Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οι κορυφαίοι στα βραβεία του ΠΣΑΠ για τη σεζόν 2008-09

Οι κορυφαίοι στα βραβεία του ΠΣΑΠ για τη σεζόν 2008-09

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε -για δεύτερη διαδοχική χρονιά- ως ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής της περσινής περιόδου, στην ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΠ. Καλύτερος ξένος ο Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού. Κορυφαίος νέος ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Καλύτερος τερματοφύλακας ο Αντώνης Νικοπολίδης και προπονητής ο Φερνάντο Σάντος. Ο Τάκος Κάκος πήρε το βραβείο του καλύτερου διαιτητή...

102

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης του Παναθηναϊκού βραβεύτηκε -για δεύτερη διαδοχική χρονιά- ως ο κορυφαίος Ελληνας ποδοσφαιριστής της περιόδου 2008-09, στην ετήσια εκδήλωση του ΠΣΑΠ. Ο διεθνής επιθετικός επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία του συμπαίκτη του στο «τριφύλλι», Γιώργου Καραγκούνη, και του άσου της ΠΑΟΚ (πέρυσι της Λάρισας), Γιώργου Φωτάκη.

Καλύτερος ξένος ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2008-09 ανακηρύχθηκε ο Λουτσιάνο Γκαλέτι του Ολυμπιακού, ενώ υποψήφιοι ήταν ακόμη οι Ισμαέλ Μπλάνκο (ΑΕΚ) και Ντουντού Σεαρένσε (Ολυμπιακός).

Καλύτερος νέος ποδοσφαιριστής της περυσινής σεζόν αναδείχθηκε ο Βασίλης Κουτσιανικούλης. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ, ο οποίος την περυσινή σεζόν αγωνίστηκε στον Εργοτέλη, επικράτησε των Γιώργου Γεωργιάδη (Πανσερραϊκός) και Παναγιώτη Ταχτσίδη (ΑΕΚ).

Καλύτερος τερματοφύλακας ανακηρύχθηκε ο Αντώνης Νικοπολίδης (Ολυμπιακός), ο οποίος επικράτησε στη σχετική ψηφοφορία των Μίκαελ Γκσπούρνινγκ (Ξάνθη) και Κώστα Χαλκιά (ΠΑΟΚ), ενώ ο Φερνάντο Σάντος αναδείχθηκε καλύτερος προπονητής της περυσινής σεζόν.

Ο τεχνικός του ΠΑΟΚ επικράτησε των Ερνέστο Βαλβέρδε (Ολυμπιακός) και Μαρίνου Ουζουνίδη (Λάρισα). Το βραβείο για τον καλύτερο διαιτητή έλαβε ο Τάσος Κάκος από το σύνδεσμο Κέρκυρας, ο οποίος επικράτησε των Μιχάλη Κουκουλάκη (Ηρακλείου) και Ηλία Σπάθα (Πειραιά).

Βραβείο έλαβαν ακόμη οι καλύτεροι ποδοσφαιριστές της Β και Γ Εθνικής κατηγορίας.

Αυτοί είναι ο Νίκος Σουλτανίδης (Καβάλα) για τη Β Εθνική, οι Γιώργος Ζαχαρόπουλος (Φωστήρας) και Γιώργος Τριχιάς (Ρόδος) για τον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής και ο Θανάσης Καραγκούνης (Φωκικός) για τον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Βραβεύτηκαν επίσης οι πρώτοι σκόρερ των Εθνικών κατηγοριών για τη χρονιά που πέρασε: Οι Λουτσιάνο Γκαλέτι και Ισμαέλ Μπλάνκο για τη Σούπερ Λίγκα, ο Νίκος Σουλτανίδης για τη Β Εθνική, ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος για τον 1ο όμιλο της Γ Εθνικής και οι Γιάννης Κατσαρός (Μακεδονικός) και Λάζαρος Μουρατίδης (Δόξα Δράμας) για τον 2ο όμιλο της Γ Εθνικής.

Ειδικά βραβεία απονεμήθηκαν στους Μιχάλη Σηφάκη (Αρης), Σερζ Ντιέ (Ηρακλής), τον γιατρό Νίκο Πισκοπάκη, καθώς και τον δημοσιογράφο Μιλτιάδη Παναγιωτόπουλο, ενώ για την πολυετή παρουσία τους στα γήπεδα και την πλούσια και παραδειγματική δράση τους τιμήθηκαν οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, Γιώργος Ανατολάκης, Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς, Γιάννης Γκούμας και Νίκος Παπαδόπουλος.

Οι δηλώσεις…

Μιχάλης Σηφάκης: «Εύχομαι στο μέλλον να μην υπάρχει τέτοιο βραβείο», τόνισε ο τερματοφύλακας του Αρη.

Σερζ Ντιέ: «Ο Θεός να ευλογεί την Ελλάδα και αυτό το βραβείο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω τη δραστηριότητα μου για ένα καλύτερο κόσμο».

Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ. Επειδή όλα αυτά τα χρόνια στο ποδόσφαιρο περνάμε πολλά, τώρα που σταματήσαμε μπορούμε να αναγνωρίσουμε ορισμένα πράγματα.

»Βλέπουμε διαφορετικά κάποια πράγματα και θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο στους δικούς μου ανθρώπους που με στήριζαν όλα αυτά τα χρόνια».

