Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
«Λευκή» ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στη Λεωφόρο

«Λευκή» ισοπαλία για Παναθηναϊκό και Ατρόμητο στη Λεωφόρο

Στο Περιστέρι, στις 10 Φεβρουαρίου, θα «λύσουν τις διαφορές τους», Παναθηναϊκός και Ατρόμητος μετά το σημερινό 0-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Στο Περιστέρι, στις 10 Φεβρουαρίου, θα «λύσουν τις διαφορές τους», Παναθηναϊκός και Ατρόμητος μετά το σημερινό 0-0 στο «Απόστολος Νικολαΐδης», στην πρώτη αναμέτρηση των δύο ομάδων στους προημιτελικούς του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απογοητευτικός ήταν ο Παναθηναϊκός στο πρώτο του παιχνίδι με τον κόσμο στο πλευρό του ύστερα από 4 αγωνιστικές που είχε τιμωρηθεί για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Οι «πράσινοι» καλούνται να πετύχουν τουλάχιστον ένα γκολ στη ρεβάνς του Περιστερίου εάν θέλουν να συνεχίσουν στη διοργάνωση, που αποτελεί και τον μεγάλο εφετινό τους στόχο. Με τέτοιες εμφανίσεις, πάντως, δεν έχουν καμία τύχη…Πάρα πολύ καλός ο Ατρόμητος, σωστά στημένος στον αγωνιστικό χώρο από τον Δέλλα. Ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο, είχε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα και έχει την ευκαιρία στη ρεβάνς που θα διεξαχθεί στην έδρα της να περάσει στους ημιτελικούς.

«Φτωχό» σε φάσεις, με τον Ατρόμητο να ελέγχει πλήρως το ματς και να είναι πιο απειλητικός από τον Παναθηναϊκό, ήταν το πρώτο 45λεπτο. Άριστα στημένοι στον αγωνιστικό χώρο από τον Τραϊανό Δέλλα οι φιλοξενούμενοι, έκλεισαν όλους τους διαδρόμους προς την περιοχή τους και δεν επέτρεψαν στους «πράσινους» να βγάλουν ούτε μία «καθαρή» ευκαιρία σε όλο το πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι, με τον Μπουμάλ να μη βρίσκει ανοιχτούς διαδρόμους από δεξιά προσπάθησαν να απειλήσουν από την αριστερή πτέρυγα με τον Πράνιτς, ο οποίος, όμως, δεν είναι ο παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά και όλες οι επιθετικές του ενέργειες και σέντρες που επιχείρησε ήταν ημιτελείς.

Ούτε μία τελική προσπάθεια δεν είχαν οι δύο ομάδες στο πρώτο τέταρτο, διάστημα στο οποίο έπαιξαν αναγνωριστικό ποδόσφαιρο. Οι Περιστεριώτες δεν πιέστηκαν ιδιαίτερα αμυντικά και στο 17΄ σε μία αντεπίθεση έφτασαν κοντά στην επιτυχία με το δυνατό σουτ του Ναπολεόνι μέσα από την περιοχή να διώχνει δύσκολα σε κόρνερ ο Στιλ.

Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 23΄ με τον Αμπέντ. Ο Αλγερινός μπήκε στην περιοχή από δεξιά και προσπάθησε με σουτ (αρχικά) και κεφαλιά στη συνέχεια να νικήσει τον Μπάρκα χωρίς να βρει στόχο. Σημάδια ανάκαμψης έδειξε ο Παναθηναϊκός για 5 λεπτά και στο 27΄ απείλησε και πάλι με τον Μπουμάλ, το βολέ του οποίου έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Από το 30΄ και μετά ο Παναθηναϊκός «έριξε» ξανά τον ρυθμό του, γεγονός που λίγο έλλειψε να εκμεταλλευτεί ο Ατρόμητος στο 37΄. Οι παίκτες του Δέλλα άλλαξαν γρήγορα τη μπάλα μετά από φάουλ που κέρδισαν, ο Ναπολεόνι μπήκε στην περιοχή κι έπιασε το σουτ, αλλά με σωτήρια προβολή ο Τελάντερ απέτρεψε την πορεία της μπάλας προς την εστία του Στιλ, στην τελευταία αξιόλογη επιθετική προσπάθεια του πρώτου μέρους.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε ο Ατρόμητος στο 53΄ για να προηγηθεί. Από το «σόλο» του Μπίτολο και την ασίστ στον Ούμπιντες, ο τελευταίος επιχείρησε το δυνατό σουτ κι ανάγκασε τον Στιλ να σε μεγάλη επέμβαση. Η εικόνα του ματς στα πρώτα λεπτά της επανάληψης ήταν ακριβώς ίδια με αυτή του πρώτου ημιχρόνου. Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να… βρεθούν με τίποτα στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που ανάγκασε τον Στραματσόνι να κάνει γρήγορα δύο αλλαγές και να ρίξει στο ματς τους Εβαντζελίστα, Καλτσά αντί των Εσιέν και Καλτσά.

Η είσοδος των δύο παικτών «ανέβασε» το ρυθμό όλης της ομάδας και στο 68΄ οι γηπεδούχοι έχασαν την καλύτερή τους ευκαιρία στο ματς, όταν ο προωθημένος Τελάντερ με γυριστή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι του Μπάρκα. Ο Μπάρκας στο 77΄ έκανε την απόκρουση του αγώνα στο δυνατό σουτ του Εβαντζελίστα, ενώ στο 79΄ ο Κλωναρίδης καθυστέρησε να δώσει στον αμαρκάριστο Πέτριτς και το σουτ που επιχείρησε έφυγε άουτ. Στο 88΄ ο Στυλιαράς απέβαλλε σωστά τον Κουτρουμπή για αγκωνιά εκτός φάσης στον Κεϊτά.

Διαιτητής: Δ.Στυλιαράς (Αιτωλοακαρνανίας)

Κίτρινες: Μέστο, Αμπέντ, Κουτρουμπής – Κεϊτά, Μπίτολο, Φυτανίδης, Λαζαρίδης

Κόκκινες: 88΄ Κουτρουμπής

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Α.Στραματσόνι): Στιλ, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Πράνιτς, Μέστο, Εσιέν (61΄ Εβαντζελίστα), Ζέκα, Αμπέντ (84΄ Αμπέντ), Μπουμάλ, Καλτσάς (62΄ Κλωναρίδης), Πέτριτς

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Φυτανίδης, Ουσέρο, Ναπολεόνι (89΄ Λε Ταλέκ), Ούμπιδες, Στόιτσεφ (85΄ Λημνιός), Κιβρακίδης, Μπιτόλο, Λαζαρίδης, Παπαδόπουλος (73΄ Μπρίτο), Κεϊτά.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024