Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Βήμα πρόκρισης η Ξάνθη με «διπλό» στο Καυτανζόγλειο

Βήμα πρόκρισης η Ξάνθη με «διπλό» στο Καυτανζόγλειο

Η Ξάνθη έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Ηρακλή, αφού στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κόντρα στον Ηρακλή, επικράτησε 1-0 στο Κατανζόγλειο, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους των γηπεδούχων. Για την ακριτική ομάδα σκόραρε στο 7ο λεπτό ο Κλέιτον. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 19 Απριλίου στα Πηγάδια.

Η Ξάνθη έκανε το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδας εις βάρος του Ηρακλή, αφού στον πρώτο μεταξύ τους ημιτελικό κόντρα στον Ηρακλή, επικράτησε 1-0 στο Κατανζόγλειο, μπροστά σε 20.000 φιλάθλους των γηπεδούχων.

Για την ακριτική ομάδα σκόραρε στο 7ο λεπτό ο Κλέιτον. Ο επαναληπτικός θα γίνει στις 19 Απριλίου στα Πηγάδια.

Στο 7’ ο Σίλβα Κλέιτον, με όμορφο σουτ έξω από την περιοχή, δεν άφησε πολλά περιθώρια αντίδρασης στον Γιαννίκογλου και έκανε το 0-1.

Ένα λεπτό αργότερα, σουτ του Ρομάνο, για τον Ηρακλή, έφυγε ψηλά άουτ, με τη σημαντικότερη επόμενη ευκαιρία (εξαιτίας και του δυνατού αέρα που άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία του), να καταγράφεται στο 43’ για την Ξάνθη.

Πρωταγωνιστής ο Κλέιτον, ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση για να παραβιάσει εκ νέου την εστία των «κυανόλευκων», από το ύψος του πέναλτι, ο Γιαννίκογλου, όμως, έδιωξε σωτήρια για την ομάδα του σε κόρνερ.

Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου, βρήκαν πιο δραστήριο τον Ηρακλή, γεγονός που του έδωσε με τη σημαντικότερη ευκαιρία του στο ματς, στο 54’. Φάση στην οποία ο Περόνε βρέθηκε τετ α τετ με τον Κυριακίδη, δεν μπόρεσε, ωστόσο, να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στην πορεία των λεπτών, η Ξάνθη επανέκτησε το ρυθμό του αγώνα, κράτησε μακριά από τα καρέ της τους Θεσσαλονικείς και έχασε τη δυνατότητα να διπλασιάσει τα τέρματά της στο 87’ με τον Βάλτερ (ο Γιαννίκογλου έπεσε στα πόδια του τελευταίου και αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του).

* Στη Θύρα 1 του σταδίου φιλοξενήθηκαν 300 περίπου υποστηρικτές της Ξάνθης

* Παρούσα στο Καυτανζόγλειο και η ομάδα βόλεϊ του Ηρακλή, η οποία αποθεώθηκε από τους υποστηρικτές του «Γηραιού» για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α2 κατηγορία και την άνοδό της στη Volleyleague

* Ζωντανά παρακολούθησε το παιχνίδι και ο προπονητής του Ολυμπιακού, Βίτορ Περέιρα

* Αξίζει να σημειωθεί πως η αναμέτρηση δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη, λόγω της 6ωρης στάσης εργασίας των τεχνικών του OTE TV, εξαιτίας της επίθεσης που δέχτηκε το συνεργείο του καναλιού την περασμένη Κυριακή (05/04) στο Καυταντζόγλειο.

Διαιτητής: Μήτσιος (Ηπείρου)

Κίτρινες: Τσιλιανίδης, Ιντζόγλου/Βασιλακάκης, Κυριακίδης, Καρυπίδης

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Γιαννίκογλου, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (61’ Κάσσος), Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης (83’ Τσιλιγκίρης), Ρομάνο, Περόνε, Τσιλιανίδης (69’ Λουκίνας), Κυριακίδης.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος, Περέιρα, Σολτάνι (71’ Βάλτερ), Λουσέρο, Ομπόντο, Βασιλακάκης, Κλέιτον (80’ Παπαστεργιανός), Γούτας, Καρυπίδης, Ράνος (78’ Καπετάνος).

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

«Δεν περίμενα να ζήσω τέτοιο πάθος» – Τρελάθηκε ο Μεντιλίμπαρ με την υποδοχή στο «Βενιζέλος»

Ο Ισπανός τεχνικός του Ολυμπιακού ζει ένα όνειρο στο μεγάλο λιμάνι και δεν κρύβει τον θαυμασμό του για τους οπαδούς των «ερυθρόλευκων»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024