Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Οργή Μπιτσαξή για τις αποχωρήσεις Ελλήνων διεθνών από τις εθνικές

Οργή Μπιτσαξή για τις αποχωρήσεις Ελλήνων διεθνών από τις εθνικές

Την οργή του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Πάνου Μπιτσαξή, έχουν προκαλέσει οι πρόωρες αποχωρήσεις διεθνών αθλητών από τις εθνικές ομάδες με πιο πρόσφατα παραδείγματα στο μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Ο κ. Μπιτσαξής τόνισε χαρακτηριστικά ότι «προκαλεί αλγεινή εντύπωση να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς και με προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν».

Ο γενικός γραμματέας Αθλητισμού, Πάνος Μπιτσαξής, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, επισημαίνοντας την εσωτερική κανονιστική τάξη των Ομοσπονδιών σχετικά με το θέμα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες, με τις ανακοινώσεις παικτών για αποχώρησή τους από τις Εθνικές ομάδες.

«Η ύψιστη τιμή του Έλληνα αθλητή είναι να αξιωθεί να φορέσει τη φανέλα με το ελληνικό εθνόσημο. Τη θέση αυτή την έχουν υπηρετήσει με ανιδιοτέλεια και πατριωτισμό χιλιάδες Έλληνες αθλητές. Οι Έλληνες πολίτες στηρίζουν με την αγάπη τους και τον ενθουσιασμό τους τις ελληνικές εθνικές ομάδες σε όλα τα αθλήματα και νιώθουν περήφανοι όταν η Εθνική ομάδα διακρίνεται και είναι μαζί της όταν χάνει.

Προκαλεί αλγεινή εντύπωση και είναι αντίθετο προς τις αθλητικές αξίες και τις παραδόσεις της χώρας, να εμφανίζονται Έλληνες διεθνείς, που τους έχει τιμήσει η χώρα και με ιδιαίτερη προχειρότητα να δηλώνουν ότι αποχωρούν από την Εθνική Ομάδα. Η Εθνική Ομάδα είναι τιμή για τον Έλληνα αθλητή, δεν είναι σύλλογος για να μπαίνεις και να βγαίνεις κατά βούληση» δήλωσε ο κ Μπιτσαξής.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024