Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Πρόκριση με... ήττα και πολύ άγχος για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Πρόκριση με… ήττα και πολύ άγχος για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Μια πρόκριση, ωστόσο, που ήρθε με πολλά χτυποκάρδια για τον «Δικέφαλο», ο οποίος ηττήθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας από την Ξάνθη 0-1, με γκολ του Γιουνές στο 64΄, αλλά πέρασε στους «τέσσερις» χάρις στη νίκη με 2-1 στα Πηγάδια. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σολτάνι και η Ξάνθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.

Ο ΠΑΟΚ είναι η τρίτη ομάδα που προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, μετά από Παναθηναϊκό και ΑΕΚ.

Μια πρόκριση, ωστόσο, που ήρθε με πολλά χτυποκάρδια για τον «Δικέφαλο», ο οποίος ηττήθηκε στη ρεβάνς της Τούμπας από την Ξάνθη 0-1, με γκολ του Γιουνές στο 64΄, αλλά πέρασε στους «τέσσερις» χάρις στη νίκη με 2-1 στα Πηγάδια. Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο Σολτάνι και η Ξάνθη ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες.

Σε όλο το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ήταν υποτονικός και «άσφαιρος», χωρίς δυνάμεις και με επιφυλακτικότητα στο παιχνίδι, έχοντας πιθανώς την σκέψη του στο επερχόμενο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Η Ξάνθη ήταν πιο δραστήρια και κινητική με μια μοναδική ευκαιρία στο τέλος του 45λέπτου.

Η πρώτη σημαντική και αξιόλογη φάση της αναμέτρησης έγινε στο 40΄, όταν από σέντρα του Κίτσιου, ο Πέλκας έπιασε ανάποδο ψαλίδι που βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Ζίφκοβιτς.

Η Ξάνθη «απάντησε» στο 43΄ με μια μοναδική φάση, όπου ο Καρασαλίδης κερδίζει την κεφαλιά, αλλά αστοχεί από θέση βολής κυριολεκτικά μόνος απέναντι στην εστία του Γλύκου.

Στο δεύτερο μέρος ο γηπεδούχος ΠΑΟΚ μπήκε πιο δραστήρια στον αγωνιστικό χώρο και στο 47΄ ένα δυνατό σουτ του Κουλούρη στην αγκαλιά του Ζίφκοβιτς φανέρωσε πως ο ΠΑΟΚ ήταν αποφασισμένος να γίνει πρωταγωνιστής στον αγώνα.

Όμως η Ξάνθη έμελε να γίνει πρωταγωνίστρια στο 64΄, βάζοντας δύσκολα στον ΠΑΟΚ με το γκολ που πέτυχε ο Τυνήσιος Χαμζά Γιουνές. Ο κορυφαίος σκόρερ της ακριτικής ομάδας πέρασε με απευθείας εκτέλεση φάουλ την μπάλα πάνω από το πολυπρόσωπο τείχος και αιφνιδίασε τον Γλύκο, πετυχαίνοντας το 0-1.

Η Τούμπα «πάγωσε» και, μολονότι οι περίπου 6000 θεατές συνέχισαν να στηρίζουν με συνθήματα τους γηπεδούχους, εν τούτοις φάνηκε από τον τρόπο αντίδρασης των παικτών τους πως δεν είχαν καταλάβει τον κίνδυνο, στον οποίο ήταν τόσο κοντά.

Στο 80΄ μια κεφαλιά του Βασιλακάκη από κόρνερ πέρασε άουτ και οι ανησυχίες στον ΠΑΟΚ μεγάλωσαν από την συνεχιζόμενη παθητική στάση του «Δικεφάλου» που ήταν αδύναμος να αντιδράσει.

Στα τελευταία λεπτά ο ΠΑΟΚ αντιδρά και στο 89΄ σουτ του Μπίσεσβαρ αποκρούει ο σταθερός Ζίφκοβιτς, ενώ στα τέσσερα λεπτα των καθυστερήσεων οι φιλοξενούμενοι έκαναν μια τελευταία απέλπιδα προσπάθεια για ένα δεύτερο γκολ που όμως δεν ήρθε.

Το δραματικό παιχνίδι τελείωσε με τους γηπεδούχους να εκφράζουν σοβαρά παράπονα κατά του Ηρακλειώτη διαιτητή Φουκάκη που έκανε ένα παιχνίδι με πλήθος λαθών. Tελικά η Ξάνθη πήρε τη νίκη γοήτρου, χωρίς όμως αντίκρισμα και ο ΠΑΟΚ την πρόκριση με την διαφορά των εκτός έδρας τερμάτων που πέτυχαν οι δυο ομάδες.

Διαιτητής: Φουκάκης (Ηρακλείου)

Κόκκινες: Σολτάνι

Κίτρινες: Βαρέλα, Μπίσεσβαρ – Μεχία, Σολτάνι, Καρασαλίδης

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς):
Γλύκος, Κίτσιου (70΄ Μάτος), Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Τσίμιροτ, Σάχοφ, Πέλκας (62΄ Μπίσεσβαρ), Τζάλμα, Μυστακίδης, Κουλούρης (85΄ Πρίγιοβιτς).

ΞΑΝΘΗ (Ράζβαν Λουτσέσκου):
Ζίβκοβιτς, Σιλά, Καρασαλίδης, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο, Μεχία (71΄ Ντε Λούκας), Λάζιτς (61΄ Τριάδης), Πιτσέλι (61΄ Βασιλακάκης), Σολτάνι, Γιουνές.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Μεντιλίμπαρ: «Δεν συμβιβαζόμαστε με τίποτα άλλο εκτός από τη νίκη με ΑΕΚ – Να επισκεφτούμε ξανά αυτό το γήπεδο»

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ τόνισε πως ο Ολυμπιακός δεν θα συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο εκτός από τη νίκη ενώ υπογράμμισε με... νόημα πως οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν να επισκεφτούν ξανά την «Opap Arena».

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024