Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Πρωτάθλημα χωρίς χρήματα, γήπεδα και τηλεόραση από το κράτος» είπε ο Γερουλάνος

«Πρωτάθλημα χωρίς χρήματα, γήπεδα και τηλεόραση από το κράτος» είπε ο Γερουλάνος

Από τις 5 Μαΐου, σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την «κάθαρση» στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή. Επίσης τόνισε ότι αν δεν καθαρίσει ο χώρος του ποδοσφαίρου, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα και χωρίς κρατική τηλεόραση. «Όλα στο φως» δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής.

Από τις 5 Μαΐου, σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι για την «κάθαρση» στο χώρο του ποδοσφαίρου, τόνισε ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση που έγινε το πρωί της Πέμπτης στη Βουλή.

«Από τη σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του Πρωθυπουργού στις 5 Μαΐου συμφωνήθηκε ότι σε περίπτωση που δεν ‘καθαρίσει’ ο χώρος του ποδοσφαίρου από την ΕΠΟ, το επόμενο πρωτάθλημα θα γίνει χωρίς κρατικά χρήματα, χωρίς κρατικά γήπεδα και χωρίς κρατική τηλεόραση.

»Επίσης, αποφασίστηκε η επίσπευση του νομοσχεδίου για την καταπολέμηση της βίας και του ντόπινγκ, η εντατικοποίηση των ελέγχων του ΣΔΟΕ αλλά και της αστυνομίας στις λέσχες των φιλάθλων όπου τα ευρήματα συνήθως είναι αυτά που όλοι ξέρουμε.

» Η κυβερνητική βούληση είναι δεδομένη για να υπάρξει κάθαρση. Χθες (σ.σ. Τετάρτη) έγιναν από την αστυνομία συλλήψεις 15 ατόμων και προσαγωγές άλλων 10. Τα λεφτά της Πολιτείας βλέπουμε όλοι που πήγαν, τελικά. Πήγαν στη διαφθορά, στην ανομία, στα χέρια κάποιων επιτήδειων και αυτό θέλουμε να σταματήσουμε».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Γερουλάνος επεσήμανε: «Θέλουμε να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα, θέλουμε γήπεδα χωρίς βία, χωρίς φόβο, χωρίς στημένους αγώνες. Να γίνει εξυγίανση χωρίς κορώνες, αλλά κοιτώντας συνολικά το ποδόσφαιρο».

Μ.Παπαϊωάννου στο ΒΗΜΑ 99,5: «Καμία παρέμβαση, ικανοποίηση»

Την ικανοποίησή του για τις ενέργειες της δικαιοσύνης εξέφρασε ο υπουργός Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 τόνισε: «Είναι θέματα που εκτιμά ελευθέρως η δικαστική Αρχή. Δεν μπορεί και δεν πρέπει να παρέμβει ο υπουργός Δικαιοσύνης. Εκφράζω την ικανοποίηση της Πολιτείας για τη δουλειά που έκανε η Δικαιοσύνη σε συνεργασία με όλες τις αρμόδιες Αρχές.»

Γ.Νικητιάδης: Η διάβρωση φτάνει ψηλά

Η διάβρωση στο χώρο του ποδοσφαίρου είναι πολύ βαθιά και δυστυχώς μοιάζει να φτάνει και ψηλά, δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός Πολιτισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Ο υφυπουργός διευκρίνισε ότι ο φάκελος που κοινοποιήθηκε από την ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα με τα παράνομα στοιχήματα, τα συνεννοημένα παιχνίδια και τις υποψίες για αυτά, είναι πάρα πολύ μεγάλος και χωρίστηκε σε τρεις ενότητες, ενώ εξήγησε ότι ο λόγος για τον οποίο υπήρξε καθυστέρηση στη διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών είναι ότι υπήρξε εμπλοκή πέντε υπουργείων και ταυτόχρομνα ήταν απαραίτητη και η συνδρομή υπηρεσιών του εξωτερικού.

«Φαίνεται ότι η υπόθεση έχει πολύ μεγάλο βάθος, είναι ακόμη σε εξέλιξη» δήλωσε και υπενθύμισε ότι η πολιτική και η αθλητική ηγεσία της χώρας είχε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι οι έρευνες «θα φθάσουν στο τέλος, και θα πάνε όσο πιο βαθιά και πιο ψηλά χρειαστεί».

Όπως είπε ο υφυπουργός βασικός στόχος είναι να καθαρίσει ο χώρος του πιο λαϊκού αθλήματος και τόνισε ότι ενώ τα γήπεδα έπρεπε να αποτελούν χώρο γιορτής για τις οικογένειες και τους νέους ανθρώπους, μετατράπηκαν σε «χώρο βίας και ντροπής για τον πολιτισμό και την πατρίδα μας».

«Όλα στο φως» δήλωσε ο Παπουτσής

Δήλωση σχετικά με τις έρευνες για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος έκανε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής:

«Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις των αρχών ασφαλείας της χώρας για την υπόθεση των στημένων παιχνιδιών και του παράνομου στοιχήματος θα συνεχιστούν αποφασιστικά. Θέλω να καλέσω όλους τους υπεύθυνους φορείς, τους συλλόγους αλλά και κάθε πολίτη που ενδιαφέρεται πραγματικά για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου να συνδράμει τις αστυνομικές αρχές με στοιχεία που μπορούν να φωτίσουν όλες τις πλευρές.

Όλα στο φως, πλήρης διαφάνεια, εφαρμογή των νόμων, απονομή δικαιοσύνης, προστασία του πολίτη και του δημοσίου συμφέροντος.

Είναι δημοκρατικό καθήκον όλων μας».

«Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός» δήλωσε ο Μανώλης Όθωνας

Δήλωση για την υπόθεση έκανε και ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Μανώλης Όθωνας, τονίζοντας σχετικά:

«Πρόκειται για μια υπόθεση εξαιρετικής σημασίας, όχι μόνο συμβολικής, αλλά και ουσιαστικής για να αλλάξουμε το τοπίο στο μολυσμένο βιότοπο του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αυτή τη φορά δεν πρόκειται για ένα ακόμα μετέωρο βήμα στην προσπάθεια κάθαρσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Υπάρχει αδιαπραγμάτευτη πολιτική βούληση. Καμία ανοχή, καμία έκπτωση, κανένας συμβιβασμός. Είναι απαίτηση όχι μόνο του κόσμου που ασχολείται με το ποδόσφαιρο, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή η πολύ σημαντική υπόθεση εμπεριέχει πολυσήμαντα μηνύματα, με πολλούς αποδέκτες, εντός και εκτός του χώρου του ποδοσφαίρου. Το γεγονός δηλαδή, ότι ζούμε μια νέα εποχή στην πατρίδα μας, όπου εστίες ανομίας και διαφθοράς που μέχρι πρότινος εθεωρούντο ως άβατα ή με υψηλές διασυνδέσεις και προστασίες, δεν απολαμβάνουν πια καμιάς ιδιότυπης ασυλίας».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Αρχές του 2025 το νέο φτηνό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Η αλλαγή των σχεδίων της εταιρείας λειτούργησε θετικά για τις μετοχές της Tesla, που κινούνταν έντονα ανοδικά καταγράφοντας κέρδη έως και 10%

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024