Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Στους «16» Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Λάρισα και Τρίκαλα

Στους «16» Ολυμπιακός, ΠΑΟ, ΠΑΟΚ, Λάρισα και Τρίκαλα

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στα Χανιά με τον Κισσαμικό, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδος, ως πρώτοι στον 5ο όμιλο. Ο Παναθηναϊκός πήρε με δυσκολία τον βαθμό που χρειαζόταν για να περάσει απέναντι στην Παναχαϊκή με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» πάνω στον Αιγινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 στο Καυτανζόγλειο και προκρίθηκε. Τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας την Κέρκυρα, κρατώντας την στο 0-0, ενώ η Λάρισα πέρασε στην επόμενη φάση με «Χ», 0-0 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Ο Ολυμπιακός αναδείχθηκε ισόπαλος με 1-1 στα Χανιά με τον
Κισσαμικό, με τους Ερυθρόλευκους να παίρνουν την πρόκριση στους «16» του
Κυπέλλου Ελλάδος, ως πρώτοι στον 5ο όμιλο.

Ο Παναθηναϊκός πήρε με
δυσκολία τον βαθμό που χρειαζόταν για να περάσει απέναντι στην Παναχαϊκή
με την οποία αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1, ενώ ο ΠΑΟΚ «ξέσπασε» πάνω στον Αιγινιακό, τον οποίο συνέτριψε με 5-0 στο Καυτανζόγλειο και προκρίθηκε.

Τα Τρίκαλα άφησαν εκτός συνέχειας την Κέρκυρα, κρατώντας την στο 0-0, ενώ η Λάρισα πέρασε στην επόμενη φάση με «Χ», 0-0 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα.

Ο Ολυμπιακός προκρίθηκε με ισοπαλία (1-1) κόντρα στον Κισσαμικό

Την πρόκριση για τους «16» του κυπέλλου Ελλάδας στο ποδόσφαιρο πήρε ο Ολυμπιακός, ο οποίος για την 3η αγωνιστική της Β΄ φάσης (5ος όμιλος) της διοργάνωσης αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον Κισσαμικό στο γήπεδο Περιβολίων στα Χανιά. Σκόρερ της αναμέτρησης οι Τζούρτζεβιτς στο 29΄ και Αποστολίδης στο 68΄.

Ο Κισσαμικός αποκλείστηκε με 4 βαθμούς, έναντι 9 του Ολυμπιακού και 6 του Αστέρα Τρίπολης που είναι η δεύτερη ομάδα η οποία πήρε την πρόκριση, χάρη και στους 3 βαθμούς της νίκης (άνευ αγώνα) από τον Αχαρναϊκό.

Με αρκετές αλλαγές παρέταξε την ενδεκάδα του ο Τάκης Λεμονής, αφού επέλεξε να ξεκουράσει αρκετούς βασικούς ποδοσφαιριστές του. Χαρακτηριστικό είναι ότι εκτός αποστολής έμειναν Ταχτσίδης, Οφόε, Μποτία, Ρομαό, Προτό, Πάρντο, Φορτούνης, Κούτρης και Σεμπά.

Έτσι, επανέφερε τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια, προώθησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα τον 19χρονο Λάμπρου, ως αριστερό μπακ, δίπλα του είχε στο κέντρο της άμυνας τον Νικολάου και λίγο πιο μπροστά στη μεσαία γραμμή τον Ανδρούτσο. Ο Λεμονής ξεκίνησε και πάλι με τον Τζούρτζεβιτς στην επίθεση που ήταν αρκετά κινητικός.

Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν από την αρχή δυνατά στον αγώνα για να σφραγίσουν και τυπικά την πρόκριση στους «16» και δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες για να σκοράρουν. Έτσι, κατάφεραν να πετύχουν το πρώτο τέρμα τους στο 29΄ με κοντινή προβολή του Τζούρτζεβιτς από σέντρα του Ζιλέ, ενώ λίγα λεπτά αργότερα (34΄) ο ίδιος παίκτης σημάδεψε με κεφαλιά το κάθετο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 2ο μέρος ο Κισσαμικός προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι και στο 68΄ έφθασε στην ισοφάριση μετά από ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Αποστολίδη μέσα από την περιοχή. Ο Ολυμπιακός πίεσε στη συνέχεια για να πάρει τη νίκη αλλά χωρίς επιτυχία, αν και στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων είχε ακόμη ένα δοκάρι με τον Τζούρτζεβιτς.

ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ (Γιώργος Πετράκης): Παπαδόπουλος, Τόλι, Σερβιλάκης, Παντελάκης, Ζιούλης, Μεγαρίτης, Γκίνη, Αποστολίδης, Βρεττός (84΄ Μπακάνιν), Χαλκιαδάκης (73΄ Ντάγκρας), Νικόλτσης (61΄ Τασιούλης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Καπίνο, Λάμπρου (76΄ Σισέ), Φιγκέιρας, Ένχελς, Νικολάου, Μάρτινς, Ανδρούτσος (79΄ Μάριν), Ζιλέ, Μπεν, Καρσελά, Τζούρτζεβιτς.

«Περίπατο» στο Καυτανζόγλειο ο ΠΑΟΚ

Με καλή συνολική παρουσία και κορυφαίους τους Πέλκα, Λημνιό και Πρίγιοβιτς, ο ΠΑΟΚ έκανε το 3/3 τερματίζοντας πρώτος με 9 βαθμούς στον 2ο όμιλο του Κυπέλλου Ελλάδος, συντρίβοντας τον αδύναμο Αιγινιακό με 5-0.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με γρήγορο γκολ για τους τυπικά φιλοξενούμενους. Με την συμπλήρωση πέντε λεπτών, ο Λημνιός με κοντινό πλασέ, από σέντρα του Πέλκα, παραβίασε την εστία του Τόλιου, ανοίγοντας το σκορ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ ήταν καταιγιστικός. Στο 52′ ο -άφαντος στο πρώτο ημίχρονο- Πρίγιοβιτς πέτυχε το 0-2 με ωραίο κοντινό πλασέ. Στο 67′ από σέντρα του Μακ, ο Πρίγιοβιτς πάλι με σουτ έκανε το 0-3, σε μια φάση που υπάρχει υποψία οφσάιντ για τον σκόρερ.

Στο 72′ ο ΠΑΟΚ ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ με τεχνικό πλασέ του Ελ Καντουρί μέσα από την αντίπαλη περιοχή και στο 82′ ο Λημνιός σέντραρε και ο Σάχοφ με κεφαλιά σημείωσε το 0-5. Το γκολ του μαροκινού Ελ καντουρί ήταν το πρώτο στην ελληνική καριέρα του νεοαποκτηθέντος επιθετικού.

* Αξίζει να σημειωθεί πως ο νεαρός Γιώργος Βρακάς έγινε ο μικρότερος ποδοσφαιριστής που φόρεσε σε επίσημο παιχνίδι την φανέλα του ΠΑΟΚ. Ο ποδοσφαιριστής από τα Γιάννινα ξεκίνησε σήμερα τον αγώνα, σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 1 ημέρας, καθώς είναι γεννημένος στις 28 Απριλίου του 2001.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο Απόστολος Τσουρέλας, ο οποίος είχε αγωνιστεί σε ηλικία 16 ετών, 7 μηνών και 9 ημερών. Ο βετεράνος άσος είχε αγωνιστεί στο ματς ΠΑΟΚ-Δόξας Δράμας (1-0), στις 14 Φεβρουαρίου του 1980, περνώντας ως αλλαγή στο 84ο λεπτό στη θέση του Νέτο Γκουερίνο.

ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ: Τόλιος, Τοπαλίδης, Λιόλιος, Γιαζιτζόγλου, Ανδρικόπουλος, Αντωνιάδης, Γκατζολάρι (64′ Zoύρκος), Δωματάς, Παπαδόπουλος, Ντόγος (56′ Φουρτζίου), Καρακώστας.
ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σαμπράνο, Μαλεζάς, Πούγγουρας, Δεληγιαννίδης, Σάχοφ, Μαουρίτσιο (56′ Κάτσε), Λημνιός, Πέλκας (61′ Μακ), Βρακάς (64′ Ελ Καντουρί), Πρίγιοβιτς.

Στους «16» τα Τρίκαλα, αποκλείστηκε η Κέρκυρα

Η Κέρκυρα έγινε η δεύτερη ομάδα από τη Super League που αποκλείεται από το Κύπελλο Ελλάδας, μετά τον Απόλλωνα Σμύρνης. Οι «Φαίακες» αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς τέρματα (0-0) στα Τρίκαλα με την ομώνυμη ομάδα, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής για τον 4ο όμιλο της διοργάνωσης.

Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η θεσσαλική ομάδα κατετάγη δεύτερη στο γκρουπ πίσω από τον Ατρόμητο και πήρε το δεύτερο «εισιτήριο» από τον όμιλο για τη φάση των «16», αφήνοντας την Κέρκυρα στην τρίτη θέση και εκτός διοργάνωση

Δεδομένου ότι ο Ατρόμητος είχε ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση, η σημερινή αναμέτρηση ανάμεσα στα Τρίκαλα και την Κέρκυρα θα έκρινε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Θεσσαλοί είχαν προβάδισμα ενός βαθμού σε σχέση με τους «Φαίακες» και γι’ αυτό τους βόλευε και η ισοπαλία. Οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να πετύχουν κάποιο γκολ κι έτσι τα Τρίκαλα πανηγύρισαν την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου.

ΤΡΙΚΑΛΑ (Σωτήρης Αντωνίου): Αθανασόπουλος, Πάνος, Χιντζίδης, Γιαννίτσης, Βέρτζος, Τζόκιτς (59΄ Τόμιτς), Τεγούσης, Γροντής, Τσίπρας, Μίλιεβιτς (55΄ Ανδρεόπουλος), Ντιατά (75΄ Ζγκούρι).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κουτζαβασίλης, Αρτυματάς, Κρητικός, Ζορμπάς, Σπίνουλας (54΄ Γεωργίου), Κόντος, Μελικιώτης (54΄ Γκόμες), Αναστασίου, Μπαλάφας (80΄ Βάργκας), Μπάουμαν, Γρομητσάρης.

Πήρε το βαθμό που ήθελε και προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός

Το «εισιτήριο» για τους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας εξασφάλισε ο Παναθηναϊκός στην Αγυά με το 1-1 κόντρα στην Παναχαϊκή, η οποία παρά το βαθμό που απέσπασε έμεινε εκτός συνέχειας. Η αναμέτρηση της 3ης αγωνιστικής του 8ου ομίλου κρίθηκε από τα γκολ των Χίλιεμαρκ (27΄) και Αργυρόπουλου με πέναλτι στο 40΄.

Με αρκετά νέα πρόσωπα στη σύνθεσή τους παρατάχθηκαν οι «πράσινοι», οι οποίοι κατάφεραν να πάρουν γρήγορα το προβάδισμα με το πλασέ του Χίλιεμαρκ μετά την πάσα του Χατζηγιοβάνη. Παρά την ισοφάριση των γηπεδούχων πριν το κλείσιμο του πρώτου μέρους, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν κινδύνευσε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος και πήρε σχετικά άνετα το βαθμό που ήθελε για να «σφραγίσει» την πρόκριση στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν με το πέναλτι του Αργυρόπουλου στο 40΄(το κέρδισε ο ίδιος από ανατροπή του Ινσούα).

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Χαλκιάς, Πολίμος, Μπουτζίκος, Σωτηράκος, Μακρυδημήτρης, Φουρλάνος, Αργυρόπουλος (74΄ Ελευθεριάδης), Πολυχρόνης (65΄ Μουστακόπουλος), Μασούρας, Κυνηγόπουλος, Σπανός (77΄ Αντωνακόπουλος)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Ινσούα, Κουτρουμπής, Ρέις, Δώνης, Χίλιεμαρκ (75΄ Τζανδάρης), Αυλωνίτης, Λουντ (57΄ Άλτμαν), Κολοβέτσιος, Χατζηγιοβάνης, Πίσπας (65΄ Εμμανουηλίδης)

Πέρασε με… ισοπαλία η ΑΕΛ

Την πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε η ΑΕΛ, η οποία απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Καρδίτσα. Η ομάδα του Ηλία Φυντάνη ήταν καλύτερη, σε όλο το παιχνίδι κι έχασε πολλές ευκαιρίες να σκοράρει, ωστόσο δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Η Αναγέννηση στα τελευταία πέντε λεπτά έπαιξε με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Κωνσταντινόπουλου.

Η ισοπαλία στην Καρδίτσα σε συνδυασμό το 1-1 της Παναχαϊκής με τον Παναθηναϊκό, έδωσε την πρόκριση ως δεύτερη του ομίλου στη Λάρισα και μαζί με τους «πράσινους» θα μπουν στην κλήρωση για τους «16».

