Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Με το ένα πόδι στους «8» ο Αστέρας, κοντά και ο Ηρακλής

Με το ένα πόδι στους «8» ο Αστέρας, κοντά και ο Ηρακλής

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 3-0 στην Λάρισα επί της τοπικής ομάδας στον πρώτο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, έτσι ο αγώνας της Τρίπολης έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα. «Βήμα» πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος κόντρα στη ροή του αγώνα επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές φάσεις, καθώς και πέναλτι.

Με το ένα πόδι στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επικράτησε με 3-0 στην Λάρισα επί της τοπικής ομάδας στον πρώτο χρονικά αγώνα της φάσης των «16» της διοργάνωσης, έτσι ο αγώνας της Τρίπολης έχει πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα.

«Βήμα» πρόκρισης έκανε ο Ηρακλής, ο οποίος κόντρα στη ροή του αγώνα επικράτησε εκτός έδρας της Βέροιας, με τους γηπεδούχους να χάνουν πολλές φάσεις, καθώς και πέναλτι.

Αναλυτικά:

Λάρισα – Αστέρας Τρίπολης 0-3

Το «εισιτήριο» για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ουσιαστικά από σήμερα, Τρίτη, ο Αστέρας Τρίπολης, ο οποίος επιβλήθηκε εκτός έδρας της Λάρισας με 3-0, στην πρώτη αναμέτρηση για την φάση των «16» της διοργάνωσης, ενώ ο αγώνας ρεβάνς στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» είναι προγραμματισμένος για τις 13/1 (17:15).

Τα γκολ για τους Αρκάδες σημείωσαν οι Γιαννούλης (18΄), Φούντας (65΄) και Μούκαμ (93΄). Οι «βυσσινί», από την άλλη, αδικούνται από το αποτέλεσμα, καθώς είχαν σαφώς καλύτερη εικόνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα από τον Αστέρα.

Ο Στάικος Βεργέτης θέλησε να ξεκουράσει όλους τους βασικούς και είναι χαρακτηριστικό ότι κανείς ποδοσφαιριστής που ξεκίνησε στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό δεν ήταν στην 11αδα σήμερα.

Παρ’ όλα αυτά ο Αστέρας είχε τον πρώτο λόγο στο ξεκίνημα του ημιχρόνου και με ένα εκπληκτικό σουτ του Γιαννούλη στο 18΄ προηγήθηκε με 1-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά η Λάρισα ανέβασε την απόδοσή της και πίεζε, προκειμένου να πετύχει το γκολ της ισοφάρισης. Όμως, ο Θεοδωρόπουλος ήταν αλάνθαστος όπου χρειάστηκε και κράτησε το «μηδέν» για την ομάδα του.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε. Η Λάρισα πίεζε, αλλά ο Αστέρας ήταν αυτός που πέτυχε και δεύτερο τέρμα. Στο 65΄ ο Παπαδόπουλος βρήκε εκπληκτικά τον Φούντα, ο οποίος με δεύτερη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και «έγραψε» το 2-0. Στο τελευταίο λεπτό του αγώνα ο Μούκαμ έστειλε με πλασέ την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-0.

Διαιτητής: Φωτιάδης (Σερρών)

ΛΑΡΙΣΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Καβουσάκης, Μασούρας, Κοντοχρήστος, Κομεσίδης, Γιοβάνοβιτς, Αναστασόπουλος, Λαμπρόπουλος (69΄ Κουτσιανικούλης), Ουρτάδο (75΄ Ναγιάρ), Πάτο, Μπουντόπουλος (57΄ Μαρουκάκης), Μπόγιοβιτς

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Θεοδωρόπουλος, Γιαννούλης, Σανκαρέ, Αλόκο, Κιτοκό, Ντουντού (23΄ λ. τρ. Χαμντανί), Κουρμπέλης (79΄ Τορμένα), Δημούτσος (46΄ λ. τρ. Φούντας), Τσοκάνης, Μούκαμ, Παπαδόπουλος

Βέροια – Ηρακλής 0-1

Αποφασιστικό βήμα για πρόκριση στους προημιτελικούς του κυπέλλου Ελλάδας έκανε ο Ηρακλής, καθώς πέρασε με νίκη 1-0 από τη Βέροια στο πρώτο ματς της φάσης των «16».

