Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Έλαμψε» ο Αστέρας στην Κρήτη, 1-0 τον Εργοτέλη

«Έλαμψε» ο Αστέρας στην Κρήτη, 1-0 τον Εργοτέλη

Σπουδαίο διπλό σε μία δύσκολη έδρα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, μετά από ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Το «χρυσό» γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε στο 4' ο Λαδάκης. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, παρουσιάζοντας προβλήματα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων μπροστά στην εστία του Ντεγκρά.

Σπουδαίο διπλό σε μία δύσκολη έδρα πέτυχε ο Αστέρας Τρίπολης, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λιγκ. Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου επικράτησε 1-0 του Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, μετά από ένα πολύ μέτριο ποιοτικά παιχνίδι. Το «χρυσό» γκολ για τους φιλοξενούμενους πέτυχε στο 4′ ο Λαδάκης. Στην αντίπερα όχθη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση, παρουσιάζοντας προβλήματα στην ανάπτυξη και την δημιουργία φάσεων μπροστά στην εστία του Ντεγκρά.

Η ομάδα του Βαγγέλη Βλάχου ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση στο Παγκρήτιο, καθώς κατάφερε, με μεγάλη δόση τύχης, να προηγηθεί πολύ νωρίς στο σκορ. Στο 4′, ο Λαδάκης δοκίμασε το δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε σε σώμα παίκτη του Εργοτέλη, πήρε μία περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα του, ανήμπορου να αντιδράσει, Δασκαλάκη, για το 1-0 του Αστέρα.

Η συνέχεια ανήκε αποκλειστικά στην ομάδα του Καραγεωργίου, η οποία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η υπεροχή της ήταν φλύαρη χωρίς την μεγάλη φάση για γκολ. Παρά τον χώρο που παραχώρησε ο Αστέρας στους γηπεδούχους, ο Εργοτέλης προσπαθούσε με ανορθόδοξους τρόπους να φτάσει στην ισοφάριση.

Από την άλλη πλευρά, ο Αστέρας, μετά το γκολ, αρκέστηκε σε παθητικό ρόλο, δίνοντας βάρος στην αμυντική του λειτουργία και στην διατήρηση του σκορ, κάτι το οποίο κατάφερε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, με το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-0 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Ο Εργοτέλης είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού, ωστόσο προσπαθούσε να απειλήσει με σέντρες από τα πλάγια, τις οποίες εξουδετέρωνε χωρίς δυσκολίες η άμυνα του Αστέρα.

Από την άλλη πλευρά, οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με αντεπιθέσεις να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ που θα τους έδινε σαφές προβάδισμα νίκης, αλλά υστερούσαν στην ανάπτυξη και στην τελική πάσα.

Παρά τις αλλαγές του Καραγεωργίου, ο οποίος έκανε πιο επιθετικό τον Εργοτέλη, η κρητικοί δεν μπόρεσαν να φτάσουν στο γκολ της ισοφάρισης, με τους αρκάδες να κρατάνε το υπέρ τους 1-0 μέχρι την συμπλήρωση των 90′ και να πανηγυρίζουν ένα σπουδαίο διπλό στην πρεμιέρα της Σούπερ Λίγκα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

4′ ΓΚΟΛ 0-1: Λάθος απομάκρυνση της μπάλας από τους αμυντικούς του Εργοτέλη, ο Λαδάκης έκανε το κοντρόλ έξω από την περιοχή, σούταρε, η μπάλα βρήκε και σε αμυντικό και καρφώθηκε στο αριστερό «γάμα» του Δασκαλάκη.

9′ Aναγκαστική αλλαγή για τον Εργοτέλη με τον Oρφανό στη θέση του τραυματία Σασιασβίλι.

19′ Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη με τον Λεάλ να μπαίνει στην περιοχή του Αστέρα από δεξιά, γύρισε προς το ύψος του πέναλτι, αλλά εκεί δεν υπήρχε συμπαίκτης του και η ευκαιρία χάθηκε.

38′ Ωραία ενέργεια του Λεάλ, ο οποίος στριφογύρισε στα όρια της περιοχής του Αστέρα και αριστερά, έκανε μια «λόμπα» και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

41′ Καλή εκτέλεση φάουλ του Αράς για τον Αστέρα, η μπάλα έφυγε λίγω έξω από το αριστερό δοκάρι του Δασκαλάκη.

45′ Καλή στιγμή για τον Εργοτέλη, όταν ο Χίμπλινγκέρ πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή του Αστέρα, αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

51′ Σέντρα του Λεάλ από τα δεξιά, κεφαλιά ψαράκι από τον Φραγκουλάκη μέσα από την μικρή περιοχή, μπάλα καταλήγει άουτ

74′ Δυνατό σουτ του Ρομάνο από την μεγάλη περιοχή η μπάλα καταλήγει άουτ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Γιαλούσης, Τζούνιορ, Αλεξόπουλος – Ρομπέρτο, Αργυρόπουλος

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Αλεξόπουλος, Ρουμπάκης, Γιαλούσης, Σασιασβίλι (9′ Ορφανός), Μπέτο (66′ Βερπακόφσκις), Ζούνιορ, Φραγκουλάκης (57′ Ολίσε), Ρομάνο, Λεάλ, Μπούντιμιρ

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΟΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Πιπίνης, Φυτανίδης, Αργυρόπουλος, Αράς (52′ Καρέρα), Μπαρτολίνι, Ουντότζι, Ορόθκο, Λαδάκης, Ρίος (67′ Μάρτινς), Ρομπέρτο (81΄ Κερ)

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024