Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες, αίτημα δίωξης σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες, αίτημα δίωξης σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο θέμα των στημένων αγώνων και την Πέμπτη οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα οι δέκα που συνελήφθησαν την Τετάρτη. Πλήθος διώξεων κατά του Αχιλλέα Μπέου. Όπως αναφέρει την Πέμπτη το tovima.gr, εμπλεκόμενοι είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, για τον οποίο έχει κατατεθεί αίτημα δίωξης! Ακόμη μέσω του κοριού της ΕΥΠ «πιάστηκε» εν ενεργεία μπασκετμπολίστας να συνομιλεί για απαγορευμένες ουσίες με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων! «Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις» τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ.

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις στο θέμα των στημένων αγώνων και την Πέμπτη οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα οι δέκα που συνελήφθησαν την Τετάρτη. Πλήθος διώξεων κατά του Αχιλλέα Μπέου. Όπως αναφέρει την Πέμπτη το tovima.gr, εμπλεκόμενοι είναι ένας διεθνής ποδοσφαιριστής και ένας πρόεδρος μεγάλης ΠΑΕ, για τον οποίο έχει κατατεθεί αίτημα δίωξης! Ακόμη μέσω του κοριού της ΕΥΠ «πιάστηκε» εν ενεργεία μπασκετμπολίστας να συνομιλεί για απαγορευμένες ουσίες με έναν εκ των δέκα συλληφθέντων!

Σύμφωνα με το tovima.gr, ο μεγαλοπαράγοντας φέρεται να συζητά με έναν πρώην πρόεδρο επίσημης αρχής του ποδοσφαίρου για την «προστασία» διαιτητή που σφύριξε σε μεγάλο ντέρμπι. Από την πλευρά του ο πρώην πρόεδρος επίσημης αρχής κατηγορείται για σειρά στημένων αγώνων! Επίσης, διεθνής ποδοσφαιριστής φέρεται να στοιχηματίζει μεγάλα ποσά σε αγώνες αλλά και να σχετίζεται με ύποπτα στοιχήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικογραφία φτάνει τις 93.000 σελίδες!

Διαβάστε: Πλήθος διώξεων κατά του Αχιλλέα Μπέου


Στον εισαγγελέα με χειροπέδες…

Λίγο μετά της 12:00 και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, δεκάδες αυτοκίνητα της αστυνομίας, τζιπ, περιπολικά, συνοδευτικά και συμβατικά με σειρήνες έφτασαν στην Ευελπίδων για να οδηγήσουν τους συλληφθέντες στον εισαγγελέα.

Πρώτος κατέβηκε από το αυτοκίνητο στο οποίο βρισκόταν ο Αχιλλέας Μπέος, με χειροπέδες και απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους που περίμεναν, είπε: «Άλλη μια φούσκα του ΠΑΣΟΚ».

Ακολούθησε ο Γιώργος Τσακογιάννης, επίσης με χειροπέδες, ο οποίος επεσήμανε: «Είναι μια μαλ…του Κούγια. Συγχαρητήρια σε όσους ακούτε τον Κούγια, θα πάτε μπροστά».

Από τους υπόλοιπους συλληφθέντες, κάποιοι είχαν κρυμμένα τα πρόσωπά τους, άλλοι σκυμμένα κεφάλια και όλοι μαζί κατευθύνθηκαν προς τον Εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου βρίσκονται αυτή τη στιγμή.

Αίτημα δίωξης για πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελέας οικονομικού εγκλήματος κ. Παπανδρέου έχει καταθέσει αίτημα δίωξης προέδρου μεγάλης ΠΑΕ της Σούπερ Λίγκας, η οποία ωστόσο δεν έχει γίνει ακόμα, καθώς ο συγκεκριμένος δεν θεωρείται μέλος της εγκληματικής οργάνωσης.

«Έχουμε ζητήσει τον φάκελο με τα ‘στημένα’» τόνισε ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας


Τον φάκελο με την υπόθεση των στημένων αγώνων τόνισε ότι έχει ζητήσει ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Μανώλης Αντωνακάκης, ο οποίος πρόσθεσε ότι προβλέπεται μέχρι και υποβιβασμός των ομάδων.

