Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Προκρίθηκε στην παράταση η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Προκρίθηκε στην παράταση η ΑΕΛ, 3-2 τον ΠΑΣ Γιάννινα

Η ΑΕΛ έπαιξε με τη... φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα σκόραραν στο 11' με τον Κριζμάν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22', 82') έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108' διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η ΑΕΛ έπαιξε με τη… φωτιά, αλλά δεν κάηκε. Επικράτησε 3-2 στην παράταση του ΠΑΣ Γιάννινα και πήρε την πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι «βυσσινί» βρέθηκαν αγκαλιά με την πρόκριση, καθώς μετά τη νίκη με 2-1 στον πρώτο αγώνα σκόραραν στο 11′ με τον Κριζμάν. Ο ΠΑΣ Γιάννινα αντέδρασε άμεσα και με τον εκπληκτικό Κόντε, που σημείωσε δύο γκολ από φάουλ (22′, 82′) έστειλε το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί ο Μασούρας με ωραίο διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 2-2 και στη συνέχεια ο Φατιόν με πέναλτι στο 108′ διαμόρφωσε το τελικό 3-2.

Η ΑΕΛ που είχε επικρατήσει με 2-1 στους «Ζωσιμάδες» ήθελε να κρατήσει το αποτέλεσμα και ταυτόχρονα να προσπαθήσει να πετύχει ένα γκολ που θα «σφράγιζε» την πρόκριση. Κάτι που κατάφερε στο 11′, όταν ο Ναζλίδης έβγαλε πολύ ωραία στον Κριζμάν και αυτός με πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να ανοίξει το σκορ. Η ομάδα Φυντάνη αντέδρασε άμεσα όμως κι έφερε το παιχνίδι στα ίσα στο 22′. Ο Κόντε με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα και έβαλε ξανά την ομάδα του στο παιχνίδι.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ ήταν η ομάδα που πίεσε και κυνήγησε το δεύτερο γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση. Η πίεση απέδωσε καρπούς και στο 82′ ο Κόντε με νέο απευθείας χτύπημα φάουλ έκανε το 1-2. Το σοκ για τους «βυσσινί» ήταν μεγάλο και παραλίγο να δεχθούν και τρίτο γκολ, όμως, ο Κόντε έχασε μοναδική ευκαιρία να κάνει το χατ τρικ. Ο επιθετικός του ΠΑΣ βγήκε τετ α τετ, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε λίγο έξω. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην παράταση.

Στο 99′ η ΑΕΛ σε μια υποδειγματική αντεπίθεση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μασούρας εκμεταλλεύτηκε την μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ και με ωραίο διαγώνιο πλασέ έκανε το 2-2. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε με πέναλτι ο Φατιόν στο 108′. Στη συνέχεια δεν άλλαξε κάτι και η ΑΕΛ πανηγύρισε την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού.

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Κάρτες: Μιλοσάβλιεβιτς, Λαγός, Φατιόν, Λεοζίνιο, Περόνε – Γαρουφαλιάς, Τσικάρσκι, Σολτάνι, Κόντε

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Μασούρας, Γιοβάνοβιτς, Ζίζιτς, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Μιλοσάβλιεβιτς, Αγκάνοβιτς (65’ Γκόλιας), Ναζλίδης (73’ Λεοζίνιο), Κριζμάν (110′ Περόνε).

ΠΑΣ Γιάννινα (Γιάννης Πετράκης): Περιστερίδης, Αποστολόπουλος, Μπέριος, Μιχαήλ, Τσικάρσκι, Γαρουφαλιάς, Βιδάλ, Μανθάτης (70’ Ντόλοβατς), Χαλκιαδάκης, Κόντε, Μπετρά (60’ Σολτάνι).

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024