Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «τρομοκράτης» χτύπησε στο 88' και έστειλε την ΑΕΚ τελικό

Ο «τρομοκράτης» χτύπησε στο 88′ και έστειλε την ΑΕΚ τελικό

Το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ στο 88΄ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (7 Μαΐου). Στη ρεβάνς του ημιτελικού με τον Ατρόμητο που έγινε στο Περιστέρι η Ένωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους γηπεδούχους, που είχαν προηγηθεί στο 68΄ με το πέναλτι του Μπρίτο και μετά το 1-0 της περασμένης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Το γκολ του Ράφικ Τζιμπούρ στο 88΄ έστειλε την ΑΕΚ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (7 Μαΐου). Στη ρεβάνς του ημιτελικού με τον Ατρόμητο που έγινε στο Περιστέρι η Ένωση απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τους γηπεδούχους, που είχαν προηγηθεί στο 68΄ με το πέναλτι του Μπρίτο και μετά το 1-0 της περασμένης Τετάρτης στο ΟΑΚΑ εξασφάλισαν το «εισιτήριο» για το μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Για πρώτη φορά μετά το 2011 η ΑΕΚ θα βρεθεί στον τελικό του Κυπέλλου, όπου λογικά θα παίξει με τον Ολυμπιακό (ο ΠΑΟΚ δεν θα κατέβει στην αυριανή ρεβάνς με τους «ερυθρόλευκους» στο Καραϊσκάκη) το βράδυ του μεθεπόμενου Σαββάτου.

Με πέντε αλλαγές σε σχέση με το ματς της περασμένης Τετάρτης παρατάχθηκε ο Ατρόμητος στο Περιστέρι. Αντί των Ουσέρο, Λε Ταλέκ, Γροντή, Ματέι και Κοντοέ ο Τραΐανός Δέλλας έριξε στο ματς τους Φυτανίδη, Σουμπίνιο, Στόιτσεφ, Κεϊτά και Παπαδόπουλο. Η εικόνα των γηπεδούχων ήταν σαφώς πολύ καλύτερη από αυτή του πρώτου ημιτελικού στο ΟΑΚΑ, ωστόσο, δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.

Πριν συμπληρωθούν 30 δευτερόλεπτα στο ματς η ΑΕΚ πλησίασε στο γκολ μετά την κάθετη πάσα του Ντίντακ στον Αραβίδη, ο τελευταίος απέτυχε να κάνει το κοντρόλ και ο Βάργκας που ακολουθούσε έπιασε το δυνατό σουτ από πλάγια που έφυγε παράλληλα από την εστία του Μπάρκα.

Το ματς ήταν ανοιχτό από τα πρώτα λεπτά και στο 9′ ήρθε η «απάντηση» των γηπεδούχων στην ευκαιρία της Ένωσης στα πρώτα δευτερόλεπτα. Το σουτ του Μπρίτο μέσα από την περιοχή έδιωξε σε κόρνερ στη γωνία του ο Μπαρόχα, ενώ στο 12΄ το σουτ του Μάνταλου έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπάρκα που έδειχνε να ελέγχει την φάση. Τεράστια ευκαιρία έχασε η ΑΕΚ στο 16΄ με τον Αραβίδη να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι μετά τη σέντρα ακριβείας του Βάργκας.

Το πρώτο μέρος έκλεισε χωρίς τέρματα, αλλά με άλλες δύο πολύ καλές ευκαιρίες εκατέρωθεν. Αρχικά για την Ένωση στο 29΄ με το σουτ του Μπαρμπόσα από το ημικύκλιο της περιοχής να περνάει άουτ και στη συνέχεια για τους Περιστεριώτες στο 32΄, όταν ο Παπαδόπουλος απέτυχε να πιάσει την κεφαλιά εντελώς αμαρκάριστος.

Με την κορυφαία ευκαιρία στο παιχνίδι ξεκίνησε το δεύτερο μέρος. Την έχασαν οι γηπεδούχοι με τον Στόιτσεφ, ο οποίος βγήκε απέναντι από τον Μπαρόχα μετά την ασίστ του Σουμπίνιο αλλά το τελείωμά του δεν ήταν καθόλου καλό. Η εικόνα του αγώνα στην επανάληψη δεν ήταν διαφορετική από αυτή του πρώτου 45λεπτου, με τη μπάλα να παίζεται πάνω κάτω και τις δύο ομάδες να αναζητούν το γκολ για διαφορετικούς λόγους η καθεμία.

Τελικά το σκορ άνοιξε στο 68΄ ο Ατρόμητος. Η ομάδα του Δέλλα κέρδισε πέναλτι στο 66΄ σε χέρι του Ντίντακ στην περιοχή (σωστά ο Κύζας του έδειξε την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη όπως ζήτησαν οι γηπεδούχοι), το οποίο εκτέλεσε ψύχραιμα ο Μπρίτο κι έκανε το 1-0. Η ΑΕΚ που έχασε προς στιγμή τη συνοχή της και για περίπου 15-20 λεπτά δε μπορούσε να οργανωθεί στον αγωνιστικό χώρο, κατάφερε στο 88΄ να φτάσει στην ισοφάριση με το πλασέ του Τζιμπούρ μετά την ασίστ του Ντίντακ και να «σφραγίσει» την πρόκρισή της στον τελικό της διοργάνωσης (7 Μαΐου).

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Κίτρινες: Κυβρακίδης – Μπαρμπόσα, Ντίντακ, Κολοβέτσιος

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Τρ.Δέλλας): Μπάρκας, Μπίτολο, Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Κυβρακίδης, Μπρίτο, Σουμπίνιο (76΄ Ματέι), Ούμπιντες, Στόιτσεφ, Κεϊτά, Παπαδόπουλος (81΄ Λε Ταλέκ).

ΑΕΚ (Στ.Μανωλάς): Μπαρόχα, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Γιόχανσον, Σιμόες, Βάργκας (60΄ Τζιμπούρ), Μπαρμπόσα (90΄+2 Μπακάκης), Αραβίδης (90΄+1 Πέκχαρτ).

Live Blog Ατρόμητος – ΑΕΚ (Ρεβάνς Ημιτελικών Κυπέλλου)

ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΙ

Α΄ ΑΓΩΝΑΣ Β΄ ΑΓΩΝΑΣ
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 0-3 27/04
ΑΕΚ – Ατρόμητος 1-0 1-1

ΤΕΛΙΚΟΣ
Σάββατο 7 Μαΐου 2016
AEK – Νικητής ζευγαριού Ολυμπιακός -ΠΑΟΚ

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024