Αναλυτικά όσα είπε στον «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»:

Για τις αρμοδιότητες του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα:
«Το αθλητικό κομμάτι για το οποίο είμαστε αρμόδιοι είναι η απόδοση και ο καταλογισμός πειθαρχικών ευθυνών στους διαφόρους αξιωματούχους στις ΠΑΕ ή σε οποιονδήποτε άλλο εμπλέκεται στο χώρο του ποδοσφαίρου για οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη.

Η κ. Παπανδρέου έκανε μία πολύ καλή έρευνα και περιμένουμε τα επίσημα στοιχεία. Έχουμε ζητήσει όλο το φάκελο και θα δούμε ποιοι εμπλέκονται και τι περιθώρια έχουμε από πλευράς παραγραφής για να επέμβουμε. Θα δούμε όταν πάρουμε το φάκελο ποια αδικήματα εμπίπτουν εντός της τριετίας, που από ό,τι άκουσα εμπίπτουν όλα».

Για το ενδεχόμενο παραγραφής των αδικημάτων:
«Για όλα τα αδικήματα υπάρχει χρόνος παραγραφής. Αυτή τη στιγμή είναι για ένα μήνα. Μόνο για ορισμένα άλλα αδικήματα υπάρχουν μεγαλύτερα περιθώρια παραγραφής. Αν πρόκειται για αδικήματα, όπως το προκείμενο που υπολογίζω πως αφορά παράνομο στοιχηματισμό, τότε η παραγραφή ειδικά αυτού του αδικήματος πάει λίγο μακριά, στα τρία έτη. Το λέει η διάταξη του άρθρου 28 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ ότι αυτά τα αδικήματα παραγράφονται μόνο τρία έτη μετά την τέλεσή τους. Αυτό αφορά το πειθαρχικό μέρος της ιστορίας. Στο ποινικό υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι παραγραφής, 10 ή ακόμη και 15 έτη».

Για τις ποινές που προβλέπονται για παράγοντες και ομάδες:
«Για το στοίχημα προβλέπονται ποινές, από χρηματικές ποινές 20 έως 60 χιλ. ευρώ, μέχρι απαγόρευση εκτελέσεως οποιασδήποτε δραστηριότητας με το ποδόσφαιρο και απαγόρευση εισόδου στους αθλητικούς χώρους. Αν στο στοίχημα εμπλέκεται ομάδα ή αξιωματούχος ομάδας, οι ποινές δεκαπλασιάζονται και η ομάδα, αν κριθεί υπεύθυνη, τιμωρείται με υποβιβασμό».

Για τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στο εξής:
«Από τώρα και στο εξής, στο ποινικό μέρος, θα πρέπει να μεταβιβαστεί η έρευνα σε κάποιον τακτικό ανακριτή, ώστε να αρχίσουν οι κλήσεις σε απολογία, οι εξετάσεις των μαρτύρων και να γίνει η συμπλήρωση της προκαταρκτικής εξέτασης. Δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακρίβεια για το χρόνο που θα χρειαστεί για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Αυτό θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των μαρτύρων, τον αριθμό των κατηγορουμένων, τη δυσχέρεια συλλογής στοιχείων κλπ. Υπάρχει μία χρονοβόρα διαδικασία».

«Θα γίνουν και άλλες συλλήψεις» δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ

Οι ενδείξεις συμμετοχής των δέκα συλληφθέντων σε κακουργηματικές πράξεις που αφορούν στοιχηματική απάτη, ξέπλυμα χρήματος και σύσταση εγκληματικής οργάνωσης χαρακτηρίστηκαν σοβαρότατες από εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θανάση Κοκκαλάκη, ο οποίος προσέθεσε ότι «εμπλέκονται περίπου άλλοι 70 που δεν ανήκουν στο… σκληρό πυρήνα και ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, διότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για να εισαχθούν στην αυτόφωρη διαδικασία, όπως έγινε με τους 10».

