Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προβάδισμα... οφσάιντ του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου

Προβάδισμα… οφσάιντ του ΠΑΟΚ επί του Ατρόμητου

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 19΄, με τον Πέλκα να σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ, ενώ στο 85΄ ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του. Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι (19:30).

Ο ΠΑΟΚ έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας μετά τη νίκη με 2-0 απέναντι στον Ατρόμητο, στην Τούμπα.

Ο «Δικέφαλος» προηγήθηκε στο 19΄, με τον Πέλκα να σκοράρει από εμφανή θέση οφσάιντ, ενώ στο 85΄ ο Σάκχοφ διαμόρφωσε το τελικό σκορ, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του.

Η ρεβάνς είναι προγραμματισμένη για τις 8 Φεβρουαρίου, στο Περιστέρι (19:30).

Η πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα ήταν για τον Ατρόμητο στο 8΄, όπου από σέντρα του Ντιγκινί στον Βασιλακάκη και σουτ του τελευταίου, απέκρουσε σωτήρια ο Μάτος λίγο πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή της εστίας του Πασχαλάκη. Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο ΠΑΟΚ «ισοφάρισε» τις ευκαιρίες, με το σουτ του Μακ από καλή θέση να φεύγει ψηλά.

Στο 19΄ ο ΠΑΟΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ. Ο Βιεϊρίνια έκανε σέντρα από πλάγια, ο Σάκχοφ με τακουνάκι «σέρβιρε» στον αμαρκάριστο Πέλκα που από κοντά με προβολή παραβίασε την εστία του Μίρκοβιτς για να γράψει το 1-0, με δικαιολογημένες τις διαμαρτυρίες των Αθηναίων, αφού ο σκόρερ ήταν ακάλυπτος πριν γίνει κάτοχος της μπάλας.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε στην εξέλιξη του αγώνα την υπεροχή, με τον Ατρόμητο όμως να είναι απειλητικός παρά τις ελλείψεις του και παίζοντας παιχνίδι με καλή κυκλοφορία μπάλας. Στο 33΄ ο ΠΑΟΚ έχασε από το παιχνίδι τον σκόρερ του, Δημήτρη Πέλκα, καθώς τραυματίστηκε στο πρόσωπο σε εναέρια μονομαχία με τον Ντάουντα και αποχώρησε με φορείο, για να πάρει τη θέση του ο Ελ Καντουρί.

Δυο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, ο Ατρόμητος πλησίασε στην ισοφάριση αλλά από το κόρνερ του Ντάουντα η κεφαλιά του Βασιλακάκη από καλή θέση έφυγε ελάχιστα άουτ πάνω από την ασπρόμαυρη εστία. Όμως και ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε στο υπέρ αυτού προβάδισμα. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα γυριστό σουτ του Κουλούρη έφυγε επίσης ελάχιστα άουτ, για να λήξει έτσι το πρώτο ημίχρονο.

Στην επανάληψη οι δυο αντίπαλοι προσπάθησαν να επιβάλλουν το ρυθμό τους. Ο ΠΑΟΚ ήταν πιο επιθετικός και ο Ατρόμητος με τακτική σωστών και οργανωμένων αντεπιθέσεων. Στο 59΄ είχαμε μια καλή στιγμή για τον Ατρόμητο.

Ο Βασιλακάκης μετά από αντεπίθεση βρέθηκε μέσα στη μεγάλη περιοχή του ΠΑΟΚ στα δεξιά, έβγαλε σέντρα στο δεύτερο δοκάρι και το σουτ του Ντιγκινί κατέληξε άουτ. Ο ΠΑΟΚ άλλαξε μορφή με την προσθήκη του Πρίγιοβιτς στην επίθεση, αλλά ο Ατρόμητος ήταν αυτός που απείλησε πάλι στο 66΄, με νέα κεφαλιά του Βασιλακάκη και νέα εξαιρετική επέμβαση του Πασχαλάκη.

Το παιχνίδι «άναψε», παρότι η θερμοκρασία ήταν στους 3C και ήταν η σειρά του Μάτος να χάσει μοναδική ευκαιρία στο 68΄, στέλνοντας την μπάλα άουτ με κεφαλιά. Ο ΠΑΟΚ έψαχνε το γκολ με κάθε τρόπο, ακόμα και με μακρινά σουτ, όπως αυτό του Λημνιού στο 75΄ που δεν ανησύχησε τον Μίρκοβιτς.

Ο Ατρόμητος δεν περιορίστηκε, αφού έψαχνε το γκολ της ισοφάρισης και το παιχνίδι πήρε άγρια ομορφιά, συνδυασμένη με πάθος και καλό εκατέρωθεν παιχνίδι αλλά και λάθη, που προέρχονταν από το άγχος και την πίεση των πρωταγωνιστών.

Ο ΠΑΟΚ πίεσε και η πίεση αυτή καρποφόρησε στο 85΄. Ο Σάκχοφ με ωραία στριφτή κεφαλιά έκανε το 2-0 σε μια φάση διαρκείας, που ξεκίνησε με ωραία κεφαλιά του Πρίγιοβιτς που απέκρουσε ο Μίρκοβιτς, στη συνέχεια ο Κάμπος διεκδίκησε την μπαλιά και πάσαρε στον Ελ Καντουρί, που έστειλε σέντρα ακριβείας στο κεφάλι του Ουκρανού χαφ, που σκόραρε το δεύτερο και υπερπολύτιμο γκολ της ομάδας του.

Διαιτητής: Τζήλος (Λάρισας)

Κίτρινες: Μάτος, Κιβρακίδης, Μπουσούλατζιτς,

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Μαλεζάς, Βιεϊρίνια, Σάκχοφ, Τσίμιροτ, Πέλκας (λ.τρ. 35′ Ελ Καντουρί), Μακ (78′ Κάμπος), Λημνιός, Κουλούρης (64′ Πρίγιοβιτς).

Ατρόμητος: Μίρκοβιτς, Ρισβάνης, Νάτσος (84′ Ούμπιδες), Καρασαλίδης, Σάκιτς, Βασιλακάκης, Μάντσον, Ντιγκινί, Ντάουντα (72′ Βασιλείου), Μπουσούλατζιτς (84′ Κυριακίδης), Κιβρακίδης.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024