Αναγέννηση Καρδίτσας (Γ. Βαζάκας): Κατσικάς, Μούτσιος, Κωνσταντινόπουλος, Ρουσσάκης, Μπούσδρας, Μασούρας, Φλεβάρης (88′ Καρίκι), Σταματάκης (51′ Τζέλλος), Χαντζάρας, Κονέ, Παπαευθυμίου.

ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Θεοδωρόπουλος, Ρέντζας (80′ Μασούρας), Κούσας, Γκόλιας, Κόντορ, Μπάλλας, Λαγός (50′ Κριεσμάν), Κρητικός, Περόνε, Μπάμπιτς (46′ Ναζλίδης), Γιαννιτσάνης.


Συνοπτικά το πρόγραμμα, έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ

(1ος όμιλος)
ΟΦΗ-Απόλλων Σμύρνης 2-1

(4ος όμιλος)
Σπάρτη-Ατρόμητος 0-4

(3ος όμιλος)
Απόλλων Λάρισας-Λαμία 0-2

(6ος όμιλος)
Πανσερραϊκός-Ξάνθη 1-2

(7ος όμιλος)
Αρης-ΠΑΣ Γιάννινα 1-1

ΤΕΤΑΡΤΗ

(2ος όμιλος)
Αιγινιακός-ΠΑΟΚ 0-5

(4ος όμιλος)
Τρίκαλα-Κέρκυρα 0-0

(5ος όμιλος)
Αχαρναϊκός-Αστέρας Τρίπολης 0-3 (α.α.)
Κισσαμικός-Ολυμπιακός 1-1

(8ος όμιλος)
Αναγέννηση Καρδίτσας-ΑΕΛ 0-0

Παναχαϊκή-Παναθηναϊκός 1-1

ΠΕΜΠΤΗ

(6ος όμιλος)
15:00 Εργοτέλης-Παναιτωλικός

(2ος όμιλος)
17:15 Απόλλων Πόντου-Λεβαδειακός

(7ος όμιλος)
17:15 Παναιγιάλειος-Πανιώνιος

(3ος όμιλος)
19:30 Καλλιθέα-ΑΕΚ

ΟΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ


1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΟΦΗ 3 3-0-0 6-1 9
Πλατανιάς 3 2-0-1 4-1 6
Απόλλων Σμύρνης 3 1-0-2 4-3 3
Ηρακλής 3 0-0-3 0-9 0

2ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΟΚ 3 3-0-0 8-1 9
Λεβαδειακός 2 1-0-1 6-2 3
Απόλλων Πόντου 2 1-0-1 1-1 3
Αιγινιακός 3 0-0-3 0-11 0

3ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΑΕΚ 2 2-0-0 9-0 6
Λαμία 3 2-0-1 3-2 6
Απόλλων Λάρισας 3 1-0-2 2-10 3
Καλλιθέα 2 0-0-2 1-3 0

4ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ατρόμητος 3 2-1-0 6-1 7
Τρίκαλα 3 1-2-0 4-2 5
Κέρκυρα 3 1-1-1 6-2 4
Σπάρτη 3 1-0-2 2-13 0

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ολυμπιακός 3 2-1-0 6-2 7
Αστέρας Τρίπολης 3 2-0-1 6-3 6
Κισσαμικός 3 1-1-1 3-3 4
Αχαρναϊκός 3 0-0-3 0-7 0

6ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Ξάνθη 3 3-0-0 8-3 9
Παναιτωλικός 2 1-0-1 2-2 3
Πανσερραϊκός 3 1-0-2 3-4 3
Εργοτέλης 2 0-0-2 2-6 0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
ΠΑΣ Γιάννινα 3 1-2-0 4-2 5
Πανιώνιος 2 1-1-0 3-2 4
Άρης 3 1-1-1 3-3 4
Παναιγιάλειος 2 0-0-2 0-4 0

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΓ. Ν-Ι-Η ΓΚΟΛ ΒΑΘ.
Παναθηναϊκός 3 2-1-0 5-2 7
ΑΕΛ 3 1-1-1 3-2 4
Παναχαϊκή 3 1-1-1 2-4 4
Αναγ. Καρδίτσας 3 0-1-2 1-3 1

in.gr

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024