Γιώργος Ανατολάκης: «Ευχαριστώ τον ΠΣΑΠ πάρα πολύ. Επειδή ο Αντώνης Νικοπολίδης είναι πρώτα φίλος μου, του είπα ότι από τη νέα θέση στην οποία βρίσκομαι θέλω να βοηθήσω όσο μπορώ για να γίνουν καλύτερα τα πράγματα.

»Τα μεγαλύτερα προβλήματα είναι στη Β και τη Γ Εθνική. Οικονομικά και πολλά άλλα. Θέλω να βοηθήσω για ένα καλύτερο πρωτάθλημα, γιατί υπάρχουν Έλληνες παίκτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά».

Γιάννης Γκούμας: «Θέλω να ευχαριστήσω τον ΠΣΑΠ για τη βράβευση. Το αφιερώνω στη σύζυγο μου και τους γονείς μου. Ο ποδοσφαιριστής ξέρει ότι δεν είναι ό,τι καλύτερο να παίζει γιατί δε βλέπει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Υπάρχουν καλές και κακές στιγμές αλλά αυτές που σε στιγματίζουν είναι οι κακές. Γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια.

Νίκος Α. Παπαδόπουλος: «Με ρώτησε ο κ. Καμάρας πως νιώθω και του απάντησα πολύ άσχημα γιατί έχω σταματήσει το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να αρχίσω ξανά να παίζω αλλά δυστυχώς δε γίνεται. Επομένως αυτό που έχω να πω σε όσους παίζουν τώρα είναι να το ευχαριστούνται και να χαίρονται το άθλημα».

Ισμαέλ Μπλάνκο: «Χαίρομαι που είμαι και σήμερα εδώ. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένεια μου και τους συμπαίκτες μου. Είναι σημαντικό που μοιράζομαι αυτό το βραβείο με έναν σπουδαίο παίκτη όπως είναι ο Γκαλέτι».

Λουτσιάνο Γκαλέτι: «Χαίρομαι για αυτό το βραβείο και θέλω να το αφιερώσω στην οικογένεια μου, τους συμπαίκτες μου και την ομάδα μου».

Τάσος Κάκος: «Θέλω να ευχαριστήσω τους συναθλητές μου, γιατί έτσι τους αισθάνομαι. Είναι μεγάλη τιμή, η μεγαλύτερη τιμή στην καριέρα μου αυτό που έγινε τώρα. Θέλω να αφιερώσω το βραβείο στη μητέρα μου, γιατί χωρίς αυτή δε θα είχε πετύχει τίποτα».

Φερνάντο Σάντος: «Θέλω να πω ότι είναι μεγάλη τιμή για μένα να παίρνω για τρίτη φορά αυτό το βραβείο. Ανήκει σε όλους όσοι δούλεψαν μαζί μου πέρυσι στον ΠΑΟΚ. Από τον πρόεδρο μέχρι τους ποδοσφαιριστές. Συγχαρητήρια σε όλους όσους βραβεύτηκαν σήμερα και θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στην εθνική Ελλάδας στα πλέι οφ, γιατί είναι πολύ σημαντικό να είμαστε παρόντες στο Μουντιάλ».

Αντώνης Νικοπολίδης: «Ευχαριστώ όσους με ψήφισαν για ακόμη μία φορά. Είναι το επιστέγασμα μιας καλής σεζόν. Αφιερώνω το βραβείο στους συμπαίκτες μου και σε όλους στον Ολυμπιακό, γιατί με βοήθησαν να κάνω τη σεζόν που για μένα ήταν η καλύτερη της καριέρας μου. Αυτοί μου δίνουν την ίδια δύναμη για να συνεχίζω».

Βασίλης Κουτσιανικούλης: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ευχαριστώ πολύ όσους με ψήφισαν. Μου δίνει κίνητρο για να συνεχίσω τη σκληρή δουλειά σε προπονήσεις και αγώνες και ελπίζω στο ποδόσφαιρο να συνεχίσω να παίρνω χαρές. Το αφιερώνω στην οικογένεια μου».

Δημήτρης Σαλπιγγίδης: «Είναι πολύ δύσκολο να περιγράψω πως αισθάνομαι που παίρνω αυτό το βραβείο για 2η σερί χρονιά. Ευχαριστώ όλους τους συναδέλφους που με ψήφισαν και φυσικά τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορείς να πετύχεις τίποτα.

»Επίσης, θα το λέω πάντα αυτό ό,τι κι αν πετυχαίνω, αφιερώνω αυτό το βραβείο στην οικογένεια μου που με στηρίζει στα εύκολα και στα δύσκολα. Θέλω να ευχηθώ σε δέκα μέρες με την εθνική ομάδα να πάρουμε την πρόκριση για το Μουντιάλ και να το πανηγυρίσουμε όλοι οι Έλληνες».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Το ξέσπασμα του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πέναλτι που χάρισε την πρόκριση στην Κ19 στον τελικό (vid)

Δείτε πως «ξέσπασε» ο Βαγγέλης Μαρινάκης στο νικητήριο πέναλτι του Λιατσικούρα το οποίο χάρισε την πρόκριση στον Ολυμπιακό για τον τελικό του Youth League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024