Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Κίνδυνος τιμωρίας της ΑΕΚ με -3 βαθμούς από φέτος και -2 του χρόνου

Κίνδυνος τιμωρίας της ΑΕΚ με -3 βαθμούς από φέτος και -2 του χρόνου

Με αφαίρεση τριών βαθμών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και -2 από την επόμενη, κινδυνεύει να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ποινή που προβλέπει ο ΚΑΠ για την ΠΑΕ που θεωρείται υπεύθυνη της διακοπής. Ακόμη προβλέπεται και τιμωρία της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Με αφαίρεση τριών βαθμών την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο και -2 από την επόμενη, κινδυνεύει να τιμωρηθεί η ΠΑΕ ΑΕΚ για τα επεισόδια που οδήγησαν στη διακοπή του προημιτελικού Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό. Αυτή είναι η ποινή που προβλέπει ο ΚΑΠ για την ΠΑΕ που θεωρείται υπεύθυνη της διακοπής.

Η οριστική διακοπή που έγινε στο 89′ λόγω εισβολής οπαδών της Ένωσης, ουσιαστικά αποφασίστηκε κατόπιν σύσκεψης στα αποδυτήρια μεταξύ της διαιτητικής «τριάδας» και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα που βρισκόταν στο γήπεδο.

Βάσει του ΚΑΠ, λοιπόν, και εν συγκεκριμένα του άρθρου 21/3β η εισβολή οπαδών επιφέρει στην υπαίτια ομάδα αφαίρεση τριών βαθμών από την τρέχουσα σεζόν, αλλά και -2 από την επόμενη (ανεξαρτήτως κατηγορίας).

Ακόμη προβλέπεται και τιμωρία της έδρας από δύο έως τέσσερις αγωνιστικές.

Η «Ένωση», μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο, θεωρείται απίθανο να γλιτώσει την τιμωρία της αφαίρεσης βαθμών, καθώς στο Φύλλο Αγώνα αναγράφονται πως από τα επεισόδια προκλήθηκαν τραυματισμοί δύο αστυνομικών και οκτώ ανδρών της εταιρείας ασφαλείας.

Οι πρώτες διαρροές κάνουν ακόμα λόγο ότι στο Φύλλο Αγώνα γράφτηκε ότι υπήρξε ρίψη φωτοβολίδων και άλλων αντικειμένων.

Από την ΠΑΕ Ολυμπιακός, καταγγέλλεται επίθεση σε δύο παίκτες της ομάδας, τον Δημήτρη Σιόβα και τον Λεάντρο Σαλίνο. Για τον Σιόβα, όπως λένε από το «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο απέφυγε την τελευταία στιγμή ένα χτύπημα από κάποιον που κρατούσε έναν σιδερολοστό, ενώ ο Σαλίνο δεν ήταν το ίδιο τυχερός που δέχθηκαν ένα χτύπημα ενώ έτρεχε προς τα αποδυτήρια.

Από την ΑΕΚ, ωστόσο, θεωρούν ως υπεύθυνο των επεισοδίων, τον τεχνικό του Ολυμπιακού, Βιτορ Περέιρα, ο οποίος, όπως φαίνεται και από το βίντεο του αγώνα, μετά την επίτευξη του 0-1, άφησε τον πάγκο του και έτρεξε να πανηγυρίσει στους φανατικούς οπαδούς της ΑΕΚ με προκλητικές χειρονομίες. Παράλληλα, κάνουν λόγο και για προκλήσεις του υπεύθυνου επικοινωνίας της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ, Κώστα Καραπαπά.

Καραπαπάς: «Προφανώς απαγορεύεται…»

«Προφανώς σε κάποια γήπεδα δεν επιτρέπεται να βάζει γκολ ο Ολυμπιακός και όταν το κάνει δεν μπορεί να πανηγυρίζει. Εμείς συνεχίζουμε τώρα και θέλουμε να κάνουμε νίκες μέχρι το τέλος για να φτάσουμε στο νταμπλ». Με τη δήλωση αυτή σχολίασε όσα συνέβησαν μετά το γκολ του Χάρα στο ΟΑΚΑ ο Κώστας Καραπαπάς, διευθυντής επικοινωνίας του Ολυμπιακού.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024