Σάββατο 18 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Να εξαλειφθεί η βία» ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

«Να εξαλειφθεί η βία» ζήτησε ο Κάρολος Παπούλιας

Τη βοήθεια όλων των φορέων, έτσι ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της βίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη. Παρόντες στην συνάντηση ήταν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού με τον Κάρολο Παπούλια να τους τονίζει ότι «πρέπει να απαλειφθεί το φαινόμενο της βίας».

Τη βοήθεια όλων των φορέων, έτσι ώστε να απαλειφθεί το φαινόμενο της βίας, ζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, στην συνάντηση που είχαν στο Προεδρικό Μέγαρο την Τρίτη.

Παρόντες στην συνάντηση ήταν σημαντικές προσωπικότητες του ελληνικού αθλητισμού όπως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Σοφοκλής Πιλάβιος, ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, ο προπονητής της Εθνικής Ομάδας Φερνάντο Σάντος, ο προπονητής της ΑΕΚ Ντούσαν Μπάγεβιτς, ποδοσφαιριστές (σχεδόν σύσσωμες οι ομάδες ΑΕΚ και Ολυμπιακού), ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Στέλιος Γιαννακόπουλος.

Επίσης, το παρών έδωσαν και προσωπικότητες της πολιτικής ηγεσίας, όπως οι υπουργοί Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος και Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, ο υφυπουργός Υγείας Διατροφής και Άθλησης Χρήστος Αηδόνης και ο υφυπουργός Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης.

«Δεν σας μιλάω μόνο σαν Πρόεδρος της Δημοκρατίας αλλά και σαν παλιός αθλητής. Πρέπει να απαλειφθεί το φαινόμενο της βίας. Πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε τη μάχη για να μην ξαναδούμε επεισόδια στα γήπεδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Στον διάλογο που είχε ο Μαρινάκης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, του είπε χαρακτηριστικά: «Πρόεδρε, είμαι αποφασισμένος να το λήξουμε».

Ο Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι «δεν πάει άλλο, βρισκόμαστε σε οριακό σημείο», ενώ χαρακτηριστικός ήταν και ο διάλογος ανάμεσα στον Σοφοκλή Πηλάβιο και τον αρχηγό της αστυνομίας, κ. Οικονόμου, με τον πρόεδρο της ΕΠΟ να του λέει: «Δεν γίνονται συλλήψεις από την αστυνομία» και τον κ. Οικονόμου να υπερασπίζεται το έργο των αρχών.

«Τώρα τι κάνουμε;» ρώτησε ο κ. Παπούλιας τον Ανδρέα Λοβέρδο και ο υπουργός απάντησε: «Θα την εξαφανίσουμε την βία»!

Συγκλονιστική ήταν η μαρτυρία της άτυχης σεκιούριτι Ανδρονίκης Τυχερού, η οποία είπε: «Αυτό που συνέβη σε μένα να μην συμβεί σε κανέναν άλλον άνθρωπο και ευτυχώς που γλίτωσα μόνο με ένα κομμένο δάχτυλο».

Αηδόνης: «Χρειάζομαι πίστωση χρόνου για να λύσω το θέμα της βίας»

Για το ελληνικό ποδόσφαιρο και το θέμα της βίας στα γήπεδα μίλησε ο υφυπουργός Υγείας, Διατροφής και Άθλησης, Χρήστος Αηδόνης, σε εκπομπή του «Sentra 103,3». «Έχει ξεκινήσει η χρονιά με μια σχετική ένταση, αλλά είμαστε όλοι σήμερα εδώ, η Πολιτεία και οι θεσμικοί παράγοντες που συγκροτούν τον Αθλητισμό για να υπερασπίσουμε το αυτονόητο. Η βία δεν μπορεί να κατοικεί στους αθλητικούς χώρους. Θα συμπαρασταθούμε στην προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας, που επισημαίνει πως αυτό το φαινόμενο πρέπει να σταματήσει να υπάρχει. Γιατί η ζωή είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου» είπε αρχικά και συνέχισε:

«Το επόμενο διάστημα εμείς που έχουμε την ευθύνη, είτε είναι το Υπουργείο Αθλητισμού, είτε είναι αυτό της Δημόσιας Τάξης, είτε της Δικαιοσύνης, οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές, η ΕΠΟ θα φέρουμε ένα πλαίσιο προτάσεων στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, για να έχουμε αποτελέσματα και να κλείσουμε αυτή τη διαδικασία. Είναι αλήθεια πως υπάρχουν αποτελέσματα από την προηγούμενη νομοθεσία και με βάση αυτά θα προχωρήσουμε σε αλλαγές με σκοπό και στόχο να αντιμετωπίσουμε το φαινόμενο. Αυτά αφορούν και τους φιλάθλους και θέλουμε τη συνεργασία τους».

Αμέσως μετά πρόσθεσε: «Εγώ δεν είμαι εδώ για να κρίνω τα λεγόμενα των προέδρων των ομάδων. Ο καθένας, σύμφωνα με αυτά που λέει, κρίνεται γι΄ αυτά. Εγώ είμαι εδώ για να εφαρμόσω μια πολιτική, για να βελτιωθεί το θέμα της βίας στον Αθλητισμό. Δεν θα γίνω κριτικός των τοποθετήσεων των παραγόντων».

Για τη νέα πολιτική κατά της βίας, ο κ. Αηδόνης σχολίασε: «Υπήρξε μια νομοθεσία, έγιναν αλλαγές και δεν υποτιμώ τις προσπάθειες που έγιναν στο παρελθόν. Υπάρχει μια γενικότερη ατιμωρησία και, εφόσον αυτή συνεχίζεται, επιτρέπεται η επανάληψη της. Αυτοί που συμμετέχουν σε επεισόδια δεν πρέπει να μένουν ατιμώρητοι. Χρειάζονται αποφάσεις για να γίνουν συλλήψεις. Εγώ δεν μπορώ να δώσω εντολή στην Αστυνομία να συλλάβει έναν άνθρωπο. Ένα μεγάλο θέμα αντιμετώπισης της βίας είναι να υπάρχει ένα καθεστώς που να μην επιτρέπει να εκδηλώνονται αυτά τα φαινόμενα. Για να μην γίνουν αυτά θα πρέπει να τιμωρείται κάποιος, είναι θέση μας και θα το εφαρμόσουμε. Κανείς δεν μπορεί να κάνει πλιάτσικο πουθενά, κανείς δεν μπορεί να χτυπά τον άλλο».

Στο τέλος, ο υφυπουργός κατέληξε λέγοντας: «Σε 24 ώρες δεν μπορώ να λύσω τα προβλήματα. Δώστε μου πίστωση χρόνου, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

«Πρώτη» για Κόντη στον Παναθηναϊκό – Τι είπε στους ποδοσφαιριστές

Ο Χρήστος Κόντης πραγματοποίησε την πρώτη του προπόνηση με τον Παναθηναϊκό..

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 18 Μαϊου 2024