Το μοναδικό γκολ σημείωσε ο Μπαρτολίνι στο 73΄ κι αυτό καλείται να διαφυλάξει ο «Γηραιός» στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στις 13 Ιανουαρίου στο «Καυτανζόγλειο».

Μια νίκη που γράφει στην… ούγια «Χουάντερσον», καθώς ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ ήταν αυτός που διαφύλαξε το «μηδέν» και έδωσε την ευκαιρία στους συμπαίκτες του να πετύχουν ένα γκολ το οποίο ήταν αρκετό.

Στο 25΄ ο Μαγέφσκι ήταν έτοιμος να πανηγυρίσει αλλά ο Χουάντερσον «απογειώθηκε» και στέρησε από τους γηπεδούχους το προβάδισμα. Γενικά η Βέροια ήταν πιο απειλητική, δημιούργησε φάσεις και έφτασε -ξανά- μια ανάσα από το 1-0 στο 62΄ όταν κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Ναζλίδη από τον Στάμου.

Ο «παθών» ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε. Ετσι, στο 73΄ ο Ντιέγκο Ρομαντο εκτέλεσε ένα φάουλ και ο Μπαρτολίνι σηκώθηκε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και χάρισε… μισή πρόκριση στην ομάδα του.

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)

Κίτρινες: Αμπντούν, Νάστος, Μαραγκός – Μπουκουβάλας, Στάμου

ΒΕΡΟΙΑ (Γιώργος Γεωργιάδης): Καντιμοίρης, Νάστος, Μαραγκός, Όστοϊτς, Νέτο, Άρτσε, Σιόντης, Αμπντούν (60΄ Αμπντούν), Μαγιέφσκι (79΄ Μελικιώτης), Ναζλίδης, Καϊκούτ (60΄ Κόλα)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Νίκος Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Κυριακίδης (64΄ Σαραμαντάς), Στάμου (71΄ Πορτουλίδης), Ιντζόγλου, Κάσσος, Τσιλιανίδης, Ρομάνο (90΄ Τσώτρας), Βέλλιος

Οι υπόλοιποι αγώνες

Ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός αγωνίζεται την Πέμπτη (17:15) στο Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων απέναντι στα Χανιά, τη μία από τις τρεις συνολικά ομάδες της Football League που συνεχίζουν στον θεσμό.

Την ίδια ημέρα (15:00), ο Παναθηναϊκός φιλοξενείται στους Ζωσιμάδες από τον ΠΑΣ Γιάννινα, ενώ οι δύο «δικέφαλοι», ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, αγωνίζονται εκτός έδρας την Τετάρτη (19:15 και 17:15 αντίστοιχα), με αντιπάλους την ΑΕΛ Καλλονής και τον Λεβαδειακό αντίστοιχα.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων για τη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος:

Τρίτη 5 Ιανουαρίου
Λάρισα-Αστέρας Τρίπολης 0-3
Βέροια-Ηρακλής 0-1

Τετάρτη 6 Ιανουαρίου
Δημ. Περιβολίων 15:00 Πλατανιάς-Ατρόμητος
Δημ. Λιβαδειάς 17:15 Λεβαδειακός-ΑΕΚ
Παγκρήτιο Στάδιο 17:15 Εργοτέλης-Πανιώνιος
Δημ. Μυτιλήνης 19:15 ΑΕΛ Καλλονής-ΠΑΟΚ

Πέμπτη 7 Ιανουαρίου
Ζωσιμάδες 15:00 ΠΑΣ Γιάννινα-Παναθηναϊκός
Δημ. Περιβολίων 17:15 Χανιά-Ολυμπιακός

* Οι αγώνες ρεβάνς θα γίνουν 12, 13 και 14 Ιανουαρίου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024