαρμπόσα, Αραβίδης.

Κέρκυρα (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος (46΄ Χαβίτο), Παρασκευαΐδης (57΄ Βενέτης), Ντιμιτρόφσκι, Σιόντης, Ανδρεόπουλος, Καρντόζο (57΄ Μαρκόφσκι), Γκόμεζ, Ζορμπάς, Ταβάρες, Καϊκούτ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Οι πέντε υποψήφιοι προπονητές του Τζόκοβιτς – Ο επικρατέστερος και η «βόμβα» του Φέντερερ (pics+vids)

Κοιτάζει την επόμενη μέρα ο Νόβακ Τζόκοβιτς, μετά το διαζύγιο με τον Γκόραν Ιβανίσεβιτς. Ο Νέναντ Ζίμονιτς που εθεάθη στην προπόνηση του Σέρβου και το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον σπουδαίο Ρότζερ Φέντερερ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024