Αναλυτικά, ο κ. Κοκκαλάκης είπε στο «NovaΣΠΟΡ FM 94,6»:

«Είναι, περίπου, άλλοι 70 αυτοί που εμπλέκονται στην υπόθεση. Πρόκειται για συναφή αδικήματα με την πρωτογενή οργάνωση! Έχουμε δηλαδή κι εδώ διεξαγωγή παράνομων στοιχημάτων, είτε άμεσα, είτε έμμεσα. Ωστόσο, δεν ανήκουν στο… σκληρό πυρήνα και ακόμη δεν έχουμε προχωρήσει σε συλλήψεις, διότι δεν προκύπτουν οι προϋποθέσεις για να εισαχθούν στην αυτόφωρη διαδικασία, όπως έγινε με τους 10. Η έρευνα, όμως, συνεχίζεται», δήλωσε αρχικά.

Στη συνέχεια, τόνισε: «Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ταυτόχρονα, την όλη επιχείρηση, συλλαμβάνοντας, αρχικά, τους 9 και στη συνέχεια άλλον έναν, χωρίς κανένα πρόβλημα και αναίμακτα. Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας και το καθήκον μας. Είναι σοβαρότατες οι ενδείξεις συμμετοχής, τουλάχιστον, των 10, στην υπόθεση. Προς το παρόν, δεν υπάρχει εισαγγελική διάταξη για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων, αλλά το βλέπουμε αυτό… Εμείς συνεχίζουμε την εκτέλεση της εισαγγελικής παραγγελίας και συλλέγουμε προανακριτικό υλικό. Ενδεχομένως να έχουμε κι άλλες συλλήψεις ή και ονόματα»!

Για τον… σούπερ κοριό, σημείωσε: «Οι Αρχές χρησιμοποιούν ότι είναι επιστημονικά τεκμηριωμένο. Τα τεχνικά μέσα βοηθούν το έργο της Αστυνομίας».

Όσο για το… πόσο τρέχει αυτή η ιστορία, είπε: «Η ιστορία αυτή τρέχει αρκετό καιρό, αλλά από τους εισαγγελείς. Εμείς, μόλις χθες (σ.σ. Τετάρτη) το πήραμε σαν παραγγελία το προανακριτικό υλικό και ξεκινήσαμε την επιχείρηση. Στις έρευνες βρέθηκαν πάρα πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και πολλά κουπόνια στοιχήματος. Το αν είναι κερδισμένα ή όχι, θα φανεί από την έρευνα. Είμαστε ικανοποιημένοι μέχρι στιγμής…».

«Ύποπτος φυγής ο Μπέος» δήλωσε ο συνήγορός του

Ο συνήγορος του Αχιλλέα Μπέου, Νίκος Κακκαβάς, μιλώντας στον «Sentra 103,3» για τη σύλληψη του προέδρου του Ολυμπιακού Βόλου για την υπόθεση των «στημένων» αγώνων, τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο πελάτης του κρίθηκε ύποπτος φυγής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την υπόθεση: «Καταρχήν είναι μια υπόθεση που αφορά βαρύτατες πράξεις, ο πυρήνας των κατηγοριών αφορά σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με συγκεκριμένες πράξεις απάτης και εκβίασης και κάποιες άλλες περιφερειακές, όπως δωροδοκία σύμφωνα με τον αθλητικό νόμο, παράνομο στοίχημα και βέβαια ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές ενέργειες. Αυτό είναι το φάσμα κατηγοριών που αντιμετωπίζουν όλοι που θα προσαχθούν σήμερα ενώπιον του κ. Εισαγγελέα.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Αχιλλέας Μπέος. Το αποκάλυψα χθες γιατί το να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας είναι υποκριτικό αφού σήμερα με την προσαγωγή θα υπήρχαν όλα τα κανάλια».

