Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη... ανούσια ισοπαλία για Ολυμπιακό, καλός και ο βαθμός για Πανιώνιο

Πρώτη… ανούσια ισοπαλία για Ολυμπιακό, καλός και ο βαθμός για Πανιώνιο

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, για την 24η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 43' με τον Μιραλάς, ισοφαρίστηκαν στο 68' με τον Σβέρκος κι έμειναν με δέκα παίκτες στο 75' λόγω αποβολής του Ριέρα. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο εφετινό πρωτάθλημα.

Ισόπαλος 1-1 έληξε ο αγώνας της Νέας Σμύρνης ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, για την 24η αγωνιστική του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκα. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν στο 43′ με τον Μιραλάς, ισοφαρίστηκαν στο 68′ με τον Σβέρκος κι έμειναν με δέκα παίκτες στο 75′ λόγω αποβολής του Ριέρα. Αυτή ήταν η πρώτη ισοπαλία για τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στο εφετινό πρωτάθλημα.

Το 12χ12 δεν έγινε, ο Ολυμπιακός παραχώρησε στη Νέα Σμύρνη και τον Πανιώνιο την πρώτη του ισοπαλία (1-1) στο Πρωτάθλημα, ωστόσο το συγκεκριμένο αποτέλεσμα δεν… χάλασε κανέναν από τους δυο! Οι Ερυθρόλευκοι διατήρησαν το +10 από τον Παναθηναϊκό, οι Νεοσμυρνιώτες ξέφυγαν οριακά από την επικίνδυνη ζώνη και παράλληλα η ψυχολογία θα τους βοηθήσεις ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές και τις δύο ομάδες να μην πιάνουν υψηλά στάνταρ απόδοσης ήταν αυτό, που παρακολουθήσαμε στο πρώτο 45λεπτο. Ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει από νωρίς τα ηνία του αγώνα και να επιβάλλει το δικό του νόμο στη μεσαία γραμμή. Με τον Ριέρα να αλλάζει συχνά πλευρές και τον Μιραλάς να δημιουργεί προβλήματα με την εκρηκτικότητά του, οι Ερυθρόλευκοι, χωρίς να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, είχαν καλές στιγμές κόντρα σε μία άμυνα που είχε πολλά κενά. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του θέλησε να αμυνθεί και να βγει στην κόντρα, η κακή απόδοση όμως του Κουμορτζί και η βραδύτητα του Μπάλαμπαν δεν του επέτρεψαν.

Απολύτως λογικά ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 43′ σε μία φάση που αποτυπώνει ανάγλυφα την εικόνα των δύο ομάδων στο πρώτο 45λεπτο. Η άμυνα του Πανιωνίου δεν μπόρεσε να ανακόψει την ταχύτατη αντεπίθεση και ο Μιραλάς έγραψε με στιλ το 0-1. Οπως ήταν λογικό, ο προπονητής των Κυανέρυθρων Τάκης Λεμονής επιχείρησε να φρεσκάρει την επίθεση της ομάδας του χρησιμοποιώντας τον Σβέρκος. Η παρουσία του Τσέχου φορ δεν άλλαξε κάτι δραστικά αλλά μόλις ο Λεμονής γύρισε το σύστημά του σε 4-4-2, η ομάδα του σκόραρε (στο 67′) με τη βοήθεια της τύχης και του…στήθους του Σβέρκος κόντρα στην εξέλιξη του αγώνα.

Ασυμβίβαστος με τη βαθμολογική απώλεια, ο Βαλβέρδε έδωσε εντολή στον Πάντελιτς να μπει στο ματς, ο Σέρβος όμως δεν μπόρεσε ποτέ να πατήσει το χορτάρι. Τον πρόλαβε η αποβολή του Ριέρα, ένα λεπτό μετά την κεφαλιά του Ντουντού στην οποία Ολυμπιακός ζήτησε γκολ. Τα νέα αριθμητικά δεδομένα έκαναν τον Ισπανό να σκεφτεί πιο συντηρητικά (τελικά χρησιμοποίησε τον Ρόμενταλ), έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν προβλήματα στη μεσαία γραμμή της ομάδας του. Ο Πανιώνιος από την πλευρά του δεν ρίσκαρε και έτσι το 1-1 ήρθε απόλυτα φυσιολογικά.

Το φιλμ του αγώνα…

2′ Πλασέ του Ριέρα από τα αριστερά της περιοχής του Πανιωνίου, έδιωξε ο Μάχο

11′ Ο Μπάλαμπαν εκετελεί φάουλ από τα αριστερά, κοντά στο κόρνερ, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Πάρντο

13′ Διπλή προσπάθεια από τον Μιραλάς μέσα από τα καρέ του Μάχο, ο Βέλγος δεν μπορεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

34′ Αναγκαστική αλλαγή για τον Ολυμπιακό: Ο Χολέμπας στη θέση του τραυματία Ραούλ Μπράβο

43′ ΓΚΟΛ 0-1: Αντεπίθεση του Ολυμπιακού που ξεκινά από τον Ριέρα, ο Ισπανός τροφοδοτεί τον Μιραλάς στα αριστερά και ο Βέλγος πλασάρει τον Μάχο, σκοράροντας μετά από πολλές προσπάθειες

58′ Ο Τζιμπούρ κερδίζει φάουλ στο ημικύκλιο της περιοχής του Πανιωνίου. Ο Ριέρα εκτελεί το φάουλ, ο Μάχο αποκρούει, ο Τζιμπούρ παίρνει το ριμπάουντ αλλά δεν καταφέρνει να σκοράρει

61′ Ο Γουνδουλάκης βγαίνει στην αντεπίθεση από τα δεξιά, ο Μοντέστο ανακόπτει την πορεία του αρχηγού του Πανιωνίου πριν γίνει απειλητικός

68′ ΓΚΟΛ 1-1: Ο Σβέρκος, από θέση οφσάιντ, γίνεται κάτοχος της μπάλας η οποία κοντράρει στο σώμα, περνά πάνω από τον Πάρντο και καταλήγει στα δίχτυα των Ερυθρόλευκων

72′ Ο Ιμπαγάσα εκτελεί κόρνερ, ο Ριέρα πιάνει την κεφαλιά, ο Κοντοές με το σώμα αποκρούει πάνω στη γραμμή. Ο Ριέρα διαμαρτύρεται ότι η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή

73′ Κόκκινη κάρτα στον Ριέρα γιατί χτύπησε εκτός φάσης τον Κοντοέ μετά την αψιμαχία που είχαν για την προηγούμενη φάση

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Παμπορίδης (Κιλκίς)

ΚΟΚΚΙΝΕΣ: 75′ Ριέρα

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Κοντοές, Σβέρκος – Μανιάτης

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Τάκης Λεμονής):
Μάχο, Κβιρκβέλια, Γιόνσον, Λάτκα, Σιόβας, Κουμορτζί (46′ Σβέρκος), Σάμαρης (82′ Σάμαρης), Κοντοές, Τσότσαλιτς, Γουνδουλάκης, Μπάλαμπαν.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Πάρντο, Μανιάτης, Ραούλ Μπράβο (34′ Χολέμπας), Α. Παπαδόπουλος, Μοντέστο, Ντουντού, Φουστέρ, Ιμπαγάσα (82′ Ρόμενταλ), Τζιμπούρ (67′ Ουρτάδο), Μιραλάς, Ριέρα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Γιατί δεν παίζουν στην Αγγλία ο Μασούρας και ο Ντόη

Ο Ολυμπιακός θα κοντραριστεί με την Άστον Βίλα στις 2 Μαϊου χωρίς τους δύο ποδοσφαιριστές του.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024