Για το περιεχόμενο της δικογραφίας: «Για το περιεχόμενο δεν μπορώ να είμαι πολύ σαφής γιατί τα χρονικά περιθώρια ήταν ελάχιστα για να λάβουμε γνώση μιας δικογραφίας που είναι χιλιάδες σελίδες. Αυτό που ετέθη υπόψιν μου ήταν η πορισματική έκθεση της αντιεισαγγελέως κ. Παπανδρέου που ουσιαστικά έκανε όλη την προκαταρκτική έρευνα για το θέμα.

Σαν κρίσιμα αποδεικτικά μέσα ελήφθησαν οι καταγραφές τηλεφωνικών επικοινωνιών μεταξύ των εμπλεκομένων προσώπων και άλλα στοιχεία όπως η περίφημη έκθεση αγώνων της UEFA και οι καταθέσεις των αξιωματούχων της. Αυτά τα στοιχεία κατά την κρίση της θα πρέπει να οδηγήσουν σε ποινική δίωξη, που ήδη ασκήθηκε κατά τη διάρκεια της κράτησής τους στην ασφάλεια και βάσει αυτών των κατηγοριών συνελήφθησαν. Αυτό είναι το περιεχόμενο. Ειδικότερα θα έχουμε εικόνα όταν λάβουμε πλήρη γνώση της δικογραφίας».

Για τη στάση του Αχιλλέα Μπέου: «Χθες απολογούμενος ο κ. Μπέος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και επιφυλάχθηκε να απαντήσει και να τις αντικρούσει λεπτομερέστατα μία προς μία όταν έχει στο υλικό του όλα τα στοιχεία της δικογραφίας».

Για το ότι έλεγε τη Δευτέρα (σ.σ. στην κόντρα με τον Κούγια) ότι «εδώ είμαι, πίνω καφέ, ελάτε να με συλλάβετε): «Και έτσι έγινε ουσιαστικά η υπόθεση. Έγινε έρευνα στο σπίτι του στη Σαρωνίδα και προσήχθη στην ασφάλεια και μετά από κάποιες ώρες έγινε η σύλληψή του.

Αυτό που δυσχεραίνει το υπερασπιστικό μας έργο είναι ότι στην περίπτωσή μας, ενώ πρόκειται για μια τεράστια δικογραφία, έχει ακολουθηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου. Άρα χρονικά όλες οι εξελίξεις τρέχουν με ρυθμούς αυτόφωρου και θα είναι δύσκολο να παρασχεθεί ο αναγκαίος χρόνος για να λάβουμε γνώση της ογκωδέστατης δικογραφίας και να ασκήσουμε τα υπερασπιστικά μας δικαιώματα.

Επειδή πρέπει να παρέχεται το δικαίωμα της εκπροσώπησης σε όλη την έκτασή του, πιστεύω θα μας παρασχεθεί το χρονικό δικαίωμα από τον κ. ανακριτή που θα αναλάβει την υπόθεση.

Είναι ένα πρόβλημα και εδώ ακολουθήθηκε μια δικονομική καινοτομία ότι ο πελάτης μου είναι ύποπτος φυγής και ήρθε η διαδικασία του αυτόφωρου και επετεύχθη η σύλληψή του. Φέρεται ότι η δράση των προσώπων αυτών εξακολουθεί και σήμερα.

Τώρα το πώς μπορεί να γίνει αυτό σε πρωτάθλημα που δεν υπάρχει, ενώ όλα έχουν ανασταλεί, είναι ένα ζήτημα και αυτό».

Για το τι μπορεί περισσότερο να πει επί των κατηγοριών: «Αν είχα μεγαλύτερη γνώση της δικογραφίας θα μπορούσα να μιλήσω και εγώ. Αντικειμενικά έχω δυσκολία. Το δεδομένο είναι ότι θα έχουμε σε λίγο την προσαγωγή στον εισαγγελέα. Εκεί οι κατηγορίες θα γίνουν ακόμα πιο συγκεκριμένες και μετά θα μεταβούν στον ανακριτή που θα ανατεθεί η υπόθεση».

Διαβάστε το ρεπορτάζ της Τετάρτης, οπότε και ξεκίνησε η επιχείρηση «σκούπα» της Ελληνικής Αστυνομίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024